Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Burmistrz - Kto teraz ?

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Kto burmistrzem - oficjalna lista kandydatów

Czas głosowania minął pt lis 10, 2006 7:36 pm

Henryk Krzyżanowicz - SLD
23
43%
Bogdan Sadowski - Samoobrona
10
19%
Marian Lewandowski - PSL
21
39%

Liczba głosów : 54

Info

Postautor: Sensor » pn paź 09, 2006 7:12 am

Ale się rozchlastałem z tymi postami - rzeźbię jak Wit Stwosz.Ale krótkie info a'propos - odnalazłem wyborczą stronkę-wizytówkę aktualnego burmistrza http://izbica-rozwoj.org.pl/ (szkoda, że nie ma tam forum;) Można by sobie ulżyć i zatać trudne pytanko lub napisać co sądzi prosty obywatel o polityce w stylu "Pocałujta w d... wójta"
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Arizona » pn paź 09, 2006 7:18 pm

Witaj Sensor :)
Zerknęłam na tę stronkę.... nie znam p. Sadowskiego, a jego "osiągnięcia" jedynie z tego co widzę okiem przyjezdnego mieszkańca.... Ale i to co pisze i to co widzę, tak ogólnie "raduje oko"... Wiem jednak, że nie wszystko złoto co się świeci.... :)

Aha... dzięki za info dotyczące terminu zgłaszania kandydatur :) Podobno lista kandydatów na burmistrza jest dośc długa..... :roll:
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Ptasiek » pn paź 09, 2006 7:32 pm

...ponoć jednak nie taka długa. Jest tylko czterech kandydatów.

Krespin nie złość się, ale i ja wtrącę swe Trzy grosze. Otóż kandydują na dzień dzisiejszy według potwierdzonych (!) plotek panowie: Sadowski, Lewandowski, Krzyżanowicz i Bernyś. :wink:
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Prawda

Postautor: Sensor » wt paź 10, 2006 2:39 pm

Witam podoficerską szarżę:)Te plotki (o ilości kandydatów) są raczej pewne, choć jest jeszcze troche czasu i mogą nas zaskoczyć. Rzeczywiście Arizona ma rację pisząc, że miasto poładniało.Zgadzam się z tym.NIgdy też nie było w nim tak czysto.I chwała za to aktualnie panującemu.. natomiast nie było wcześneij wysyłania do wyborców komornika bez uprzedniego sprawdzenia, czy ów "dłużnik" nie uregulował wcześniej należności wobec gminy. Natomiast lekką rączką sie darowało niektórym znajomym znaczny podatek.Pamietam hasła wyborcze naszego obecnego burmistrza - "Przywróćmy normalność"..:wink: Poza tym uwielbiam stwierdznie (każdej nota bene) władzy pt: TO MYŚMY ZROBILI DROGĘ, TRAWNIK, PLAC ZABAW itp. Gwarantuję, ze żaden nie ruszył łopatą i ograniczyli się do podniesienia łapki w głosowaniu i złożenia kilku podpisów. Kasę też wyłożyli podatnice, względnie Unia Europejska.Natomiast chwalenie się wykonywaniem swoich obowiązków, za które bierze się niemałe pieniądze mnie śmieszy i będe zawsze o tym pisał.POzdrawiam całe forumowe towarzystwo, któremu chyba naprawdę (i chwala Bogu!) zależy na losach tego miasta i gminy.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Krespin » wt paź 10, 2006 11:47 pm

Witam,
nie złoszczę się bo to przecież nie moje forum tylko wszystkich. Każdy ma prawo do wypowiedzi.

Arizono nie dokładnie tak z tym terminem jak napisałem. Na Burmistrza jest o 5 dni dłuższy ale to nie ma chyba najmniejszego znaczenia.

O tej liście Ptaśku słyszałem, ale nie wiem czy Ty pamiętasz co mówiłem o asfalcie Bratkowskim - piąty musiał ustąpić.

A odnośnie linku do strony Rozwoju - myślę że to przedwyborcza reklama
Prosimy innych kandydatów!!!

Zastanawia mnie tylko dlaczego obecny Burmistrz, zawzięty lewicowiec (sld) który to bez samoobrony żyć nie może, stąd koalicja rady gminy, postanowił utworzyć bezpartyjny Komitet.
Czy mam rozumieć , że teraz w niedziele pójdziemy do Kościółka :D
Krespin
kapitan
kapitan

b

Postautor: luciu » śr paź 11, 2006 12:18 pm

ja myśle, że nowym burmistrzem powinien zostać.........
No właśnie co o tym myślicie kto powinien nim być
luciu
szeregowy
szeregowy

Postautor: peter1 » śr paź 11, 2006 12:25 pm

nowym burmistrzem powinien zostaz ......... a co wy mieszkancy Izbicy jak myslicie
peter1
szeregowy
szeregowy

Postautor: Ptasiek » śr paź 11, 2006 8:24 pm

Krespin pisze:... o asfalcie Bratkowskim - piąty musiał ustąpić.

Oczywiście, że pamiętam. Wczoraj miałem okazję do krótkiej rozmowy, a z niej wynikało, że jednak Samoobrona (o bratkowskim rodowodzie) ma chęć wystawić swego kandydata. Tak więc jest prawdopodobny ów "piąty element" :wink:
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Krespin » śr paź 11, 2006 9:57 pm

Ptasiek napisał
...Samoobrona (o bratkowskim rodowodzie) ma chęć wystawić swego kandydata. Tak więc jest prawdopodobny ów "piąty element"

NAJBARDZIEJ PODOBA MI SIę TO CO JEST PO "PIąTYM..."

Tylko równie dobrze może wystartować Wódz Izbickiej Grupy - vel Biernacki G, który to czując zagrożenie w Powiecie może zabezpieczać swoje "tyły"
A później gdyby nie wypaliło to co miało wypalić, stworzyć równie debilną koalicje rządzącą, która czasami podnosi ręcę przy głosowaniu nie wiedząc dokładnie w jakim celu to robi...

Mam nadzieje, że do tego nie dojdzie.

KOCHANI WYBORCY
WINO WYPIJECIE RAZ, A BUTELKI BęDZIECIE ZBIERAć PRZEZ 4 LATA !!!!
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: gość » czw paź 12, 2006 7:55 pm

Może ktoś mi powie gdzie są te nowe miejsca pracy o których mowił cztery lata temu p. kandydat na burmistrza Sadowski,gdzie są .ci ściągnięci inwestorzy.Blaga i tyle.[/url]
gość
szeregowy
szeregowy

Postautor: Krespin » czw paź 12, 2006 8:21 pm

Szkoda Gościu, że nie wymyśliłeś mądrzejszego nicku, ale to nie tak ważne jak to: o co dokładnie Ci chodzi ???
Nie wiem czy zadajesz pytanie, czy żalisz się ???
Uściślij swoją wypowiedź ...
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: gość » pt paź 13, 2006 9:17 pm

Absolutnie się nie żale!!! Mam stosunek do tego obojętny.W waszym miasteczku jestem gościem i tyle.
gość
szeregowy
szeregowy

Postautor: Krespin » pt paź 13, 2006 10:03 pm

Drogi gościu
Jeśli jesteś gościem to przepraszam ale pozwolę sobie zapytać:
Czy też interesujesz się co zrobili inni Burmistrzowie, Wójtowie czy też Prezydenci w innych miastach i miasteczkach ? ? ?

Coś mi tu Twoja gościna na konkubinat wygląda... :lol:
Krespin
kapitan
kapitan

A to ci..:)

Postautor: Sensor » śr paź 18, 2006 10:23 am

No i mamy niespodziewankę :lol: Kto by pomyslał..? Dotychczas miłościwie nam panujący burmistrz zostawszy burmistrzem z listy SLD zmienił barwy klubowe na KWW ROZWÓJ, a teraz kandyduje z Samoobrony. :lol: :lol: :lol: NO cóż - spieszmy sie kochać członków partii - tak szybko odchodzą - chciałoby się zacytować za ks. Twardowskim.Ciekawe cóż skłoniło Pana Sadowskiego do zmiany poglądów.Czyżby koninktura?A może zapałał miłością do wodza?Dwedług mnie to żałosna próba utrzymania się przy korytku.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Załamka

Postautor: amely » śr paź 18, 2006 11:13 am

Lista kandydatów na radnych w Izbicy to po prostu załamka. Jeśli wygrają PISuary i Lepperoluby chyba się stąd wymelduje :idea:
amely
szeregowy
szeregowy

Postautor: Sensor » śr paź 18, 2006 11:38 am

Oj prawda - to będzie szok
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Arizona » śr paź 18, 2006 7:32 pm

Dla mnie też zwycięstwo SamoPISu to nocny koszmar.... ale cóż... populiści i pseudo narodowościowcy górą... Żałosne :cry:
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Krespin » śr paź 18, 2006 7:39 pm

ZAPRASZAM DO ANKIETY
PATRZ WYżEJ

zamieściłem oficjalną listę kandydatów ze strony PKW
W IDENTYCZNEJ KOLEJNOśCI

ZAPRASZAM DO UDZIAłU
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Arizona » śr paź 18, 2006 7:49 pm

Brawo Krespinie :D Widzę, że czuwasz i trzymasz rękę "na pulsie".
Zaraz zagłosuję :)
Arizona
porucznik
porucznik

burmistrz

Postautor: natan » śr paź 18, 2006 8:10 pm

myślę że najlepszym kandydatem byłby Lewandowski.Poważny człowiek
natan
natan
szeregowy
szeregowy

PoprzedniaNastępna