Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

II Tura - Burmistrz, kto teraz

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Kto teraz, czyje głosy dla kogo - wybieraj

Czas głosowania minął czw lis 23, 2006 8:59 pm

Marian Lewandowski - PSL
11
55%
Bogdan Sadowski - Samoobrona + KWW Rozwój
9
45%

Liczba głosów : 20

Postautor: VooVoo » ndz lis 19, 2006 1:51 pm

Dziś 2ga tura. Nie zapomnijcie iść postawić krzyzyk. U mnie "wódz" w 1wszej turze zdobył 85% głosów. W Izbicy też przydałby się ktoś kogo ludzie tak chętnie by wybrali, ale w tym roku to tylko marzenie :D

Co do Twojej wypowiedzi Krespin to czemu nie. Ustalmy jakies spotkanie forumowe bo jest Nas teraz wiecej i jakieś piwko walniemy lub wódeczkę :)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Majcher » ndz lis 19, 2006 2:21 pm

Voo Voo jeśli się nie myle to chyba sie jeszcze nie obudziłeś druga runda dopiero za tydzięń. Albo za mocno wczoraj pobalowałeś!!!! :lol:
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: kokeszko7 » ndz lis 19, 2006 2:26 pm

Oj, pobalowal, pobalował :lol: VooVoo OBUDŹ SIĘ (hihihi) :D :lol: :D :lol: :D

Zresztą skoro jego wódz już przeszedł w I turze to nie musi już myśleć o tym co my!
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: VooVoo » ndz lis 19, 2006 3:02 pm

O kurczeeee. Ale plama... :oops: ;)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: kokeszko7 » ndz lis 19, 2006 3:04 pm

No dobra, nie wstydź się! Wybaczamy! Każdemu może sie zdarzyć :twisted:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: VooVoo » ndz lis 19, 2006 3:05 pm

Powiedzmy że myslałem że za tydzień w niedziele przeczytacie ten post :)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Majcher » ndz lis 19, 2006 3:53 pm

Jasne, jasne ale nie przejmuj się najlepszym też zdarzają się wtopy. Na syndrom dnia następnego polecam sok z kiszonej kapusty!!!! :lol:
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: VooVoo » ndz lis 19, 2006 5:28 pm

Aż wstyd się przyznawać ale to musiał być raczej syndrom piątkowego wieczoru przeciągnięty do niedzieli, bo już w sobote na nic sił nie było i w zaciszu domowym odpoczywałem :)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Sensor » ndz lis 19, 2006 6:56 pm

miras pisze:Ludzie !!!
Co się z wami dzieje ? Jak narazie to odbiegacie od tematu!
Może otwórzcie sobie jakiś prywatny temat "Przytyki i Docinki"
Bo ten temat jest zupełnie o czym innym. Mamy chyba rozmawiać o przyszłym Burmistrzu a nie o *** .

Ach witam po weekendzie (już prawie sie skończył).Wyruszyłem w świat, to musialem naczytać się od piatkowych postów.
No jest wesolutko :lol:
Pozdrawiam i odniosę się w kilku słowach. Racja - kłótnie i przytyki wzajemne sa niskie, ale czasem konieczne, bo wątek ten wynikł z dyskusji własnie o w/w burmistrzu - przecież sprawuje władzę nad szkołami. Zgadzam się, ze każde inwestycje trzeba równo finansować. Szkoły również. Bo to też inwestycja. W końcu to od jakości uczenia w nich zależy również nasza przyszłość. Jakich sobie wyuczymy burmistrzów, radnych, kierowników, dyrektorów, inspektorów, lekarzy, czy referentów - tacy w przyszłości będą nami rzadzić.
Tu zacytuję mały dowcip, choć może i nie miejsce:
Rozmawia dwóch świeżo upieczonych inżynierów i jeden mówi do drugiego: jak pomyślę, jakim jestem inżynierem, to aż się boję iść do lekarza :wink:

Admin z belferską elegancją zagroził, że jak sie towarzycho nie uspokoi i nie przestanie rozrabiać, to zamknie tancbudę i zabierze klucz, to już nie zapytam, czy forumopisarzowi Voo Voo też (jak mi niegdyś) zacięłą się jedynka na klawiaturze..
Moja działa - proszzzz 1111111111111

POZDRAWIAM SERDECZNIE :D
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: VooVoo » ndz lis 19, 2006 9:17 pm

Jedynka jak najbardziej w porządku, tylko zegarek w mojej głowie sie popiep... pośpieszył :)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Sensor » pn lis 20, 2006 10:15 am

Jasne - to miał być żarcik z mojej strony i na poważnie nie wziąłem tej "zmiany". Gdybym uwierzył i pomaszerował do siedziby OKW z dowodem w łapie, to miałbym prawo mieć pretensje;)
Pozdrawiam :)
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Krespin » pn lis 20, 2006 4:10 pm

Poniekąd masz Voo Voo rację ale czy będzie potem sens uczstniczyć w tym forum jak każdy się pozna.
Wtedy znając się, będziemy zupełnie inaczej pisać te posty niż teraz.

Wybierzmy po raz 3 Burmistrza (hehe), a potem pomyślimy, czy wogóle będziemy mieli za co wypić... za wesele, czy za pogrzeb 8)
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Majcher » pn lis 20, 2006 7:31 pm

Spotkanie forumowiczów jest dobrą myślą, ale tak jak Krespin napisał to "co znane mniej smakuje " co nie. A tak naprawde wracając do tematu to już nie długo będzie można się przekonać czy nastąpi rewpolucja po wyborach czy też nie. Choć słyszałem że nie dobrze jest "mieć drzazgę pod paznokciem" :twisted:
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: VooVoo » pn lis 20, 2006 8:11 pm

Nasze spotkanie Majcher mogłoby mieć cięzkie skutki, bo nieraz już bawilismy się razem na imprezach które kończyły sie ciężko :D
Nie chcecie się spotkać-O.K. Niebędę już drązyć- tak tylko myśl rzuciłem z tym spotkaniem.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: kokeszko7 » wt lis 21, 2006 11:07 pm

Widzę, że znowu II tura zeszła na II plan :wink:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Ptasiek » wt lis 21, 2006 11:14 pm

No przecież to naprawdę już jest nudne. Niedługo nam obiecają kandydaci na włodarzy, że nam "autostradę słońca" zbudują.

Żałosna ta kampania i dobrze, że zbliża sie do końca. Jeden gmine wykupi do końca, drugi zzamordyzuje na modłe trockistowską. Żenada.

A programy? Słyszał ktoś o programach?
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: VooVoo » wt lis 21, 2006 11:14 pm

Ile mozna mielić ten temat... ;)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Arizona » śr lis 22, 2006 7:00 am

Ptaśku, ból z "programami" polega chyba na tym, że niczym owe programy nie różnią się od owych obiecywanych wszem i wobec gruszek na wierzbie i "autostrad słońca" :)
To taka gadka dla naiwnych, wierzących i niezorientowanych w tym co rzeczywiście można zrobić, czyli "ciemnego ludu, który wszystko kupi".
Zatem te obiecywanki to jest "niby program" i wychodzi na to, że wystarczy bardzo mocno wierzyć w swoje mrzonki, by nawet na wariografie wykazało, że to najświętsza prawda ;) (Nie wiem tylko, czy kandydaci Izbiccy wierzą równie silnie w swoje "programy" jak Kaziu Pierwszy Gorzowski :D w Warszawie ).
A że po wyborach okaże się, że "układ" nie pozwolił zrealizować 90 % programu..... wymyśli się nowe hasła i pod zmienioną "banderą" zacznie na nowo sprzedawać świeży kit.
Tak to już z wyborami jest... wszelakimi.
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Krespin » śr lis 22, 2006 3:51 pm

Piszecie o programach ???

Jeden z kandydatów przedstawił część programu na spotkaniu przedwyborczym w Świszewach:
Przede wszystkim cięcia budżetowe związane z oszczędnościami gminy czyli:
rozwiązanie orkiestry OSP

I tak to robi zagożały strażak. Po co mu mają trąbić . Lepiej jakiegoś sylwestra sobie zrobić :lol:
Krespin
kapitan
kapitan

co do waborow

Postautor: BODZIEK » czw lis 23, 2006 9:32 pm

co do waborow to nie to zebym byl za ktoryms z kandydatow ale mysle ze gmina i miasto wybieze S.
BODZIEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne