Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

nowy sklep duzy

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: czerwonamorda » czw lut 05, 2009 12:22 pm

Wlasnie z tym cieciem to straszna sprawa, moze firma za biedna i nie stac na takie cudenko :? :wink:

ale poza tym to raczej fajnie ze cos takiego powstalo co prawda jestem tylkow czwartki ale sprawia dobre wrazenie
moje teksty
to zabawa
moje slowa
moja sprawa

http://www.youtube.com/watch?v=RDzChLnAWTg ogladac!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
czerwonamorda
sierżant
sierżant

nowy sklep duży

Postautor: Banita » wt mar 03, 2009 4:24 pm

Świeże wiadomości ,już nie długo ruszy budowa biedrony,widac jak kopią rowy pod przyłącze elektryczne,przyda się taki sklep w Izbicy :lol:
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: java » wt mar 03, 2009 6:19 pm

Ch*mem człowiek się nie rodzi
Ch*mem człowiek się staje

http://www.youtube.com/watch?v=5za4T-_KLS8&NR=1
Awatar użytkownika
java
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: java » wt mar 03, 2009 6:23 pm

A gdzie ta stona ma powstać?

Awatar użytkownika
java
starszy szeregowy
starszy szeregowy

nowy sklep duży

Postautor: Banita » wt mar 03, 2009 7:27 pm

Biedrona powstanie na rogu ul.warszawskiej i 3maja,podawnym art-hurt :wink:
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: Vivaldi » wt mar 03, 2009 8:14 pm

A "Kwiatek" zwija interes i powstaje pekało.
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: kokeszko7 » wt mar 03, 2009 8:21 pm

Kwiatek ma się chyba dobrze a pekało powstaje po sklepie spożywczym obok kwiatka...
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Vivaldi » wt mar 03, 2009 8:23 pm

Zwracam honor.
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: java » śr mar 04, 2009 10:55 am

I dobrze niech powstaje. Teraz to dopiero będzie biadolenie. Zobaczymy ile sklepów upadnie w izbicy. Chata wielkiego szalu i przesiewu nie zrobiła, za to Biedroneczka pogoni nie jednego rodzimego biznesmena.Tylko zastanawia mnie co lepszym będzie to ze 10 ludzi znajdzie robotę czy kilkanaście rodzin zostanie bez środków w perspektywie do życia.

Awatar użytkownika
java
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: borys » śr mar 04, 2009 7:01 pm

Mnie słuchy doszły ze tam ma powstac polo market a nie biedrona
borys
borys
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: yankes » czw mar 05, 2009 1:44 pm

Postaram się w tym temacie przedstawić swoje chore wizje jak nie jeden z użytkowników chciałby mi tu przykleić. Izbica jest miejscowością bez wątpienia o dużym natężeniu ruchu turystycznym w sezonie oczywiście ruchu adekwatnego do atrakcyjności środowiska, wzrastającym z roku na rok perspektywicznie wzrastał będzie wraz z wzrostem natężenia ruchu ze względu na tzw" łącznik" pomiędzy A1 i A2.
Będzie to związane z dużym zwiększeniem ruchy kołowego przez nasze miasteczko. Miejscowość która mogłaby być przyczółkiem dla eko biznesu, agroturystyki stanie się przelotka krajowa nr.........
Powstanie w pierwszej kolejności sklepu sieciowego takiego jak powstał miało na celu zwiększenie konkurencji i obniżenie cen w sklepach. Na szczęście nikt z rodzimych przedsiębiorców nie musiał zamknąć interesu. Jakoś wszyscy dają rade i chwała im za to,poobniżaliście ceny do granic możliwości aby tylko przeżyć, aby tylko rodziny mogły być i żyć w całości. W momencie powstania kolejnego sklepu, centrum miasta dotychczas tętniące życiem jak w żadnej miejscowości o podobnym zaludnieniu będzie świadkiem spustoszenia. Wiele rodzin pozbawionych środków do życia będzie musiało iść na bruk. Pieniądze które zostawały w gminie, wśród naszych przedsiębiorców będą spływały w kieszenie tych o których piszecie w taki sposób nienawistny. wszelkiego rodzaju podatki, akcyzę i inne będą kasowane tylko z jednego lub dwóch miejsc, teraz z kilkudziesięciu, oto sposób na rozwój miasta i gminy. BRAWO
Wasi zbawcy staną się waszym wrogami, ci wspaniali ideolodzy którzy twierdza ze przecież niezbędnym jest podniesienie konkurencji wśród sklepikarzy, zamkną usta. Bo tylko na tym opierana była ta ideologia , na głupim krzyku i braku spojrzenia w przyszłość . Kolos na glinianych nogach. Pustynia nam grozi, a wasi zacni obrońcy występujący na tym forum znowu będą mieli powód do narzekania na tych nieznanych panów którzy prostować (was i mnie) będą drodzy czytający to forum, buciorem uzależnienia od łaski i nie łaski pana. Koleiną zasadnicza sprawa jest poniżająco niska jakość produktów żywnościowych. Tak sklepikarze starali się karmić was produktami o wysokiej jakości, a teraz otrzymacie wspaniały produkt cudownie opisany w gazetce reklamowej który będzie kosztował dużo mniej który tak naprawdę jest pochodna karmy dla zwierząt. Te same produkty w tych samych opakowaniach produkowane pod masówkę markeciarska smakują inaczej niż to ca macie przyjemność spożywać w swoich pięknych domach
Wasze marzenia o idealnym świecie, pięknym wielkim sklepie skończą się wraz z pogarszającym się stanem zdrowia, widokiem ubożejącego społeczeństwa.
Właśnie to jest to, świat który widzę, marzenia wasze które staja się waszym spełnieniem, marzenia które staną się koszmarem którego będę niestety świadkiem.
...trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym...

http://www.wrzuta.pl/film/A6nV6yzktv/pe ... iepokonani
yankes
kapral
kapral

Postautor: anna » czw mar 05, 2009 2:09 pm

Bzdura!!!!tak sie sklada ze ja i moja rodzina czesto kupujemy w biedronce i na jakosc nie narzekam.wrecz przeciwnie to wlasnie u naszych wspanialych sklepikarzy bardzo czesto zdarzalo mi sie kupic cos starego lub niezjadliwego.nie ma co dorabiac wielkiej ideologi do powstania sklepu ktory mam nadzieje ulatwi nam zycie.a jesli chodzi o to ze ktos splajtuje to mysle ze porzadne ,uczciwe sklepy sie utrzymaja.niestety sa tez takie ktore juz dawno powinny byc zamkniete.
anna
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: malinowa » czw mar 05, 2009 3:02 pm

Yankes, opisales to, jakby 95% mieszkancow naszej gminy zylo z dochodow ze sklepow. Jesli chodzi o ubozejace spoleczenstwo to wlasnie taki sklep duzy i tani pozwoli im na mnijesze lub wieksze podniesienie standardu zycia, bo beda mogli pozwolic sobie na odrobine wiecej. A poza tym to wszyscy doskonale wiemy, ze wlasciciele izbickich sklepow nie sa osobami, ktore klepia biede a wg Twoich wywodow otwarcie nowego sklepu zmusi ich do mieszkania pod mostem i wyjadania sucharow golebiom..
btw dlaczego my mamy sie ze sklapikarzami tak jednoczyc skoro oni robia na nas interes? Chyba wszyscy pamietamy czas, kiedy w Izbicy nie mozna bylo pic wody z kranu - wtedy wlasnie nasi sklepikarze, ktorzy teraz oczekuja solidarnosci z naszej strony, podniesli dwukrotnie ceny wody w 5litrowych butelkach.. z tego co wiem, w biedronce ceny sa raczej stale
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

nowy sklep duży

Postautor: Banita » czw mar 05, 2009 6:07 pm

Uważam że już najwyższy czas aby biedronka była w Izbicy,już dośc blokowania przez nie których pseudo radnych takich inwestycji,mam w nosie że padnie jeden lub dwa sklepy,niższe marże i bedzie ok.chyba że ktoś chce 100%przebitki,a i tak bywa.Dośc już zacofania izbickiego :(
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: ecrue » pt mar 06, 2009 8:31 am

Nie wiem na ile prawdziwe są informacje dotyczące nowego sklepu, ale z tego co udało mi się dowiedzieć ma powstać sklep o nazwie DICK. Zupełnie nazwa firmy nic mi nie mówi. Żadne tak stonko-biedronko-polo-markety.
Awatar użytkownika
ecrue
szeregowy
szeregowy

Postautor: malinowa » sob mar 07, 2009 12:34 am

DICK?? czy ktos wie co to znaczy po angielsku? haha bedzie smiech na cala okolice :D
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: anna » sob mar 07, 2009 6:24 am

Ja juz sie rumienie.ciekawe co bedzie w ofercie tego sklepu bo chyba nie artykuly spozywcze :D
anna
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: ecrue » sob mar 07, 2009 9:04 am

malinowa napisał
DICK?? czy ktos wie co to znaczy po angielsku? haha bedzie smiech na cala okolice Very Happy

Czyli nic się nie zmieni, jak się śmiali do tej pory tak śmiać się będą z naszego DICK-a. :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ecrue
szeregowy
szeregowy

Postautor: czerwonamorda » sob mar 07, 2009 2:18 pm

Czyli idąc twoim tokiem myślenia :?: :idea: :?: jeśli powstanie jakiś duży sklep to wszyscy zaczną umierać na jakieś dziwne choroby powodowane zanieczyszczonym DICK-iem:?: :?: :?: :?: Ja tam do DICK-a chodził nie będę i DICK-OWI w pas kłaniał się nie będę. Powiem wam szczerze ze rożne głupie rzeczy dzieją się ale do **** pana z tym DICK-iem to już przesada :?: :?: :?: :?:
Rozumiem polo, stonka,carefiury, i inne firmy ale DICK.
moje teksty
to zabawa
moje slowa
moja sprawa

http://www.youtube.com/watch?v=RDzChLnAWTg ogladac!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
czerwonamorda
sierżant
sierżant

Postautor: malina » sob mar 07, 2009 8:46 pm

[...]

mam nadzieje ze nie bedzie to sklep powiazany z nazwa
Awatar użytkownika
malina
starszy szeregowy
starszy szeregowy

PoprzedniaNastępna