Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

rozwińmy temat "KULTURY" w GMINIE IZBICA KUJAWSKA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

rozwińmy temat "KULTURY" w GMINIE IZBICA KUJAWSKA

Postautor: hipcia » pt lut 20, 2009 1:43 pm

nie drastycznie, ale chcę poczytac co myślicie o rozwoju kultury w naszym mieście, o imprezach, organizacji wypoczynku dla dzieci, koncertach. Czy nasza społecznośc się integruje ze sobą? Znamy się? Lubimy spędzac czas w "NASZEJ IZBICY"???
hipcia
starszy szeregowy
starszy szeregowy

rozwińmy temat ''KULTURY'' w GMINIE IZBICA KUJAWSKA

Postautor: Banita » pt lut 20, 2009 2:07 pm

Myśle że bedzie ciężko,potrzebny jest ktos z charyzmą ktoś kto kocha dzieci,raczej młody z wizją , talentem i przyjazny ludziom ,bezkonfliktowy :P
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: pusia85 » pt lut 20, 2009 9:43 pm

Z tym rozwojem kultury w Izbicy to niestety troche jest do tyłu,ja pamiętam tylko ,ze od czasu do czasu ale raczej rzadko organizowane były festyny ,dozynki raz w roku i to chyba wszystko ,zapomniałam jeszcze o sylwestrze pod chmurką poza tym nie słyszałam o innych wydarzeniach.W skali roku jest ich bardzo niewiele niestety :( Czekamy....może z nadejściem nowej władzy cos się zmieni :?
pusia
Awatar użytkownika
pusia85
plutonowy
plutonowy

Postautor: bob budowniczy » sob lut 21, 2009 8:31 am

Z nadejściem nowej władzy koleżanko, mogą się tylko zmienić *upy na stołkach......
Dzieci naszych dzieci dopiero będą żyły w miarę normalnym kraju, natomiast nam pozostal ten nędzny padół i nędzną władzę. Kulturalnie i infrastrukturalnie jesteśmy cały czas lata do tylu za somsiednimi gminami i miasteczkami. I wcale nie mam na uwadze pobliskiego woj . wielkopolskiego ktore jest absolutnie inna bajka, ale mam na mysli gminy z naszych okolic. Przykrym doznaniem jest sytuacja w ktorej spotykam sie z innym mieszkancami okolicznych gmin i zawsze jest mniej lub dosadniej zadawane pytanie.
" Kiedy wy się obudzicie ?"
"Czy wy nie widzicie......?"
"Czy nie macie dość patrzenia jak inni się rozwijają a wy stoicie w miejscu...?"
"Co się musi jeszcze stać żebyście zrozumieli"

Tak wiec drodzy mieszkańcy jeśli chcecie zmian, jeśli sami nie dokonacie zmian to nikt za was tego nie zrobi...dość oglądania się do tyłu i na boki.....tylko do pracy
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: hipcia » sob lut 21, 2009 9:50 am

myślę , że dobra wola WŁADZ DOMU KULTURY i mikołajki, dożynki, występy dzieci itp. nie będą odbywały się pod chmurka lub w małych klitkach. Uprzejmie prosimy!!!, bo GOK jest po to by służyc ludziom ,tak jak biblioteka po to by wypożyczac w niej książki. Biblioteka OK!! A GOK?
hipcia
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Ptasiek » sob lut 21, 2009 5:23 pm

hipcia pisze:DROGI PTAŚKU piszemy na forum

Hipciu - Słoneczko.
Myśle, że Bob doskonale zrozumiał mój żart jaki polegał na wklejeniu nieprzypadkowo wielu emoticonów. To było naśladowanie innego forumowicza. Mój wpis nie był skierowany też, to podkreślę, w Twoim kierunku. Był skierowany w kierunku osób, które bezczelnie nadużywają forum w celu robienia personalnych przytyków korzystając z faktu, że nie ukrywam kim jestem. Takie zdarzenie znów miało miejsce wczoraj, kiedy to nowo zarejestrowany oszołom próbował pokojarzyć mnie mylnie z ludźmi, których co prawda znam, ale z którymi nie mam nic wspólnego i zrobił to w charakterystyczny demaskujący się głupim a wplecionym w wypowiedź powiedzonkiem. Jak się nie śmiać kiedy "główna cząsta konwersacji, zwykła toczyć się pod stołem...".

Wbrew pozorom piszę w temacie. Z moich obserwacji jednoznacznie wynika, że w tej chwili w dobie skrajnie niekoncyliarnych zachowań w naszej gminie forum Błażeja, jak i oczywiście jego strona poświęcona gminie, jej historii i bieżącym wydarzeniom, jest najjaśniejszym wykwitem kultury. Takie czasy . Albo dzieła kultury istnieją w sieci albo ich wcale nie ma. Dlatego dwa są istotne takowe w Izbicy Błażeja strona i "Arena". Pominąłem kogoś lub coś?
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » ndz lut 22, 2009 8:47 pm

Nie wiem ,czy wypada pisać o czymś co jeszcze nie istnieje. Kultura to zbyt wielkie słowo jak na te parę imprez pod chmurką obficie zakrapianych browarem.
goodboy
major
major

Postautor: malinowa » ndz lut 22, 2009 10:43 pm

jesli Dom Kultury nie ma nic z nia wspolnego to nijak w naszym malym Ciemnogrodzie owej kultury sie doszukiwac..
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Menello » pn lut 23, 2009 9:36 am

W pierwszej kolejno
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: hipcia » śr lut 25, 2009 6:38 pm

tylko tyle macie do powiedzenia w tym temacie?
ruszcie głowy!!!!!!!!
hipcia
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: malinowa » pt lut 27, 2009 1:29 pm

ale co my tu mamy pisac? Dom kultury - praktycznie nie dziala, nic sie tam nie dzieje, juz nawet kolek zainteresowan i tych dyskotek dla dzieci nie ma, nawet nie wiem, czy chce im sie jeszcze Mikrofon Dla Najmlodszych organizowac a nawet jesli tak, to bilety sa niekulturalnie drogie; muzeow nie posiadamy, filharmonii ani opery takze nie; nasze punkty spotkan towarzyskich to porazka, jeziora, nad ktorymi moglibysmy kulturalnie wypoczywac wypelnione sa niemalze blotem; kulturalne wyjazdy dzieci z podstawowki sa organizowane tylko dla bogatych; kilka kulturalnych wyjazdow gimnazjalnych skonczylo sie wynoszeniem spitych do nieprzytomnosci uczniow z autokaru; kulturalnych wyjazdow w liceum to sie chyba boja organizowac, choc czasem takowe bywaja; pijany policjant potrafi wlepic mandat na srodku miasta za nic a pijany sedzia pilkarski moze nie zauwazyc 9 bramek:) Coz jeszcze na temat rozwoju kultury w naszej Izbicy chcialabys wiedziec, hipciu?
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Wróć do Ogólne