Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

II Tura - Burmistrz, kto teraz

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Kto teraz, czyje głosy dla kogo - wybieraj

Czas głosowania minął czw lis 23, 2006 8:59 pm

Marian Lewandowski - PSL
11
55%
Bogdan Sadowski - Samoobrona + KWW Rozwój
9
45%

Liczba głosów : 20

Postautor: VooVoo » czw lis 16, 2006 5:23 pm

Co do wypowiedzi Kokeszki to powiem Ci Sensorze że dobrze podpowiada :)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Krespin » czw lis 16, 2006 5:37 pm

Doniosły mi łosie, że dyrektorkę też będą mieli w nosie.
do Izbicy bliżej niż do świszew, tak więc wyborcy zastanówcie się czym prędzej , bo dla was etatów braknie.

Z tego co mi wiadomo kolego to do zatrudniania to chyba rada nic nie ma, ale być może się mylę.

Ps Ciesze się, że mamy tak kumatych forumowiczów, bo nikt "na boku" niechciał dodatkowych informacji o kandydatach

SUUUUPERRR NOWOŚĆ

Dzisiaj po jarmarku chodzili i przedstawiali się kandydaci.....
Jeden *** cały czas wyciągał coś z kieszeni i rozdawał, a drugi rozglądał się dziwnie i gratulował chyba zakupów przechodniom, a do mnie nikt nie podszedł i nie wiem co oni tak skrywali.... :lol: 8)
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: miras » czw lis 16, 2006 5:50 pm

Może nagrody pieniężne ?
Wydaje mi się że zadużo ich ma i rozdaje żeby uszczuplić trochę kieszeń :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: VooVoo » czw lis 16, 2006 6:00 pm

Może blantami dilowali heheh
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Krespin » czw lis 16, 2006 6:00 pm

Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: VooVoo » czw lis 16, 2006 6:03 pm

Kolorowo to nie wyglada, ale za to znajomemu się udalo a uważał że nie ma szans :D
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: kokeszko7 » czw lis 16, 2006 7:09 pm

Ło Matko Boska!!! Lepper-junior w sejmiku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: mendel » czw lis 16, 2006 7:18 pm

hey może zagadam nie na temat ale czy jest ktoś kto odwiedza taki temat jak "troche śmiechu" ???
:roll: :|
Awatar użytkownika
mendel
chorąży
chorąży

Postautor: kokeszko7 » czw lis 16, 2006 9:30 pm

Dzisiaj po jarmarku chodzili i przedstawiali się kandydaci.....
Jeden *** cały czas wyciągał coś z kieszeni i rozdawał, a drugi rozglądał się dziwnie i gratulował chyba zakupów przechodniom, a do mnie nikt nie podszedł i nie wiem co oni tak skrywali....

ŻAL CI, CO...???? BIEDNY NIC NIE ZAROBIŁ :D :twisted:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: kokeszko7 » czw lis 16, 2006 9:55 pm

ANEKS DO POWYŻSZEJ WYPOWIEDZI.

"Dzisiaj po jarmarku chodzili i przedstawiali się kandydaci.....
Jeden *** cały czas wyciągał coś z kieszeni i rozdawał, a drugi rozglądał się dziwnie i gratulował chyba zakupów przechodniom, a do mnie nikt nie podszedł i nie wiem co oni tak skrywali...." - TO OCZYWISCIE POWIEDZIAŁ KRESPIN

Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Krespin » czw lis 16, 2006 10:04 pm

kokeszko7 pisze:ANEKS DO POWYŻSZEJ WYPOWIEDZI.

"Dzisiaj po jarmarku chodzili i przedstawiali się kandydaci.....
Jeden *** cały czas wyciągał coś z kieszeni i rozdawał, a drugi rozglądał się dziwnie i gratulował chyba zakupów przechodniom, a do mnie nikt nie podszedł i nie wiem co oni tak skrywali...." - TO OCZYWISCIE POWIEDZIAŁ KRESPIN

Jeśli zapomniałeś to istnieje taki malutki znaczek z napisem cytuj. Tam się klika i nie trzeba się produkować, a jeśli nie możesz w niego trafić bo za dużo wódy wychlałeś za tą jałmużnę Maryjanową to na drugi dzień kliknij "zmień"

NIE żAL MI I STAć MNIE NIE TYLKO NA F-16 a jeśli nie rozumiesz co tam napisałem to zgłoś się do Voo Voo on tłumaczy dosadnie albo do Ptaśka - to mistrz dialogu.
Wcześniej pisali Ci , że masz głosować na Sadowskiego, a ty i tak nic nie rozumiesz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: VooVoo » czw lis 16, 2006 10:20 pm

Mi się nie chce tłumaczyć. Niech sam dochodzi :wink:
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Sensor » pt lis 17, 2006 8:32 am

He he :lol: robi się wesolutko. Panowie kandydaci mają chyba stracha, ze nie wygrają skoro robią kampanię wzorem wodza Samoobrony na jarmarku. Nie wiem, czy to ma przyciągnąć zwolenników? Wydaje mi sie, ze ludzie mimo wszystko widzą tę obłudę przdwyborczą.

Myślę, ze wzorem kolegów z wyższych półek władzy powinni ogłosić i zorganizować debatę przedwyborczą.
Wiem - pewnie byłaby pyskówa i przekrzykiwanie się, ale może kandydaci poszliby na czołowe zderzenie argumentów..?

Jak znam życie, to obydwaj panowie czytują tu czasem i może się jednak skuszą na rzeczową rozmowę z udziałem publiczności, zamiast łazić po jarmarku w godzinach pracy i ściskac Bogu ducha winnych ludzi.
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: VooVoo » pt lis 17, 2006 10:18 am

A daj im spokój. Niech sobie robią kampanię jak chcą. Chcą chodzić bo błotku na jarmarku to proszę bardzo. Co do debaty- to byłoby niezłe. Niech by sobie poskakali do gardełek troche, pokazaliby jacy są i na co ich stać :)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Sensor » pt lis 17, 2006 11:22 am

Spokój dałbym im, gdyby robili to w czasie wolnym a nie służbowym, za który my płacimy. Przynajmniej w przypadku WODZA. Owszem - może to podciągnąć pod spotkania z ludem pracującym lub rekonesansem nawierzchni na tym klepisku.W końcu pańskie oko konia tuczy..
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: miras » pt lis 17, 2006 11:30 am

Otóż zgadzam się z moimi przedmówcami w tej kwestii.
Mogliby zrobić jakąs konfrontacje stanąć twarzą w twarz. Wypowiedzieć się odnośnie zamierzonych planów jakimi dysponują i co zamierzją tak naprawdę zrobić w naszej Izbicy. Najlepszym miejscem do takiego spotkania byłby Dom Kultury ewentualnie może być również Urzad Gminy.
Może czytając to forum zdobędą się na taki gest i się zdecydują?
Sam chętnie poszedłbym na takie spotkanie i zadał parę pytań :lol:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Majcher » pt lis 17, 2006 11:33 am

Debata była by najlepszym chyba rozwiązaniem , ale zasadnicze pytanie czy kandydaci by się zgodzili na coś takiego? Może wtedy by przedstawili swoje programy przedwyborcze dla wyborców. Może trafiło by się po takim spotkaniu pare ciekawych wypowiedzi które by weszły potem w użycie coś w stylu "ani me ani bee .... :lol:
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: Majcher » pt lis 17, 2006 11:37 am

Zastanawiam się nad jednym jakie będą działania po wyborach aby zlikwidować bezrobocie, nie tylko dać prace interwencyjne ale trzeba by sie zastanowić jak przyciągnąć kapitał który by był w stanie zainwestować w naszą gminę. Nie wiem czy da sie zauważyć że nasza gmina staje się gminą "emerytów i rencistów". A młodzież ucieka daleko....
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

moim skromnym zdaniem zadne

Postautor: BODZIEK » pt lis 17, 2006 11:52 am

moim skromnym zdaniem zadne
BODZIEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: miras » pt lis 17, 2006 11:56 am

Możesz się zastanawiać i masz do tego prawo.
Zauważ jednak że ludzie wyjezdzają dlatego, że nie mają na co liczyć .Praca w Izbicy gdzie w Rol traku czy GS-ie ni e ma takiej opcji.
A inne miejsca pracy gdzie i kto Ci zaoferuje takową robotę.
Co ty myślisz że nowy Burmistrz zrobi coś w tym przypadku np: zwolni kogoś z gminy i da innym pracę? Rzecz nie realna. Myślę że w tej kwestii nic się nie zmieni będzie jak do tej pory, ale miejmy nadzieję że sie mylę.Oby tak było :wink:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne