Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Wyjazd do Ciechocinka dla INWALIDÓW

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Wyjazd do Ciechocinka dla INWALIDÓW

Postautor: malinowa » pn sie 24, 2009 7:57 pm

Wczoraj, tj w niedziele 23 sierpnia odbyl sie gminny wyjazd do Ciechocinka dla inwalidów. Akurat przechodzilam obok Urzędu Gminy kiedy autobus z wycieczkowiczami wrocil. I coz ukazalo sie moim oczom? Cala grupa ludzi na wozkach, o kulach, wiekowych czy z widocznym uposledzeniem? Nie moi drodzy, zobaczylam cala elite gminna w zaden sposob nie cierpiaca, bez uszczerbku na zdrowiu za to ze switą dzieci i wnucząt. Tak na przykład jedna pani Grażyna N. zabrała swojego syna ktory na inwalide nie wyglada, chociaz zataczal sie, ale z doniesien jednego z uczestnikow wyprawy wiem, ze przyczyna tego byl raczej alkohol anizeli uszkodzenie ciala. Pani Zosia K. zabrala wnuczeta bo przeciez po co maja jechac ludzie z orzeczeniem inwalidztwa, im juz i tak nic nie pomoze, lepiej niech dzieci zobacza Ciechocinek. Cala Rodzina panstwa Sob. takze silna grupa wsparla ten wyjazd, moze zdrowia im nie brakuje ale lepiej zapobiegac niz leczyc. Nie dziwie sie emerytom czy rencistom, ktorzy sie "załapali" i skorzystali z mozliwosci ale zeby calkiem sprawni ludzie zabierali miejsce prawdziwym inwalidom, ktorzy i tak siedza caly rok w domu? Ten jeden raz w roku pazernosc ludzi nie pozwala na odrobine empatii i kultury.. Co wiecej ani ja ani zaden z moich znajomych nie slyszal nic na temat wycieczki, czyli jak zwykle wiesc rozeszla sie tylko po gminie i kazdy pracownik poinformowal swoich krewnych i znajomych, w ten magiczny sposob lista zapelnila sie nie opuszczajac urzedu. Z moich informacji i obserwacji wynika, ze bardzo niewielki procent uczestnikow to ludzie z grupa inwalidzka lub ich opiekunowie. Sprawa nadaje sie do Gazety Kujawskiej i kto wie, czy tam sie nie znajdzie.
Gratuluje organizatorom i zycze im pierwszej strony w najblizszym numerze dziennika
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Re: Wyjazd do Ciechocinka dla INWALIDÓW

Postautor: Jaro_Jagr » czw wrz 03, 2009 8:26 pm

a dlaczego pani tak wypisuje ze ktos był pijany ? z tego co wiem syn p. Grazyny N jest nieletni i wątpie by ktos dawal mu w autobusie alkohol i czy wogole by tam był.Niech Lepiej Pani sie Zajmie projektowaniem ciast
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: malinowa » pn wrz 07, 2009 3:03 pm

bo wiem, gdybym nie wiedziala, nie pisalabym nic takiego. nie wiem za to, skad polaczenie mnie z ciastami ale niech bedzie :)
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Vivaldi » śr wrz 09, 2009 7:22 pm

Zazdrość ??Ludzka wścibskość ?? Jak pies ogrodnika...
A zastanowiłaś się, czy by był komplet inwalidów ?? A gdyby nawet byli pijani, to pili za swoje i w drodze powrotnej!!
Nie byłem nie widziałem, ale takie moje zdanie na temat tego postu.
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: malinowa » czw wrz 10, 2009 8:27 pm

Zazdrość? o czym Ty mówisz człowieku, chodzi mi o to, żeby ktoś wreszcie przyjrzał się izbickim wyjazdom i wpychaniu gminnej elity kiedy tylko nadarzy się okazja. Jasne, że można milczeć i się temu przypatrywać ale możesz to nazwać wścibstwem lub zazdrością a ja i tak powiem co myślę na ten temat, po to jest to forum. Normalne jest spożywanie alkoholu przez pełnosprawnego chłopaka, zapewne ledwo co pełnoletniego, na wyjeździe dla inwalidów? Podziwiam granice moralności i zwykłej, ludzkiej kultury, brawo
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: malinowa » czw wrz 10, 2009 8:30 pm

a tak swoją drogą skoro nie byłeś i nie widziałeś to skąd stwierdzenie, że pili za swoje w drodze powrotnej? nieskładność myśli czy po prostu próba wybronienia siebie/kogoś z tej niezręcznej sytuacji?
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Jaro_Jagr » czw wrz 17, 2009 9:57 am

ale po co tak pani chce narobic komus przykrosci wypisujac ze był pijany ??? dlaczego jest pani taka plotkarką straszną ? a gdyby pani miala dzieci i ktos by na nie tutaj pisał jakie to one pijane ze szkoly wracają. a na te wypady do ciechocinka moze pojechac kazdy ktory zapisze sie do jakiegos tego stowarzyszenia zapomnialem jak to sie nazywa i bedzie łożył składki pani tak samo by mogla ale przeciez po co jak mozna kogos oczerniać to jest wlasnie jeden z najwiekszych minusów takich małych miasteczek jak Izbica starsze panie nie mowie o wszystkich ale o tych tylko co to robią STRASZNIE PLOTKUJĄ i pani dala tutaj prawdziwy przykład rozpoczecia plotki, ktos to przeczyta i poda dalej a ten ktos jeszcze dalej i cos jeszcze dołoży pani jeszcze troszke podkreci ploteczke i wyjdzie tak ze tam na tych "Wyjazdach" to sie niesamowicie chleje i kazdy jeden wali ostro nie wazne czy ma 5 czy 50 lat wszyscy Walą na Zdrowie jak równy z równym, zalecam pukniecię sie w glowe i zaprzestanie tego typu rzeczy... no ale jak to mówią że Starego Psa nowych sztuczek nie nauczysz
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: malinowa » pt wrz 18, 2009 2:39 pm

komentarz powyzej jest na zenujaco niskim poziomie.. nie ja tu jestem malomiasteczkowa lecz pan, ktory nie widzi nic zdroznego w opisanym wyjezdzie. Teraz juz mam pewnosc, ze byl pan jego uczestnikiem lub wspolorganizatorem wiec jest to moja ostatnia odpowiedz na panskie komentarze. nie zamierzam walczyc z wiatrakami, napisalam co jest zlego w tego typu wyjazdach i nieporadne proby obrony, jakich sie pan podejmuje, wogole do mnie nie przemawiaja, a panskie argumenty, zreszta jak cala wypowiedz, bardziej przyprawiaja mnie o atak smiechu anizeli przemyslenia. pozdrawiam serdecznie
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Jaro_Jagr » ndz wrz 20, 2009 6:19 pm

prawda w oczy kole i najlepsza odpowiedzia jest smiech moze i dla pani jest żenujaco niski poziom mojej wypowiedzi ale jest za to prawdziwa jasna i przejrzysta
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: malinowa » ndz wrz 20, 2009 8:36 pm

prawda w oczy kole - to samo mialam napisac w odpowiedzi bo to ja tutaj wyciagam niewygodne fakty a pan sie probuje bronic, troche logiki
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: malinowa » ndz wrz 27, 2009 1:32 pm

opisalam fakty a nie zmyslone historie ale moge byc plotkara dla Pana, podczas gdy dla mnie Pan jest szarym czlowieczkiem zyjacym w cieniu gminy i bojacym sie mowic glosno o sprawach, o ktorych glosno mowic nalezy
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: atol » wt wrz 29, 2009 7:32 pm

Poczytałem i popieram malynę, co by nie mówić, to był wyjazd dla inwalidów a nie dla znajomków i ich dzieci. Brak informacji o wyjeździe był celowy. Dobrze że sprawa stała się głośna, może skończy się kumoterstwo.
atol
szeregowy
szeregowy

Postautor: Obserwator » wt wrz 29, 2009 10:58 pm

A ja myśle ludzie,że walczycie z wiatrakami..
Obserwator
szeregowy
szeregowy

Postautor: Jaro_Jagr » pt paź 09, 2009 7:21 am

wiecie co, w sumie to sie jaracie ze sprawa glosna i sie skonczy moze, nie skonczy sie to wam mowie na bank :) najlepsze eskapady alkoholowe Jupi ! a moze tez przyjdziecie ? zapiszcie sie do nas mowie wam super sprawa alk darmo i mozna nawet komu w ryja dac po drodze :mrgreen:
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Wróć do Ogólne