Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Wyrównywanie szans

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: kokeszko7 » wt mar 03, 2009 8:06 pm

A właśnie... Skoro nie jesteś dzieckiem to może panią Str... skoro tak sie rzucasz... :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Wyrównywanie szans

Postautor: Banita » wt mar 03, 2009 8:07 pm

Drogi kokeszko7,wolno tobie,wolno i mnie,kończe polemike z tobą,bywaj :lol:
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: kokeszko7 » wt mar 03, 2009 8:09 pm

no i czas najwyższy...
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Wyrównywanie szans

Postautor: Banita » wt mar 03, 2009 8:09 pm

Muszę ci odpisac,bo byś przypioł do mnie kogoś ,z którym nie chciałbym żeby ktokolwiek mnie mylił :P
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: Vivaldi » wt mar 03, 2009 8:13 pm

bob budowniczy pisze:No to w końcu jak było naprawdę...bo malinowa i hipcia piszą każde inaczej.......

Dla dzieci uzdolnionych. Żadnych tam za "pochodzenie i stanowisko rodzica".
Na wycieczke do Krynicy gmina dała pieniądze ,w ostatniej chwili zorganizowała ją biblioteka publiczna, a gdzie były skoły? Z grupą z gimnazjum nie zgłosił się zaden nauczyciel z tejze szkoły do opieki nad nimi podczas wycieczki. Wiec takie jest zaangazowanie drodzy forumowicze niektórych izbickich szkół i ich nauczycieli w wypoczynek dzieci.

A no Borysie, otóż tak:
Wycieczka byłą finansowana z funduszy unijnych i był przetarg na organizacje.
Niestety szkoły przegrały przetarg, a z organizacją tejże wycieczki było...
bardzo różnie. Wszytko na ostatnią chwilę i mieliśmy efekty, że nauczyciele nie chcieli jechać, bo wyszły tak po krotce "jaja" .
to prawda, za darmo pracowac nikt nie musi ale skoro wyloniono grupe z gimnazjum to chyba dosc oczywiste, ze i opiekuna powinni znalezc a nie liczyc na to, ze ktos z zupelnie odrebnej placowki sie nimi zajmie..

Wszytko było na ostatnią chwile...
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: kokeszko7 » wt mar 03, 2009 8:22 pm

Do przetargu stanęła tylko i wyłącznie biblioteka. Żadna ze szkół nie brała w nim udziału.
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: hipcia » śr mar 04, 2009 9:46 am

bob budowniczy napisał:
"No to w końcu jak było naprawdę...bo malinowa i hipcia piszą każde inaczej......"
Pojechali podobno NAJZDOLNIEJSI z podstawówki, tu nie ma podziału na bogatych i biednych.
A o gimnazjum to różne są wersje, nie wiem.
hipcia
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Wyrównywanie szans

Postautor: Banita » czw mar 05, 2009 6:18 pm

Chwała tej pani,że podjęła się organizacji wycieczki,trzeba teraz pomyślec o wakacjach może są już jakieś plany,trzeba kuc żelazo póki gorące niech już stanie się normą, są ferie jest coś dla dzieciaków :wink:
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: hipcia » ndz mar 08, 2009 2:14 pm

Słyszałam różne opowieści o wycieczce do Krynicy. Są zadowolone dzieci i nie zadowolone, rodzice z pretensjami i obojętni. Jedno Wam napiszę kochani!!!!!!!!!!!!! : otóż człowiek jedynie pazerny i niewdzięczny może byc niezadowolony z darmowego wyjazdu. !!!!!
hipcia
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Wyrównywanie szans

Postautor: Banita » ndz mar 08, 2009 3:34 pm

Hipciu :D ,zgadzam się z tobą nie ma co wybrzydzac ,jak komuś się nie podobało niech jedzie prywatnie,straci trochę złociszy to doceni.Ja myślę że to jest początek ,dajmy kredyt zaufania naszym władzom może naprawdę coś się zmieni w Izbicy,przecież można jak się chce :wink:
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: Menello » ndz mar 08, 2009 3:39 pm

Też słyszałem, że na tej wycieczce osławionej jaja były. Zero organizacji ze strony opiekunów, którzy podjeli się organizacji - czytaj biblioteki. Podobno jechali tam w ciemno, rzadnych wcześniejszych rezerwacji itp.
Menello
sierżant
sierżant

Wyrównywanie szans

Postautor: Banita » ndz mar 08, 2009 3:45 pm

Ludzie :!: pierwsze koty za płoty,ważne że wszyscy wrócili cali i zdrowi :D
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: hipcia » ndz mar 08, 2009 4:13 pm

co do rezerwacji to na pewno były, ale pewne niedociągnięcia dają NAUKĘ na przyszłośc!
hipcia
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Vivaldi » śr mar 11, 2009 8:52 am

Menello pisze:Też słyszałem, że na tej wycieczce osławionej jaja były. Zero organizacji ze strony opiekunów, którzy podjeli się organizacji - czytaj biblioteki. Podobno jechali tam w ciemno, rzadnych wcześniejszych rezerwacji itp.

Jedyne co było zorganizowane to wyjazd i nocleg.O resztę musieli zadbać nauczyciele, którzy myśleli, że wszytko jest zapięte na ostatni guzik.A tu guzik z tego wyszedł...
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: Vivaldi » śr mar 11, 2009 8:55 am

Menello pisze:Też słyszałem, że na tej wycieczce osławionej jaja były. Zero organizacji ze strony opiekunów, którzy podjeli się organizacji - czytaj biblioteki. Podobno jechali tam w ciemno, rzadnych wcześniejszych rezerwacji itp.

Jedyne co było zorganizowane to wyjazd i nocleg.O resztę musieli zadbać nauczyciele, którzy myśleli, że wszytko jest zapięte na ostatni guzik.A tu guzik z tego wyszedł...
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: Vivaldi » śr mar 11, 2009 8:58 am

Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: Vivaldi » śr mar 11, 2009 8:59 am

Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: Vivaldi » śr mar 11, 2009 8:59 am

Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Wyrównywanie szans

Postautor: Banita » sob mar 14, 2009 6:39 pm

Dlaczego w Izbickim LO nie organizuje się kursu prawa jazdy,wiem że było to powszechne w samochodówkach ,na pewno chętnych nie będzie brakowac w naszym liceum z pewnością koszt byłby niższy ,instruktorów nie brakuje zawsze można kogoś zatrudnic ,sięgnąc po pomoc z funduszy ue,no chyba że się nie chce :oops:
Banita
sierżant
sierżant

Re: Wyrównywanie szans

Postautor: SidE » wt mar 17, 2009 11:24 am

Banita pisze:Dlaczego w Izbickim LO nie organizuje się...

Samo się ma zorganizować? Masz pomysł, ochotę to bierz się do pracy!

Irytuje mnie bardzo gdy ktoś ma pretensje do ogółu a sam nic nie robi.
SidE
starszy szeregowy
starszy szeregowy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne