Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Biznes w Izbicy??

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Menello » ndz sty 11, 2009 8:37 pm

A nawet jak ktoś coś fajnego by wymyślił to i tak wiara z zawiści nie będzie tam chodziła, żeby się nie dorobił. Było kilka takich miejsc w Izbicy i myślę, że są nadal i pewno nie za długo jeszcze.
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: pusia85 » ndz sty 11, 2009 11:16 pm

Menello święta racja w Izbicy chyba nie opłaca się inwestować ,jeżeli ktoś chce się dorobic!!!!na własne uszy słyszałam takie wypowiedzi :"po co tego czy owego dorabiać ,lepiej jechac do Koła" chociaż myślałam ze to prymitywne myślenie ale niestety jest tak faktycznie... :( nie wiadomo co by wypaliło
pusia
Awatar użytkownika
pusia85
plutonowy
plutonowy

Postautor: timon » pt sty 23, 2009 10:43 pm

Pomysł na interes
W Izbicy nie ma gdzie zjeść, nie ma i to jest dobry pomysł na interes, Zloty interes, ale będzie on zloty pod warunkiem ze będzie klient szanowany, otrzyma produkt na bardzo wysokim poziomie(poprzeczkę podniósł bardzo Brdów) i rozsądne ceny.
Jeżeli stok połączy to z przyjemnym wystrojem, mila muzyczka i uśmiechnięta obsługą to mamy przepis na zloty interes.
Awatar użytkownika
timon
szeregowy
szeregowy

Postautor: Menello » sob sty 24, 2009 1:11 am

To w Izbicy nie ma na to szans. Zawsze któregoś elementu braknie. j/w
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: bob budowniczy » sob sty 24, 2009 3:32 pm

timon pisze:................ ze będzie klient szanowany, otrzyma produkt na bardzo wysokim poziomie(poprzeczkę podniósł bardzo Brdów) i rozsądne ceny.
Jeżeli stok połączy to z przyjemnym wystrojem, mila muzyczka i uśmiechnięta obsługą to mamy przepis na zloty interes.

Mam nadzieje, cicha nadzieje ze nie będzie źle, ale życie pokaże jak to będzie wszystko wyglądało. Myślę ze Jarek nie popełni błędu zaniechania i wie na co się porywa. Nam Izbiczanom jest trudno dogodzić.........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: old_man » ndz lut 01, 2009 1:51 pm

a co tam bedzie? sloneczko zwei :twisted: :evil: :wink:
Awatar użytkownika
old_man
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Biznes w Izbicy

Postautor: Banita » ndz lut 22, 2009 5:55 pm

Mam pytanko,gdzie są w Izbicy wolne lokale lub tym podobne na prowadzenie działalnosci różnego typu,te na sprzedaż i na wynajem :wink:
Banita
sierżant
sierżant

Biznes w Izbicy

Postautor: Banita » pt lut 27, 2009 7:24 pm

W sprawie wolnych placówek nikt się nie chce wypowiedziec a może w sprawie dofinansowania z ue dla małych firm rodzinnych,ciekaw jestem waszych doświadczeń i uwag :)
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: java » sob lut 28, 2009 12:05 pm

Wystarczy przejść się po mieście i sprawdzić co i gdzie jest wolne :twisted:
Ale chyba wszystko jest zajęte, bo nie przypominam sobie żeby jakieś kartki wisiały, jakiś czas temu wisiała obok umig ale tam jakieś chyba ubezpieczenia się wbiły.
Ch*mem człowiek się nie rodzi
Ch*mem człowiek się staje

http://www.youtube.com/watch?v=5za4T-_KLS8&NR=1
Awatar użytkownika
java
starszy szeregowy
starszy szeregowy

A co powiecie na pub ?

Postautor: Dudek » śr mar 04, 2009 6:57 pm

Pub w centrum izbicy , gdzieś w rynku . Taki z prawdziwego zdarzenia . Pizza, kebab, bilard i innego typu zabawki. ? Czy taki interes by się utrzymał w izbicy ? bo dobrej pizzy to u nas brakuje... do tego w pubie.. Sobota jakieś imprezy typu mchówek... ? Co o tym sadzicie?
Awatar użytkownika
Dudek
szeregowy
szeregowy

Postautor: ecrue » czw mar 05, 2009 5:29 pm

Po przykladzie brdowa , jestem przekonany na 100 % ze bylby to super pomysl. Piatek, sobota po 22 karaoke, wieczor z dj, kogos z gitarom mozna zaprosic itp. Super pomysl no i oczywiscie jedzonko na wyzszym poziomie niz dotychczas, z dowozem na terenie miasta za free a nie za 50 gr :oops: normalna pizza a nie te wynalazki.
Awatar użytkownika
ecrue
szeregowy
szeregowy

Biznes w Izbicy

Postautor: Banita » czw mar 05, 2009 6:21 pm

Biznes w Brdowie kwitnie tylko gdzie taki lokal w Izbicy :?: :?:
Banita
sierżant
sierżant

gdzie?

Postautor: Dudek » czw mar 05, 2009 8:34 pm

A ten lokal gdzie kiedyś juz był pub 52 ? co o nim myslicie?
Awatar użytkownika
Dudek
szeregowy
szeregowy

Postautor: ecrue » pt mar 06, 2009 8:05 am

Po 52 jakieś solarium i fryc-jer chyba jest :D Wiec raczej tam nie da rady.
Jak masz ochotę to na przeciw Chaty Polskiej po sklepie motoryzacyjnym jest sklep do wynajęcia.
Awatar użytkownika
ecrue
szeregowy
szeregowy

Postautor: 3cytryny » pt mar 06, 2009 8:16 am

dudek jakubek

Ostrzeżenie (naruszenie pkt. 10 i pkt. 14 regulaminu forum). Liczba ostrzeżeń: 1
3cytryny
szeregowy
szeregowy

Biznes w Izbicy

Postautor: Banita » ndz mar 08, 2009 7:17 pm

Zastanawiam się nad spalarnią ludzkich zwłok i zastrzegam sobie,że jest to mój pomysł , na chwile obecną będzie to metoda domowa czyli:zwęglenie zwłok,zmielenie i do puszeczki,chętnych zapraszam :twisted:
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: java » ndz mar 08, 2009 11:32 pm

Popieram pomysł kolegi, spalarnia zwłok to bardzo dobry pomysł na interes w Izbicy, zważywszy na fakt iz najbliższa taka firma znajduje sie w Poznaniu uważam ze jest bdb. pomysł. Województwo kuj-pom nie posiada takiej spalarni swoim repertuarze wiec po raz pierwszy moglibyśmy być w czołówce.
Co prawda to mielenie na mielonke mnie przeraza ale co tam, ważna jest innowacja........
Ch*mem człowiek się nie rodzi
Ch*mem człowiek się staje

http://www.youtube.com/watch?v=5za4T-_KLS8&NR=1
Awatar użytkownika
java
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Biznes w Izbicy

Postautor: Banita » czw mar 12, 2009 4:44 pm

dodano: 12 marca 2009, 0:05

tagi:Izbica Kujawskaofertypracastaż
Pracodawcy z Niemiec przyjadą do Izbicy Kujawskiej

Małgorzata Goździalska

Spotkanie z przedstawicielami pracodawców niemieckich organizuje w poniedziałek w Izbicy Kujawskiej włocławskie Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży OHP.

Spotkanie organizowane jest w ramach programu "Dobry zawód - dobra praca - dobra przyszłość". To program kierowany głównie do bezrobotnych, którzy są zainteresowani podjęciem pracy za granicą i tych, którzy chcieliby odbyć staż lub praktyki w kraju sąsiadów.

Spotkanie z przedstawicielami pracodawców niemieckich odbędzie się w Zespole Szkół. Początek o godz. 15.00. Przedstawiciele pracodawców poinformują m.in. o możliwości zatrudnienia w branży rolniczej, jak również w hotelarstwie i gastronomii w Niemczech.

Od godz. 10.00 będą czynne stoiska pośredników z Młodzieżowego Biura Pracy i Powiatowego Urzędu Pracy. Zaprezentowane zostaną oferty pracy krótkoterminowej, sezonowej i stałej w kraju i za granicą. PUP przedstawi oferty na lokalnym rynku pracy. Doradcy zawodowi przekażą informacje na temat ścieżek edukacyjnych, a liderzy Klubu Pracy będą mówili o aktywnym poszukiwaniu pracy.
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: malina » ndz mar 15, 2009 10:09 am

Nimcy przyjadą bo szukają ludzi do obozów pracy.

Ale nie takich jak znamy, tylko do współczesnych kołchozów niemieckiej myśli rolniczej.
Awatar użytkownika
malina
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: bob budowniczy » pn mar 16, 2009 9:22 am

Dobrym pomysłem na biznes to sortownia śmieci.
:lol:

Tylko ze wszystkich śmieci nie da się skatalogować :!:
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne