Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

ROBOTY DROGOWE W NASZYM MIASTECZKU

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

ROBOTY DROGOWE W NASZYM MIASTECZKU

Postautor: Obserwator » ndz wrz 27, 2009 11:31 pm

To co widze od kilku dni na ul.Narutowicza to dla mnie horror lub dzialanie w myśl zasady,,RÓBTA CO CHCETA'' .Leżący kamień na drodze fruwa czyniąc szkody i widać tak musi być bo jakoś nikomu to nie przeszkadza.Ciekawi mnie fakt,że podczas wykonywania takich prac na drodze powiatowej(bo do takich zalicza sie owy odcinek drogi) nie trzeba stawiać znaków,które w jakis sposób by informowały nas użytkowników o takich czynnościach.Nasuwa mi sie taka myśl panowie wskoczyli zrobili szybko co trzeba bez zbędnych dla nich formalności typu znaki i środki ostrożnosci bo to mała mieścina.Wspomnieć też należy o tym,że inteligencja naszych kierowców nie sięga tak daleko i trudno o własne wnioski,które powinny sie nasuwac same w momencie gdy widać tak niechlujnie wykonaną prace.Tak więc wypadaloby zwolnić(w wypadku izbickich mistrzów kierownicy chociaż do tych 50km/h) :? a wiadomo,że można ten odcinek przejechać dużo wolniej nie powodujac zagrożenia bo zbita szyba w samochodzie to nie to samo co wybite oko a znam kilka takich przypadków kto wtedy wezmie za to odpowiedzialność.....
Obserwator
szeregowy
szeregowy

Re: ROBOTY DROGOWE W NASZYM MIASTECZKU

Postautor: Vivaldi » śr paź 07, 2009 9:15 am

Znam podobnie kilka przypadków, kiedy szyba poszła. Nie wyciągnięto z tych interwencji wniosków.
Taka mała powtórka z naprawy drogi pod Brześciem z przed kilku lat.
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Wróć do Ogólne