Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Burmistrz - Kto teraz ?

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Kto burmistrzem - oficjalna lista kandydatów

Czas głosowania minął pt lis 10, 2006 7:36 pm

Henryk Krzyżanowicz - SLD
23
43%
Bogdan Sadowski - Samoobrona
10
19%
Marian Lewandowski - PSL
21
39%

Liczba głosów : 54

Postautor: Arizona » pt paź 27, 2006 8:00 pm

Ja także się cieszę, że są nowi forumowicze :) i to tacy zarejestrowani!
Witam Nowych serdecznie:) I ... również zapraszam do wymiany poglądów w innych kwestiach....
A co do przedwyborczej aktywności forumowej .... może wcale nie jest tak, że to mobilizacja familijna?....Może to po prostu mobilizacja obywatelska? A że stronka tak świetnie się rozwija.... to i wcale nie dziwi, że coraz więcej osób chce pozostawić po sobie na niej jakiś ślad... a i temat WYBORY taki chwytliwy :) :) :)
Tak czy siak... jest dobrze :)
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: VooVoo » pt paź 27, 2006 10:39 pm

Jasne że dobrze.Czy rodzina czy nie-to temat do refleksji własnej, ale forum zaczyna żyć i to jest dobra wiadomość :D
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: miras » śr lis 01, 2006 3:01 pm

Dobrze że głosowanie odbywa się jak narazie tylko na Forum.bo w sumie to nawet male dziecko może oddać swój głos.Czyż nie prawda ? :D
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Jola » śr lis 01, 2006 5:05 pm

Masz racje Sensor! Tez słyszałam , że jak p. Lewandowski zostanie Burmistrzem to będziemy mieszkali w Izbicy Lewandowskiej a nie Kujawskiej. Pamiętam jak chciał sprywatyzować nawet przedszkole. Sam juz nie wie co robić z pieniędzmi. Jeżeli ma za dużo to mógłby przeznaczyć na biednych! :cry:
Jola
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Sensor » śr lis 01, 2006 5:57 pm

Taa - a biedni tylko czekają:) Nawet wiem w jakiej formie dostaną te kilka zet przed wyborami:) No cóż - trzeba będzie kupić kilka flaszek i postawić za głosy.NIe jest to tylko domena p.Lewandowskiego.Większość tak załatwia sobie głosy.Ciekawe czym błyśnie reszta.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Sensor » śr lis 01, 2006 6:03 pm

Heh:)Jest nowa strona komitetu wyborczego z naszej gminy - własnie dostałem cynk
www.lewicaidemokraci.alpha.pl
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: natan » śr lis 01, 2006 7:45 pm

Czytając to co znajduje się na forum stwierdzam że żaden z obecnych kandydatów nie jest odpowiedni. :( Jeden zniszczy Izbicę,drugi wykupi a trzeci szkoda gadać :? A co do pana L.to trochę przesada z tym wykupem myślę że to pomysł przeciwników :!: a nie potwierdzone plotki czy fakty.A gdzie rozdają te flaszki,bo w ubiegłych latach się nie załapałem :?:
natan
natan
szeregowy
szeregowy

Postautor: kobietka » śr lis 01, 2006 8:58 pm

natan sądze ze rozsądnie napisałeś wszyscy tylko potrafia plotki pisać moim zdaniem to tylko czysta zazdrość
szczerze wkurzaja mnie te wszystkie plotki na tamat naszych kandydatów
powiem tak burmistrzem powienien zostac czlowiek który umie sobie radzic w zyciu i w tych trzech kandydatach widze takiego
ps a kiedy napisalam na forum pierwszy raz to zdenerwowalam sie bardzo jedna wypowiedzia pewnego cwaniaka ktory jest przeciwko jedego z kandydatów ludzie potrafia tylko obrazac i komentować powazne wypowiedzi
kobietka
szeregowy
szeregowy

Postautor: kobietka » śr lis 01, 2006 9:02 pm

a wlasnie o tych wodkach to penie napisal jakis *** który skorzystał a teraz sie smieje po za oczy je nie moge ale ludzie potrafia byc ***
a ludzia sie nigdy nie dogodzi nawet jakby byli jacys inni kandydaci to i tak by ludziska glupoty na forum pisali hehehhe na serio bydło zostanie bydłem :lol:
kobietka
szeregowy
szeregowy

Postautor: Krespin » śr lis 01, 2006 10:53 pm

Kobietko !!! (w męskiej skórze)

My już przerabialiśmy temat *** i złośliwości na forum.
Jeśli masz jakieś bolączki przesyłaj je w prywatnych wiadomościach.

Voo Voo może Ci coś na ten temat powiedzieć

Ps. Każdy wie o stawianiu gorzały w zamian za głosy, nie widze więc powodu do ubliżania komukolwiek od bydła - bo to niestety prawda !!!
Boleć to więć może tylko tego który stawiał
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: VooVoo » śr lis 01, 2006 11:15 pm

Takkk!Poskutkowało!Krespin sam się nauczył pisać Priv.Naprawdę nikt mu nie pomagał...
Ostatnio zmieniony czw lis 02, 2006 12:06 pm przez VooVoo, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: blazej » czw lis 02, 2006 1:32 am

Myślę że post kobietki to prowokacja, każdy następny w podobnym tonie (nieważne kto go napisze) będzie usuwany.
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Sensor » czw lis 02, 2006 7:22 am

No cóż - o poziomie człowieka może swiadczyć min ton i klasa jego wypowiedzi.A już na pewno o poziomie kobiety :lol: Czy bliżej jej do salonu, czy garkuchni? (w tym wypadku również oprzętu...)
Natan, jeśli chcesz się załapać na flaszkę od Maryana - czatuj przy sklepie w pobliżu MGOK, albo skocz od razu do matecznika czyli Świętosławic - na bank się załapiesz. Jeszcze autobusem zawiozą i odwiozą.
Natomiast jak chcesz od innych kandydatów, to musisz urzędować w barze na targowisku - tam zagląda smutny pan, który ma równie smutną, co wyraz twarzy profesję 8) i, jak szczęscie Ci dopisze - otrzymasz upragnioną flaszkę.Jeśli natomiast nie będziesz miał szczęscia, to po wyborach ja ci postawię, zebyś nie cierpiał z powodu kolejnego pominięcia - głosować już nie będziesz musiał.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: natan » czw lis 02, 2006 7:37 am

dzięki za wiadomość :) widzę że jesteś dobrze poimformowany widać że korzystałeś :!:
natan
natan
szeregowy
szeregowy

Postautor: miras » czw lis 02, 2006 10:14 am

Tak czytam te wypowiedzi na temat tego nowego Burmistrza i śmiać mi się chcę z wypowiedzi Kobietki.Wydaje się ,że jest zapatrzona w p.Lewandowskiego jak w obrazek,ale mniejsza o to.Myślę ,że nie należy się sprzeczć czy ubliżać komu kolwiek.To czy zostanie ten czy ten rozstrzygną wybory :D
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Sensor » czw lis 02, 2006 10:17 am

Nie korzystałem, gdzyż nie przepadam za tanimi trunkami ani towarzystwem spod sklepu. Natomiast informację posiadam z obserwacji, którą mimowolnie prowadziłem, gdzyż mieszkam w pobliżu. Natomiast TWoja zazdrość zaczyna być niebezpieczna.W końcu to TY napisałeś"A gdzie rozdają te flaszki,bo w ubiegłych latach się nie załapałem"Świadczy to o fakcie, iż należysz do grona smakoszy i przemawia przez Ciebie frustracjia z powodu niezałapania się w ubiegłych latach. Smacznego w tym roku. :lol:
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: miras » czw lis 02, 2006 10:43 am

Widzę , że czym bliżej wyborów, tym temat kandydata na Burmistrza staje się tematem praktycznie "Wybuchowym"!
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: blazej » czw lis 02, 2006 10:45 am

miras pisze:Myślę ,że nie należy się sprzeczć czy ubliżać komu kolwiek.To czy zostanie ten czy ten rozstrzygną wybory :D

Dokładnie :!:
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Sensor » czw lis 02, 2006 11:23 am

A ja sądzę, ze po to jest forum, zeby wymienić poglądy, podyskutować, a nawet sie posprzeczać (oczywiście w kulturalny sposób, bez ubliżania i nazywania kogokolwiek rogacizną). Inaczej temat nie miałby sensu. Przecież zawsze można powiedzieć :będzie to, co ma być, więc dajmy sobie spokój.
Przypuszczam, ze dobrze jest naświetlać pewne sprawy, pewne zachowania kandydatów, ich zakłamanie, czy zwyczajne obiecywanie gruszek na wierzbie, a później arogancja, czy olewanie ludzi. Do tego śmieszy wielu ludzi sposób prowadzenia kamanii wyborczej w dniu wyborów (właśnie te flaszki, wożenie samochodami, kłótnie pod sklepem, prowokowanie).Im bardziej opinia publiczna będzie o tym wiedziała i sobie z tego kpiła, tym słabsze będzie oddziaływanie lokalnych polityków w taki własnie sposób.
Wiem, że zagrywki typu "flaszka za głos" wpisały się na dobre w krajobraz Izbicy i należą już do wyborczego obyczaju, ale, czy należy sie z tego nie nabijać? Zobaczcie, jak zdenerwowało to przyjaciół jednego z kandydatów.
Prawda w oczy kole.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: miras » czw lis 02, 2006 11:45 am

Oczywiście masz rację Sensorze! Ale zauważ że nie wszyscy panują nad swoimi emocjami i zdarza się, że nie panują nad słownictwem. Nie będę się wdawał wszczegóły, ale każdy robi to co uważa za stosowne. Czyż nie prawda :?:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne