Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Ekologia po izbicku.

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: VooVoo » pt lis 03, 2006 1:44 pm

Masz rację.Poruszałem już tą kwestię ale nikt niepotrafił zrozumieć że niektórzy niepatrzą na ekologię(bo ich niestac na "tę ekologię")tylko chcą przezyć poprostu w cieple zimę.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Ptasiek » pt lis 03, 2006 7:12 pm

Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 8:57 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Majcher » ndz lis 05, 2006 9:52 pm

A tak z ciekawości ile to osób posiada szczelne szamba?!!! Ile z tych przydomowych "piekiełek" dostaje się do środowiska? Zakładano kanalizacje w Izbicy, ale niektórzy mówili poco się podłaczać skoro szambo mi przecieka i wybieram raz do roku-i gdzie jest ekologia w tym momencie co?!!!!!
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: VooVoo » pn lis 06, 2006 7:24 pm

Trafiłes z dobrym tematem Majcher.To dopiero "uszanowanie" natury.Idąc czasem przez niektóre dzielnice mozna oglądac potoki płynących gów...a smród...
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: miras » pn lis 06, 2006 7:57 pm

Mówiąc szczerze,to najgorzej zalatuje na tej ulicy gdzie jest sklep rybny i koło restauracji. Być może oni wogóle nie mają szamb. I przez to wylewają na ulicę. Albo mają tylko oszczędzają . Może jak cała Izbica będzie podłączona do oczyszczalni to przestanie tak śmierdzieć ? Miejmy taką nadzieję , że wszyscy się podłączą i nie będzie czuć unoszącego się odoru.
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Krespin » wt lis 07, 2006 7:32 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 8:53 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Majcher » pn lis 13, 2006 9:43 pm

Zgadza się są miejsca w Izbicy gdy sie przechodzi to człowieka aż skręca za nos. Miejmy nadzieje że za jakiś czas to sie skończy. Ale przydało by sie uświadomić że bardzo miło jest jak komuś wylewki lecą pod okno w szczególności latem!!!
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: kokeszko7 » wt lis 21, 2006 11:17 pm

....za jakiś czas sie skończy!

To znaczy za jaki????????? Czy ktoś może wie??????????
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Ron_Artest » śr lis 22, 2006 10:33 am

Ja chcialem napisac o sprawie ktora "wkurza" mnie i nie tylko mnie juz od paru lat... chodzi mi dokladnie o osiedle na ul. Polnej! mieszcza sie tam dwie spoldzielnie mieszkaniowe... "Zagrodnica" i 'Zgoda" i musze napisac kilka przykrych slow na temat tej drugiej... otoz owa spoldzielnia zatrudnia palacza ktory wyciaga ze smietnikow wszystkie plastikowe rzeczy, butelki, torebki foliowe... gumy i wiele wiele innych przedmiotow ktorymi nie powinno (a nawet jest to zakazane) palic sie w piecu z ktorego caly dym+sadze+zanieczyszczenia osadzaja sie na calym obszarze Osiedla..... wiem, ze bylo apelowane do szanownego pana "palacza", aby zastanowil sie nad tym co robi, ale niestety to nie przynioslo zadnej poprawy... wrecz nie mozliwym jest wywieszenie prania na balkonie w czasie gdy wszystkie te smieci sa usuwane (przez komin) z terytorium spoldzielni mieszkaniowej "Zgoda"... mam nadzieje ze ktos sie wreszcie tym zajmie....
"A bad woman is a sort of woman a man never gets tired of "............ I LOVE THIS GAME!
Awatar użytkownika
Ron_Artest
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Ptasiek » śr lis 22, 2006 7:55 pm

Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 8:57 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: kokeszko7 » śr lis 22, 2006 8:41 pm

Tak, pan Dróbkowski chyba najbardziej jest z tego znany :( :(
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Krespin » śr lis 22, 2006 9:52 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 8:53 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Ron_Artest » czw lis 23, 2006 11:14 am

I dlatego nie moge zrozumiec takich ludzi... dbaja tylko o swoj tylek zeby im byl cieplo...., a reszta to w "du..e"... co ich obchodza inni... niech wdychaja te smrody... I taka to jest wlasnie " ekologia po izbicku"... heh... :cry:
"A bad woman is a sort of woman a man never gets tired of "............ I LOVE THIS GAME!
Awatar użytkownika
Ron_Artest
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: miras » czw lis 23, 2006 12:06 pm

Niestety tak jest dzień w dzień . Oczywiście jak zaczyna ogrzewanie domu i zakładu w okresie zimowym.
Przecież wszyscy o tym wiedzą ale nikt na to nie reaguje. Nawet sąsiadom chyba to nie przeszkadza.Być może,że boja się zwrócić uwagę,żeby się nie narazić ?
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: kokeszko7 » czw lis 23, 2006 4:44 pm

Jak się boją narazić to niech się trują. Ja w każdym razie dzisiaj rano ledwo przejechałem w tym dymie!!!
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Majcher » pt lis 24, 2006 1:47 pm

Albo po prostu już się tak przyzwyczaili!
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: kokeszko7 » pt lis 24, 2006 3:45 pm

No tak, uzależnić też się można...
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Majcher » pt lis 24, 2006 4:21 pm

Kwestia tylko od czego są różne uzależnienia!!!! :lol: Ale tego typu raczej nie jest pozytywną formą, ale czasami po co się narażać, niektórzy wychodzą z takiego założenia. Ale czy takie zachowanie jest dopuszczalne ja uważam że raczej nie!!!
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: kokeszko7 » pt lis 24, 2006 5:49 pm

Jasne, że nie!
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Majcher » ndz lis 26, 2006 10:51 am

Przeglądając prasę ostatnio doczytałem się że powiat kolski za działalnośc proekologiczną otrzymał kolejny raz z rzędu nagrodę od Prezydenta RP to się chwali. Nasz sąsiad za miedzy nasza włada powinna brać przykład z takiego zachowania. A przede wszystkim powinna nastąpic coraz większa świadomość społeczna, pora zwrócić większą uwagę na nauczanie w szkołach. Jak ja pamiętam to coś tam było ale pokrótce. Wydaje mi się że pora to zmienić!!!!!! :mrgreen:
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne