Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Nowy Burmistrz

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: SidE » czw lut 12, 2009 4:06 pm

bob budowniczy pisze:Sadze ze idealnym kandydatem byłaby osoba spoza "skażonego" okręgu, młoda, wykształcona, pozbawiona kompleksów, przedsiębiorcza.......

Ze smutkiem muszę wyrazić swoją wątpliwość... Bądźmy realistami, Izbica nie jest aż tak atrakcyjnym miejscem.
"młoda, wykształcona, pozbawiona kompleksów, przedsiębiorcza......." już widzę nasz Elektorat jak się pali żeby oddać głos na kogoś młodego i chętnego do pracy. Z resztą jeśli dobrze pamiętam to była już jakaś jedna chętna osoba, jakaś kobieta. Ale mogę źle pamiętać.
SidE
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Nowy Burmistrz

Postautor: Banita » wt lut 17, 2009 7:43 pm

Już teraz widze paru zgredów,chetnych do brania niezłych pieniedzy i nierobienia nic,a jesli chodzi o rade gminy to porażka,wiekżosc z nich juz dawno powinna byc na politycznym aucie . :twisted:
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: kruk » pt lut 20, 2009 9:52 am

Kogo chcesz nazwać zgredem?
kruk
szeregowy
szeregowy

Nowy Burmistrz

Postautor: Banita » pt lut 20, 2009 1:23 pm

Już Ci odpowiadam,zgred to zgred,chyba nie jesteś jednym z nich :?: :lol: Powiedz prawde bo nie zagłosuje na Ciebie :wink:
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: yankes » sob lut 21, 2009 2:38 pm

JA JESTEM ZA POZOSTANIEM PRZY CZŁOWIEKU KTÓRY OBECNIE RZĄDZI W MIEŚCIE !!!! BEZ DWÓCH ZDAŃ NAJLEPSZY CZŁOWIEK NA TYM STANOWISKU !!!!
yankes
kapral
kapral

Postautor: bob budowniczy » sob lut 21, 2009 7:11 pm

Kiedyś Polskę obiegł transparent
"Łódź przeprasza za Ich Troje"

...........Izbica przepraszamy za Yankesa............ :D
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: czerwonamorda » ndz lut 22, 2009 2:58 pm

yankes pisze:JA JESTEM ZA POZOSTANIEM PRZY CZŁOWIEKU KTÓRY OBECNIE RZĄDZI W MIEŚCIE !!!!

Z TEGO CO JA WIEM W MIEŚCIE RZĄDZI LECHU BAMBUS Z EKIPA, WIEC ZASTANÓW SIĘ!!!!! :D :D :D :wink:
moje teksty
to zabawa
moje slowa
moja sprawa

http://www.youtube.com/watch?v=RDzChLnAWTg ogladac!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
czerwonamorda
sierżant
sierżant

Postautor: goodboy » ndz lut 22, 2009 8:51 pm

Do yankesa: a kogoś z radnych, przewodniczącą, ewentualnie kogoś z dyrektorów byś wymienił, czy ogólnie ze wszystkiego i wszystkich jesteś zadowolony?
goodboy
major
major

Postautor: borys » pn lut 23, 2009 6:59 pm

Nawiązując do Ich Troje to z nimi było troche jak z disco polo, nikt ich nie słuchał ,nikt ich nie lubił a wszyscy nucili ich piosenki
borys
borys
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: java » sob lut 28, 2009 10:32 am

Yankes napisał
JA JESTEM ZA POZOSTANIEM PRZY CZŁOWIEKU KTÓRY OBECNIE RZĄDZI W MIEŚCIE !!!! BEZ DWÓCH ZDAŃ NAJLEPSZY CZŁOWIEK NA TYM STANOWISKU !!!!

Może nie jest to najlepszy burmistrz, ale czy najgorszy? Wszyscy tu jedziecie po oficjałkach izbickich ale jakoś silnej opozycji nie widać wobec tego co sie dzieje.Nasz burmistrz ni ziębi mnie ni parzy.......zawsze mógłby być ktoś gorszy
Awatar użytkownika
java
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Re: Nowy Burmistrz

Postautor: Ptasiek » pn mar 30, 2009 8:44 pm

Oda do szefa

Nareszcie znalazłem po pewnym czasie piosenkę na "właściwym" poziomie dla mojego nieodżałowanej pamięci adwersarza.
Yankes pisze:Bardzo proszę administratora o nie usuwanie tego co napisałem, ani też tego, co się będzie ewentualnie działo później. Zakładam że jak w każdej akcji następuje reakcja, na postawione tezy odpowiedzią będą antytezy, a ewentualne przesunięcie postów w bardziej odpowiednie dla tematu miejsce

Skandaliczne błędy ortograficzne i stylistyczne w cytowanym tekście poprawiłem.

:twisted: :twisted: :twisted:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Ptasiek » ndz kwie 05, 2009 9:38 am

"To nie jest pora dać się zabić
w imię pokory zamknąć pysk
garłacze prawdą trzeba nabić
słowem zdobywać ludzki zysk

mediami odymione pszczoły
szturchnięciem wepchnąć znów na tor
łgarzy, sługusów i ***
przegonić batem do ich nor

i po kolei łuski zmywać
z oczu nawykłych tylko pić
biel bielą, czernią czerń nazywać
gdy wszystkie dzwony zaczną bić

razem z pamiątką Zmartwychwstania
ślubować trzeba teraz, już
gotowość wzięcia powołania
wyrwania piekłu rządu dusz

niech każdy szuka w głębi jaźni
co najlepszego zrobić ma
przekroczmy ramy wyobraźni
a Bóg do pracy siły da

a gdyby tak już w kraju wolnym
postkomunistów w klatce schować
i każdy mógłby w dniu dowolnym
cukierkiem tak jak małpki psować

można by było pokazywać
dzieciakom z słusznej odległości
tych co lubili dokazywać
gdy inni w garnkach mieli kości

patrzeć na nie zmarszczone myślą
wesołe, uśmiechnięte ryje
może ich kiedyś w klatkę wyślą
ale ja chyba nie dożyję"

(Autor: "Shork".)

Yankes pisze:Bardzo proszę administratora o nie usuwanie tego co napisałem, ani też tego, co się będzie ewentualnie działo później. Zakładam że jak w każdej akcji następuje reakcja, na postawione tezy odpowiedzią będą antytezy, a ewentualne przesunięcie postów w bardziej odpowiednie dla tematu miejsce

:lol: :lol: :lol:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Majcher » czw maja 21, 2009 8:17 am

Dekalog urzędnika.
1. Wykonuje swoje obowiązki zgodnie z prawem i międzynarodowymi standardami jakości usług w urzędzie.
2. Dba o powagę miejsca pracy poprzez skromny, stosowny ubiór, uprzejme i kulturalne zachowanie się w codziennych kontaktach z pracownikami i klientami.
3. Działa bezstronnie, niezależnie i bezinteresownie.
4. Powstrzymuje się od wszelkich arbitralnych działań, które mogą mieć negatywny wpływ na sytuację osób uczestniczących w postępowaniu.
5. Załatwia sprawy urzędowe wyłącznie w granicach swoich uprawnień.
6. Realizuje rzetelnie i odpowiedzialnie zadania powiatu i programy jego rozwoju.
7. Nie ogranicza klientom dostępu do informacji publicznej.
8. Udziela obiektywnych, zgodnych z najlepszą wiedzą i wolą informacji, porad i wyjaśnień.
9. Nie kieruje się emocjami podczas rozpatrywania spraw, jest gotów do przyjęcia uzasadnionej krytyki, uznania swoich błędów i niezwłocznego naprawienia ich konsekwencji.
10. Dba o jasność i przejrzystość własnych relacji, nie manifestując poglądów i sympatii politycznych.
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: goodboy » czw maja 21, 2009 10:19 am

Szczególnie punkt 3 i 4 pasuje do obecnego burmistrza.... :lol:
goodboy
major
major

Postautor: nayacz » pt maja 22, 2009 1:17 pm

Nie wiem czemu, ale większość mieszkańców naszego miasteczka jeździ z tekstami typu: "...oj jaki dobry burmistrz", "jak dużo on dla nas zrobił" itp. A ja mogę powiedzieć tyle: P.Śledziński czyli poprzedni burmistrz nie miał takich możliwości jak teraz, dotacji z Unii itp. I dla tego P.Sadowski podobno jest taki dobry, a prawda jest taka że nasz obecny burmistrz może się starać, ale się nie stara o uzyskanie środków na rozwój gminy... Prawda jest taka że im się nie chce! Przykład jest taki że każda gmina, nawet wiejsko-gminna może starać się o dotacje na budowe objektów sportowych "Orlik 2012", a nasi sąsiedzi z Lubrańca, czy Brześcia Kuj. złożyli taki wniosek. xD Pozdro!!! I to tyle co powiem:P
nayacz
Awatar użytkownika
nayacz
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: nayacz » pt maja 22, 2009 1:17 pm

Nie wiem czemu, ale większość mieszkańców naszego miasteczka jeździ z tekstami typu: "...oj jaki dobry burmistrz", "jak dużo on dla nas zrobił" itp. A ja mogę powiedzieć tyle: P.Śledziński czyli poprzedni burmistrz nie miał takich możliwości jak teraz, dotacji z Unii itp. I dla tego P.Sadowski podobno jest taki dobry, a prawda jest taka że nasz obecny burmistrz może się starać, ale się nie stara o uzyskanie środków na rozwój gminy... Prawda jest taka że im się nie chce! Przykład jest taki że każda gmina, nawet wiejsko-gminna może starać się o dotacje na budowe objektów sportowych "Orlik 2012", a nasi sąsiedzi z Lubrańca, czy Brześcia Kuj. złożyli taki wniosek. xD Pozdro!!! I to tyle co powiem:P
nayacz
Awatar użytkownika
nayacz
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: nayacz » pt maja 22, 2009 1:30 pm

A co do nowego burmistrza naszej gminy to powiem tyle, że potrzeba by tu osoby młodej, a nie starych dziadków którzy myślą że ludzie są niczego nie świadomi i żyją w czasach stanu wojennego. Potrzeba osoby suwerennej oraz takiej dla której interesy naszej gminy były by na pierwszym ogniu, najważniejsze! Powinna by dbać o uatrakcyjnianie życia rozmaitą rozrywką, a nie pijackimi zabawami tanycznymi. Pozdro!!!
nayacz
Awatar użytkownika
nayacz
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Menello » sob maja 23, 2009 7:13 am

Popieram przdmówcę. Młoda i perspektywiczna osoba, która nie jest skażona myślą PRL. Tylko czy bez kontaktów z leśnymi dziadkami na ,,górze" sobie poradzi?...
Menello
sierżant
sierżant

Poprzednia

Wróć do Ogólne