Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Dzieciaki do szkoły!!! A nie po fajki do sklepu i na piwo!!!

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Dzieciaki do szkoły!!! A nie po fajki do sklepu i na piwo!!!

Postautor: Żubr » pn mar 21, 2011 11:08 pm

Witam! Na początku chciałem się podzielić na forum moimi obserwacjami... Jak można tak nagminne łamać prawo?! Byłem świadkiem jak w sklepie przy którym jest bar jak wszystkim wiadomo dzieciaki kupują fajki na sztuki. Sprzedawczyni nie pyta o dowód jak wiadomo wszyscy są niepełnoletni. Czy zysk jest taki ważny? Piwsko kupują od podwórka i szwendają się potem po mieście i szukają rozrywek. Nikt się tym nie interesuje bo wszyscy się znają i nie chcą problemów.Są różne pomysły na to, jak ograniczyć nielegalną sprzedaż. Mają wzrosnąć kary nakładane na właścicieli sklepów. Jest także pomysł, aby wprowadzić licencje na handel wyrobami tytoniowymi. Właściciel sklepu p. B. Mula.... niedługo się dowie, że widnieje na CZARNEJ LIŚCIE jednego z 1900 punktów sprzedaży z 47 miast, w których doszło do złamania prawa. W 165 kujawskich sklepach papierosy kupował młody ankieter. Jako tajemniczy klient sprawdzał, jak zareaguje sprzedawca. W 115 punktach bez problemu kupiłby papierosy. Niecała połowa ekspedientów zapytała o wiek lub poprosiła o dokument stwierdzający pełnoletność. Zdecydowana większość sprzedawców sprzedałaby wyroby tytoniowe nieletnim. Za przyłapanie ich na sprzedaży papierosów nieletniemu grozi im mandat w wysokości 500 zł lub grzywna do 5 tys.zł. Mam nadzieję, że właściciel się ogarnie i przestanie sprzedawać papierosy jeszcze do tego na sztuki co jest absolutnie zakazane. Jeśli robicie tam zakupy dajcie mu znać, że jest obserwowany i czeka go nie miła niespodzianka.
Żubr
szeregowy
szeregowy

Re: Dzieciaki do szkoły!!! A nie po fajki do sklepu i na piwo!!!

Postautor: amely » śr mar 23, 2011 7:39 pm

Powiem tak- jacy rodzice, takie dzieci. Jak ktoś nie potrafi wychowywać dzieci, to może powinien ich poprostu nie mieć. To, że dzieci kupują w sklepach bez problemu papierosy czy piwo, odbija się potem na jakości lokalnego społeczeństwa, gdzie przebija patologia,alkoholizm,braku systemu wartości,miernota. Mam nadzieję, że więcej będzie takich ukrytych ankieterów czy inspekcji w izbickich sklepach spożywczo- monopolowych. A przedewszytkim, żeby pojawiły się kary dotkliwe finansowo...
amely
szeregowy
szeregowy

Wróć do Ogólne