Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Warszawskie blachy

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Warszawskie blachy

Postautor: uszatek » pn maja 17, 2010 2:12 pm

Kurde....zastanawia mnie jeden człowiek w naszym miasteczku...jednym słowem bezkarny.Jak tylko jestem w Izbicy widzę go ''pod sklepem'' i niby nic dziwnego bo tu większość pod sklepem wystaje,ale potem ten gość wsiada do srebrnego passata na warszawskich blachach i z piskiem opon haczy o krawężniki.Niedawno bo z jakiś miesiąc temu zahaczyłby o mnie na drodze wjazdowej z Koła.Przewróciłem się i odtąd dopytuję o niego wśród swoich znajomych,którzy mówią iż ów gość w ogóle nie posiada prawo jazdy.Martwi mnie to bo córka co sobotę bawi się na arenie i nie chciałbym żeby nie wróciła do domu przez takiego pajaca...
uszatek
szeregowy
szeregowy

Re: Warszawskie blachy

Postautor: lunia164 » pn maja 24, 2010 7:19 am

Witam!Znam tego typka,mieszka w Izbicy na Narutowicza 41 zięć Sobieraja Listonosza,mogę powiedzieć tylko że to kawał SK.....syna i rzeczywiście nie ma prawa jazdy jest zameldowany w Sochaczewie i dlatego ma warszawskie blachy ktoś powinien zrobić z nim porządek bo nie dość że nie ma prawa jazdy to na dodatek jest ślepy.Pozdrawiam.
lunia164
szeregowy
szeregowy

Postautor: uszatek » wt maja 25, 2010 2:52 pm

Dziękuję bardzo luniu za odpowiedź kim jest człowiek,który spędza mi sen z powiew...Jestem zawziętym człowiekiem i popytałem tu i ówdzie i dziwię się,że człowiek,który tak broi pozostaje bezkarny.No ale izbicka policja pozostawia wiele do życzenia i nie pierwszy raz nie zajmuję się tym kim trzeba...Przecież to ten mężczyzna znęcał się psychicznie nad starszą,samotną,schorowaną kobietą,której nikt nie słuchał uważając za sklerotyczkę,przecież to ten człowiek jako pracownik mojego kumpla okradał go sumiennie nie licząc się z tym,że człowiek ten daje mu pracę.Kto pozwala mu na jazdę samochodem?????????????????????Ja mam dziecko o które drżę w obawie przed takim jak on.Ślepy,pijany,bez prawa jazdy.Takim się pomaga a jak kogoś zabije wtedy ręce załamują.
uszatek
szeregowy
szeregowy

Postautor: Amba » wt maja 25, 2010 3:28 pm

Uszatku ten facio to podobno ma nawet żółte papiery !!!!!!!!!!!!!!!!!!! I wszyscy dookola sie Go boją nie wspomne o policji.....................
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: marysia » śr maja 26, 2010 6:09 am

uszatek pisze:Kurde....zastanawia mnie jeden człowiek w naszym miasteczku...jednym słowem bezkarny.Jak tylko jestem w Izbicy widzę go ''pod sklepem'' i niby nic dziwnego bo tu większość pod sklepem wystaje,ale potem ten gość wsiada do srebrnego passata na warszawskich blachach i z piskiem opon haczy o krawężniki.Niedawno bo z jakiś miesiąc temu zahaczyłby o mnie na drodze wjazdowej z Koła.Przewróciłem się i odtąd dopytuję o niego wśród swoich znajomych,którzy mówią iż ów gość w ogóle nie posiada prawo jazdy.Martwi mnie to bo córka co sobotę bawi się na arenie i nie chciałbym żeby nie wróciła do domu przez takiego pajaca...

uszatek pisze:Dziękuję bardzo luniu za odpowiedź kim jest człowiek,który spędza mi sen z powiew...Jestem zawziętym człowiekiem i popytałem tu i ówdzie i dziwię się,że człowiek,który tak broi pozostaje bezkarny.No ale izbicka policja pozostawia wiele do życzenia i nie pierwszy raz nie zajmuję się tym kim trzeba...Przecież to ten mężczyzna znęcał się psychicznie nad starszą,samotną,schorowaną kobietą,której nikt nie słuchał uważając za sklerotyczkę,przecież to ten człowiek jako pracownik mojego kumpla okradał go sumiennie nie licząc się z tym,że człowiek ten daje mu pracę.Kto pozwala mu na jazdę samochodem?????????????????????Ja mam dziecko o które drżę w obawie przed takim jak on.Ślepy,pijany,bez prawa jazdy.Takim się pomaga a jak kogoś zabije wtedy ręce załamują.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops:

Zastanawiam się, po co pytać,znając już odpowiedz?
Awatar użytkownika
marysia
szeregowy
szeregowy

Postautor: marcela » śr maja 26, 2010 8:06 am

marysia ...... kto pyta nie błądzi..........
marcela
szeregowy
szeregowy

Postautor: uszatek » śr maja 26, 2010 2:03 pm

jak to po co pytać?Mieszkamy wszyscy w jednej miejscowości,każdy z nas by chciał żeby moc tu spokojnie żyć,pracować,wypoczywać.Pojawia się intruz...zagrożenie..to człowiek pyta.To tak jak w domu,w rodzinie.Ktoś nabroi to ktoś inny przywraca go do porządku,tłumaczy gdzie błąd.Ja liczę na to,że ten Pan przeczyta to kiedyś i opamięta się.Nie można pobłażać ludziom takim jak on bo przymykanie oczu zawsze źle się kończy.Czy ktoś z Was chciałby stracić kogoś bliskiego przez takie bezmyślne byle co?Nikt.To dlaczego do chol... nie zapobiegacie dalszym eskapadom i występkom tego człowieka tylko czekacie,żeby taki gnojek zadzierał nosa drwiąc z ludzi i policji?Jeśli ktoś z nim nie zrobi porządku to jestem bardziej niż pewien,że to się źle skończy
uszatek
szeregowy
szeregowy

Postautor: Amba » śr maja 26, 2010 2:09 pm

Jak zapobiec skoro ten gość ma układ z policją?Donosi im na innych przez co staje się dla nich nietykalny.

Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: malinowa » śr maja 26, 2010 7:26 pm

wątpię, żeby miał jakiś układ z policją bo jest na to zbyt głupi, przekonuje mnie bardziej lenistwo naszych mundurowych. Znam tego człowieka, Paweł ma na imię, nazwisko odpowiednie do reprezentowanej postawy - dla ciekawskich podam na priv. To jest psychopata i jeżeli nie wyrządzi krzywdy komuś na drodze, to wyrządzi ją komuś ze swojej rodziny, bo jak już wspomniałam, jest niestabilny umysłowo. Agresywny, nie widzący na jedno oko, ciągle pijany, chwiejny psychicznie - nie dość, że zagraża bezpieczeństwu mieszkańcom Izbicy, to bez tego prawa jazdy jeździ do stolicy i Sochaczewa. Jak już mówiłam, jest na tyle głupi, że nawet gdy została mu obita twarz przez pewnego zdenerwowanego pana, nie zrobiło to na nim większego wrażenia. Myślę, że jedynie interwencja policji, grzywna lub kilka miesięcy w pudle mogą mu pomóc.
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: marysia » czw maja 27, 2010 9:47 am

Amba pisze:Jak zapobiec skoro ten gość ma układ z policją?Donosi im na innych przez co staje się dla nich nietykalny.

Jesteś śmieszna ambo, układ z policją :) :)
Przecież maja wszyscy układy w Izbicy !!!! Tu każdy z każdym jest w rodzinie( sic!!! za komuny kiedy prądu nie było to brat wchodził do łózka siostry ;) stad teraz każdy z każdym w rodzinie!!! A on spoza miasta, do tego jak piszecie ślepy , niedorozwinięty emocjonalnie wiec nie pasuje do towarzystwa Izbickiego. Dlatego pije i wyzywa się psychicznie na ludziach, dając upust swojej inteligencji ujeżdżając zdezelowanego Passata. Sama osobiście bym mu osobiście pokazała jak smakuje pięść zatroskanej matki !!!!
Ciekawe czy zaszczepiony przeciwko wściekliźnie?
Awatar użytkownika
marysia
szeregowy
szeregowy

Postautor: anna » czw maja 27, 2010 11:56 am

pewnie za chwile zostane posadzona ze jestem znajoma tego pana ale zapewniam nie znam czlowieka.niepokoi mnie jednak fakt ze piszac na kogos takie rzeczy nie bierzecie pod uwage tego ze mieszka tu cala jego rodzina:zona,dzieci,tesc....Wasze opinie najbardziej krzywdzace sa wlasnie dla nich.to tylko izbica,kazdy kazdego zna.nie musze chyba tlumaczyc jak zlosliwe potrafia byc dzieci w szkole i ludzie na ulicy.jesli w/w stanowi takie niebezpieczenstwo to od tego sa odpowiednie sluzby,zgloscie to tam.jesli to wszystko prawda co piszecie to rodzina i tak juz ma dosyc zmartwien nie ma sensu dokladac im nowych.pozdrawiam
anna
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Amba » czw maja 27, 2010 8:23 pm

Jestem ciekawa anno co byś pisala gdyby ten przez Ciebie szanowany człowiek zrobił krzywde komuś z Twojej rodziny? może Twojemu dziecku? Tak Anno tak oprawic debila w ramke i patrzeć jak ślicznie rozrabia Gratuluje pomysłu !!!! A czy On sie martwi jeżdżąc po wielu piwach czy nasze dzieci sa bezpieczne? oj chyba nie ,bo ma to głęboko w nosie żeby nie powiedziec w d.......Popieraj takich a za kilka lat na ulice w Izbicy nie wyjdziesz.

Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: anna » pt maja 28, 2010 8:21 am

czy ja napisalam cos o popieraniu kogokolwiek?mam nadzieje ze to co napisalas wynika tylko z tego ze nie doczytalas mojego postu.a jesli doczytalas i wyciagasz takie wnioski to ja rezygnuje z dalszej dyskusji.
anna
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: uszatek » pt maja 28, 2010 11:45 am

ma układy,ma.policja zna go dokładnie i jego wybryki też i do tej pory nic nie zrobiła.ze 2 miesiące temu zatrzymali go naprzeciw mgoku,sprawdzili czy ma prawo jazdy-oczywiście nie miał bo nie posiada,potem odjechali a on wsiadł w samochód i pojechał dalej.A zresztą sam się wychwala w barze przy piwku że nasi nic mu nie zrobią bo za kasę siedzą cicho.W takim mieście żyjemy niestety.Takie władze mamy.Koleś co tydzień w weekendy jeździ im pod nosem na podwójnym gazie i to o wszystkim świadczy.
uszatek
szeregowy
szeregowy

Postautor: malinowa » sob maja 29, 2010 12:55 pm

dzwina sprawa z policja bo znam tego faceta i w zadnym wypadku nie powiedzialabym, ze ma uklad z mundurowymi - nie wiem jak glupi musieliby byc nasi policjanci, zeby pozwolic nawalonemu, slepemu facetowi jezdzic po ulicach, po ktorych chodza ich zony i dzieci, nie mowiac o szarych obywatelach.. a poza tym to nie stac go ani finansowo ani intelektualnie na zawarcie jakiegokolwiek ukladu.
a tak na marginesie to juz dawno nie slyszalam, zeby nasza policja kogokolwiek w Izbicy zatrzymala do rutynowej kontroli, moze jestem niedoinformowana a moze po prostu maja to w d...
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: mendel » sob maja 29, 2010 4:11 pm

Zatrzymują zatrzymują muszę przyznać że rzadko ale kontrole drogowe są :) sam tego na przykład doświadczyłem :)
----Mowa jest srebrem,milczenie złotem----
Awatar użytkownika
mendel
chorąży
chorąży

Wróć do Ogólne