Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

II Tura - Burmistrz, kto teraz

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Kto teraz, czyje głosy dla kogo - wybieraj

Czas głosowania minął czw lis 23, 2006 8:59 pm

Marian Lewandowski - PSL
11
55%
Bogdan Sadowski - Samoobrona + KWW Rozwój
9
45%

Liczba głosów : 20

II Tura - Burmistrz, kto teraz

Postautor: Krespin » pn lis 13, 2006 8:59 pm

Zapraszam do "zabawy", bo inaczej nie można tego nazwać.
Mamy tylko 10 dni od dzisiaj

Zobaczymy jak głosy z poprzedniej ankiety powędrują i jakie będzie to miało odzwierciedlenie w rzeczywistości.

Pozdrawiam wszystkich - do dzieła !!!

Ps Nazwiska podałem z porządku alfabetycznym
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Krespin » pn lis 13, 2006 9:24 pm

Głosujcie do dzieła :lol: nie ma co się ... :oops:
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Majcher » pn lis 13, 2006 9:39 pm

Taj jak mówisz Krespin to tylko "zabawa" z naszej strony, mam nadzieje ze nas nie beda traktować w przyszłości jak jakieś zabawki!!!
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: kokeszko7 » pn lis 13, 2006 9:55 pm

Ale nie zapomnijcie też, że ostatni będą pierwszymi. Zauważyliście chyba , że to sie sprawdziło....
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: miras » pn lis 13, 2006 10:01 pm

Coś mi się wydaje, że będzie zacięta walka i zabieganie o głosy tego co nie przeszedł. :D
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: kokeszko7 » pn lis 13, 2006 10:06 pm

Czy ktoś mógłby mi przedstawić dokładniejsze wyniki wyborów? Chodzi mi o zdobyte głosy przez poszczególnych kandydatów na burmistrza oraz osoby, które wejdą do naszej rady gminy (bez ilości głosów). Z góry dziękuję :) :) :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Ptasiek » pn lis 13, 2006 10:20 pm

Próbowałem wejść naserwer PKW, ale zdechł z przeciążenia ("pleas try again").
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Krespin » pn lis 13, 2006 10:29 pm

Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Sensor » wt lis 14, 2006 8:51 am

Witam
A ja pamiętam
1. Sadowski - 1603
2.Lewandowski - 903
3. Krzyżanowicz - 805
Macie rację pisząc, ze zacznie się walka o głosy Krzyżanowicza, choć ludzie są przekorni i nie da się ich zmusić, czy przekonać do czegoś nie po ich myśli.
Ja nadal nie wiem na kogo głosować w tym wypadku.
Kokeszko ma słuszność pisząć, że wynik był odwrotny. Teraz też może zadziałać psychologia zwycięstwa i wygra Sadowski - ludzie uwierzą patrząc na wynik, że M.L. nie ma szans i ci niezdecydowani odpuszczą sobe głosowanie.
Ale.. może być też tak, ze zwolennicy Aktualnie Urzędującego pomyślą "a.. przecież i tak wygra, bo ma taką przewagę" i obudzą się z ręką w nocniku.
Nie mniej jednak Sadowski i jego stronnicy mają wiekszość w Radzie, więc jesli on zostanie to mamy zapewnione kolejne 4 lata autoktatycznych rządów i autointerpretacji praw przez PANABURMISTRZA.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: miras » wt lis 14, 2006 9:28 am

Sensor, a nie wiesz przypadkiem kto teraz wszedł do naszej rady ?
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: kokeszko7 » wt lis 14, 2006 3:57 pm

Mała pomyłka, Sensor.

Lewandowski miał 913 głosów :) a Krzyżanowicz 815 :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: VooVoo » wt lis 14, 2006 4:49 pm

Mała różnica- nie ma co się czepiac. Może Sensor nie ma "1" na klawiaturze ;)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: kokeszko7 » wt lis 14, 2006 6:05 pm

Przecie ja się nie czepiam, tylko tak se napisałem:):):) Żeby troche wyjaśnić:)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Sensor » śr lis 15, 2006 7:20 am

Ha ha - ale śmieszne z tą jedynką :lol: . Fuckt - pomyłka pamięciowa.
Do rady weszło kilka osób z poprzedniej.Dokładne wyniki wiszą na oknie Urzędu. Wolę nie pisać, żeby nie wtopić.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: dj maniek » śr lis 15, 2006 9:02 am

witam.skoro mowicie o 2 turze to pan s zeby nie samoobrona to by nie wszedl do 2 tury,nie wiem czy wiecie ale pan s w przeciagu 2lat byl w 4 partiach w sld potem sdpl 2miesiace byl w jakims ROZWOJU a na burmistrza startuje ze samoobrony.PARANOJA.Moim zdaniem idzie gdzie lepiej bo w innym ugrupowaniu by tak wysoko by nie byl.przed wyborami pisaliscie zeby pan K nie wyciagnal BRUDOW o obecnym burmistrzu to by przeszedl do 2 tury, przeciez spolecznosc musi wiedziec co sie dzieje w naszej gminie,no coz ale ludzie maja duze klapy na oczach.Cztery lata temu dzieki panu K zostal burmistrzem i po 2tygodniach po wyborach wypial sie na niego tylkiem.Ale ma tupet!, a wtym roku to pan B poprowadzil go chyba do zwyciestwa,zeby go nie wyrolowal!KRIS....
dj maniek
szeregowy
szeregowy

Postautor: edycia » śr lis 15, 2006 11:41 am

w ulotce p.Sadowskiego przeczytałam (pod warunkiem że ostanie burmistrzem) że w ramach stażu zatrudniać będzie w gminie i w jednostkach jej podległych absolwentów szkół wyższych. A co z tymi co ukónczyli np szkołę policealną?to już się nie liczą?w tym roku kończę właśnie taką szkołe i rozumiem że w Izbicy nie mam szans by dostac sie do gminy na staż?to może i nawet lepiej bo parzyc kawe tym urzędasom nie będę.
edycia
szeregowy
szeregowy

Postautor: VooVoo » śr lis 15, 2006 11:43 am

No to siedź w domu...
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: miras » śr lis 15, 2006 12:08 pm

dj maniek pisze:witam.skoro mowicie o 2 turze to pan s zeby nie samoobrona to by nie wszedl do 2 tury,nie wiem czy wiecie ale pan s w przeciagu 2lat byl w 4 partiach w sld potem sdpl 2miesiace byl w jakims ROZWOJU a na burmistrza startuje ze samoobrony.PARANOJA.Moim zdaniem idzie gdzie lepiej bo w innym ugrupowaniu by tak wysoko by nie byl.przed wyborami pisaliscie zeby pan K nie wyciagnal BRUDOW o obecnym burmistrzu to by przeszedl do 2 tury, przeciez spolecznosc musi wiedziec co sie dzieje w naszej gminie,no coz ale ludzie maja duze klapy na oczach.Cztery lata temu dzieki panu K zostal burmistrzem i po 2tygodniach po wyborach wypial sie na niego tylkiem.Ale ma tupet!, a wtym roku to pan B poprowadzil go chyba do zwyciestwa,zeby go nie wyrolowal!KRIS....

Bardzo ciekawe spostrzeżenie. Czyli mowiąc krótko p. S. jest jak ta chorągiewka tam gdzie wiatr zawieje tam jest. Zresztą wiekszośc ludzi tak robi. Tam, gdzie grunt pod nogami jest nie pewny to przechodzą na tą stronę gdzie grunt twardy nie mając na uwadze swoich zasad.
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: miras » śr lis 15, 2006 12:17 pm

edycia pisze:w ulotce p.Sadowskiego przeczytałam (pod warunkiem że ostanie burmistrzem) że w ramach stażu zatrudniać będzie w gminie i w jednostkach jej podległych absolwentów szkół wyższych. A co z tymi co ukónczyli np szkołę policealną?to już się nie liczą?w tym roku kończę właśnie taką szkołe i rozumiem że w Izbicy nie mam szans by dostac sie do gminy na staż?to może i nawet lepiej bo parzyc kawe tym urzędasom nie będę.

Otóż droga edycio! To juz nie te czasy gdzie po liceum moża było znależć pracę? Jeżeli chcesz znaleźć jakąkolwiek pracę musisz sie uczyć, ale i tak obawiam się czy byś dostała u nas w urzędzie pracę. Może jak byś miała przysłowiowe "duże plecy" to może by się udało ale jeżeli nie masz to watpię.
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Krespin » śr lis 15, 2006 4:40 pm

DJ Maniek
Nie bój się używać pełnych wyrazów, nie s tylko sadowski, nie k tylko Krzyżanowicz i nie B tylko Biernacki.

Kiepska jest Twoja wiedza "polityku"
Nie będę Ci tłumaczył na czym polegał rozłam lewicy na sld i sdpl, bo szkoda na to czasu, ale chciałbym Cię poinformować, że Rozwój to nie partia a komitet wyborczy, który może stworzyć każdy, a Pan Sadowski nie startował jako członek samoobrony tylko tak jak informacja na plakacie mówi był rekomendowany przez samoobronę i kww rozwój. Każdy widzi znaczek leperowski ale drugiego napisu nie.

Niie piszę tego bo jestem zwolennikiem czy przeciwnikiem obecnego rządzącego, ale "bawiąc się w politykę", trzeba jeszcze ją choć trochę rozumieć.

i uważaj co piszesz, bo namierzyć kogoś kto pisze na forum to nie jest żaden problem. Choć każdy kryje się za jakimś pseudonimem czy nick-iem jak kto woli gdy złamie prawo może się narazić :lol:
Krespin
kapitan
kapitan

Następna

Wróć do Ogólne