Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Przepisy Ruchu Drogowego.

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Sensor » śr paź 25, 2006 7:30 pm

Sorki za błąd : Równorzędnych* rzecz jasna...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Krespin » śr paź 25, 2006 8:14 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 8:11 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Sensor » czw paź 26, 2006 7:22 am

Witam i na wstępie cieszę się "trzech groszy", bo to własnie istota forumowych dyskusji. Być może nie są one sprawcze, jeśli chodzi o decyzje władzy, ale nadzieję mimo wszystko mieć trzeba i liczyć, że te głosy kiedyś dotrą, gdzie potrzeba. Zgadzam sie z Tobą w kwestii skrzyzowań- racja.. choć i skrzyżowanie dróg równorzędnych powinno być oznaczone. I w normalnych realiach jest. MOże to i nadmierna "biurokracja" dróg, ale ktoś z np. Łodzi jadą ulicą Kościelną w kierunku Ośrodka Zdrowia nie ma pojęcia, ze za chwilkę właduje się na Nowomiejską, którą wszyscy od lat jadą "z pierwszeństwem".O ile dostanie z góry (z prawej)- jego wina, jesli z dołu - wina tego z lewej. Czemu dotychczas wypadek sie nie zdarzył? Obcy tam raczej nie jeźdżą, a żaden Izbiczanin nie ustąpi pierwszeństwa jadąc pod górkę. POjedź kiedyś i sprawdź. Fakt, że koscielna była kiedyś polną drogą zakorzenił sie już w mentalności. Natomiast wystarczyłoby postawić 2 znaki, a od bidy jeden - "ustąp pierwszeństwa" przy wyjeździe z kościelnej. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Sensor » czw paź 26, 2006 7:30 am

A propos współodpowiedzialności, to własnie na takim skrzyzowaniu (Michelin - Włocławek - środek tych lasów - drogi piaszczyste) spotkały sie dwa autka (jedno mojego znajomego).Winę ponosili wspólnie, bo jeden nie ustąpił, a drugi nie uważał, gdyż "nie było jednoznacznych oznaczeń pierwszeństwa przejazdu na skrzyżowaniu", a taki brak wedle sądu zmusza do zwiększonej uwagi.. :lol: Stąd moja sugestia, żeby w Izbicy uważać
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Krespin » czw paź 26, 2006 6:43 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 8:11 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Sensor » pt paź 27, 2006 8:14 am

Witam. Mój kolezka nie miał pierwszeństwa. No ale temat może nieistotny, choć myślę, ze zacznie być głośno, jak sie komuś cos stanie na takim skrzyżowaniu (oby nigdy).Wtedy posypia się głocy co powinno być, a co nie.Jak to mówią w kwestii bezpieczeństwa - lepiej na zimne podmuchać.. POzdrowienia
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: blazej » pt paź 27, 2006 3:14 pm

Przy skrzyżowaniu Nowomiejskiej z Narutowicza zawsze zastanawiam się, korzystając z roweru, czy nie znajdę się za chwilę na masce jakiegoś samochodu, jadącego od strony Nowomiejskiej :?
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Majcher » sob paź 28, 2006 4:34 pm

Podobna Jest sytuacja przy wyjeżdzie z ulicy Chopina na Nowomiejską, tam też nie ma znaków i trzeba uważać bo można ewentualnie uderzyć w radiowóz i to bedzie chyba ich wina... Nie dawno spotkałem sie z sytuacją że na Żwirki i Wigury jadąc spokojnie w kierunku stadionu zbliżało sie w moją strone czarne Audi to była lekka przesada !!!!!
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: Jola » ndz paź 29, 2006 2:13 pm

Tak sie składa, że mieszkam na Żwirki.... i często obserwuje jadących "pod prąd" może dlatego, że często jacyś dowcipnisie odwracają znaki drogowe?

APELUJĘ!!!! Zastanówcie się zanim doprowadzi to do jakiegos nieszczęścia !!!
Jola
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: kokeszko7 » pn lis 13, 2006 7:04 pm

A żeby tradycji stało się za dośc to będziemy jeszcze mieli "fajne" skrzyżowanie koło p. Czyżewskich :D
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: BODZIEK » pn lis 13, 2006 8:46 pm

MAJCHER ZAWSZE TO BEDZIE ICH WINA A NIE TWOJA TAKZE CHYBA JEST OK
BODZIEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Majcher » pn lis 13, 2006 9:48 pm

Zgadza sie , wydaje mi sie że na niektórych ulicach znaków drogowych jest poustawiane troche za dużo. A inne ulice są zapomniane przez szanownych drogowców. A propo drogowców to słyszałem że odcinekiem drogi z Włocławka do Izbicy zajeła się prokuratura - w końcu ktoś zwrócił uwage jak marnowane są nasze pieniądze z podatków. :twisted:
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: Ptasiek » pn lis 13, 2006 9:52 pm

Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 9:10 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: BODZIEK » pn lis 13, 2006 10:50 pm

A CO Z TA PROKURATURA BO JA LEKKO NIE W TEMACIE
BODZIEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Majcher » wt lis 14, 2006 7:17 pm

Chodzi o niedawno "naprawianą" nawierzchnie drogi tj. posypanie grysem asfaltu. Jeżeli sie nie myle to przez tą naprawę zostało uszkodzone około 500 aut, chyba lekka paranoja, jedno próbuje się naprawić a co innego się niszczy. A co do Warszawskiej to też by się przydało co nie !!!????
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: VooVoo » śr lis 15, 2006 11:36 am

Słyszałem że Lubraniecka policja nie nadążała z przyjmowaniem zgłoszeń...
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Krespin » śr lis 15, 2006 4:48 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 8:12 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: VooVoo » śr lis 15, 2006 7:48 pm

Warta jest do bani.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Majcher » śr lis 15, 2006 11:12 pm

Tak za ubezpieczenia to każą słono płacić , ale jak wypłacać odszkodowania to raczej nie i z ociąganiem!!!
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: Ptasiek » pn kwie 02, 2007 7:09 pm

Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 9:10 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne