Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Bodek przerabia sie na Pis-iora

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Czy w nastepnych wyborach popszesz obecnego burmistrza?

Oczywiscie ze nie przeciez on nic nie osiagnoł
23
74%
Oczywiscie ze tak
1
3%
Nie mam zdania, nie wiem kto bedzie kandydował
7
23%

Liczba głosów : 31

Postautor: f-16 » pt sty 30, 2009 3:10 pm

czerwonamorda pisze:"Choroba" u panstwa S*adowskich postepuje bardzo szybko, walka o nastepna kadencje trwa, na stodnowke zapraszani sa wojewodai reszta wladz zwiazanych ze wspolnota

Elicja przeszla sama siebie, do tej pory nauczyciele wrza ze swoimi wspolmalzonkami uczestniczyli w stodniowce, teraz kaze im sie za to placic................dno

nooooo to juz przeginka na maksa ale czegoz mozna oczekiwac
Awatar użytkownika
f-16
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: goodboy » pt sty 30, 2009 9:27 pm

Jeśli nauczycielom każe się płacić za studniówkę, to kto płaci za wojewodę, starostę i innych pryncypałów??? Mam nadzieję, że nie wykorzystano do tego środków Rady Rodziców lub funduszu socjalnego, bo to byłby już skandal.
Ja bym na miejscu tych oficjeli się dobrze zastanowił, czy warto się pokazywać na takiej imprezie. :lol: :lol: A nóż widelec prasa lub inne media podchwycą temat: "Dla oficjeli darmowa imprezka, a dla nauczycieli wstęp płatny".
Pani dyrektor przekracza pewne granice przyzwoitości wraz z mężem. Efekt będzie odwrotny od zamierzonego. Gwarantuję.
goodboy
major
major

Postautor: bob budowniczy » pt sty 30, 2009 10:48 pm

Bo to jest skandal na skale województwa, a nawet kraju..........swoje prywatne gierki finansuje się z nie swoich pieniędzy. To jest patologia.Mam nadzieje ze ludzie którzy czytają to forum zaniosą te informacje do swoich rodzin, znajomych, przyjaciół co spowoduje odpowiednia reakcje społeczeństwa podczas wyborów...........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: goodboy » sob sty 31, 2009 3:32 pm

Dowiedziałem się, że wstęp bezpłatny ma tylko P. Dyrektor, wychowawcy klas. Wszyscy pozostali nauczyciele muszą płacić za wstęp, w związku z tym praktycznie nikogo z grona pedagogicznego na studniówce nie będzie. Natomiast p. Sadowska wykupiła 4 miejsca dla tzw. gości z zewnątrz z bliżej niesprecyzowanych środków. Więc cała aferka się potwierdza.
goodboy
major
major

Postautor: bob budowniczy » sob sty 31, 2009 5:38 pm

Widocznie nauczyciele w szkole sa niepotrzebni, to następny Izbicki hit.........
Ech............ marzy mi się normalność, normalna normalność.........Burmistrz uczciwy, myślący o sprawach miasta i gminy, wychodzący z inicjatywa dla młodych ludzi którzy nie widząc żadnych perspektyw uciekają z Izbicy w "świat". Radnych którzy nie będą myśleli o kolesiostwie tylko o dobru społecznym....
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: old_man » ndz lut 01, 2009 1:43 pm

na szczescie mam znajomego w gazecie w tym tygodniu ma zjawic sie w izbickiej szkole i wyjasnic zagadkowa sprawe studniowki
Awatar użytkownika
old_man
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: bob budowniczy » ndz lut 01, 2009 4:40 pm

Oby to nie była gazeta o tematyce science-fiction.........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: f-16 » ndz lut 01, 2009 10:12 pm

i nie bedzie to gazeta satanistyczna?????????ale tak powaznie to myslalem ze juz nic gorszego nie bedzie a tu okazuje sie ze mozna nieco dalej sie posunac
prawde powiedziawszy nie dziwi mnie to migracja do innych zespolow to niestety chleb powszedni tych parapolitykow
Awatar użytkownika
f-16
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: bob budowniczy » ndz lut 01, 2009 11:14 pm

Niestety smutna prawda jest fakt iż my obywatele musimy znosić ten stan rzeczy. Boli najbardziej fakt iż mimo tak dużej ilości młodych ludzi nikt nie garnie się do zmiany tego stanu rzeczy. Pokolenie "moich" nie sprawdziło się niestety. Przyznaje się ze niewiele zrobiliśmy jako ogol ludzi dla innych. Takie mnie nachodzą refleksje.....
Ale jest właśnie ta druga strona "medalu" która mówi ze niestety nie pojawił się do tej pory nikt na tyle silny kto mógłby cokolwiek nowego/lepszego wprowadzić do tzw. "karwio-obiegu"
Na tej liście przebojów pojawiają się tylko zgrane przeboje !!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: old_man » śr lut 04, 2009 4:53 pm

Wywiad zostal przeprowadzony, bylo ostre tlumaczenie
Awatar użytkownika
old_man
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: malina » czw lut 05, 2009 12:16 pm

Awatar użytkownika
malina
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: czerwonamorda » czw lut 05, 2009 12:37 pm

Bur-Sadek
DYr-Sadkowa
el komendante-Sadek
dobrze ze ksiadz nie nazywa sie Sadowski :!: :!: :!: :lol:

A wy glupcy omotani zapowiedziami na lepsze jutro glosujcie, popierajcie i w dupe wlazcie komunistycznym popaprancom ktorzy to przefarbowali sie na rozne odcienie czerwieni (nie wszyskim to sie udalo, np tan Trumniarz maske komunisty nosi caly czas,tak to o tobie BOGUŚ)
i zyja sobie wspaniale smiejac sie z nas wyborcow ze zapewnili sobie stolki na nastepne lata

radni bezradni

wchodzac do urzedu miasta czuje sie jak bym wrocil do tamtej epoki

Komisja Inwestycyjno – Techniczna i Rozwoju Gospodarczego Rady Gminy i Miasta

1. Radny - Graczyk Bogdan

2. Radny - Kwieciński Zbigniew

3. Radny - Kowalski Jerzy

4. Radny - Krzyżanowicz Henryk

5. Radny - Zdzienicki Jan

co powyzsza komisja jest w stanie zrobic, pytam co, CO ZROBILA DO TEJ PORY
moje teksty
to zabawa
moje slowa
moja sprawa

http://www.youtube.com/watch?v=RDzChLnAWTg ogladac!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
czerwonamorda
sierżant
sierżant

Postautor: czerwonamorda » czw lut 05, 2009 12:47 pm

Obrazek

WIZUALIZACJE

Obrazek

[/url]
moje teksty
to zabawa
moje slowa
moja sprawa

http://www.youtube.com/watch?v=RDzChLnAWTg ogladac!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
czerwonamorda
sierżant
sierżant

Postautor: bob budowniczy » czw lut 05, 2009 2:03 pm

No niestety na wizualizacjach sprawa się rypła,a na dobra sprawę skończyła się nim się wogóle rozpoczęła............
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: goodboy » czw lut 05, 2009 9:11 pm

W/w komisja ogranicza się do zgarniania diet w kasie. :lol: :lol: :lol:
Rozwój.... :lol: :lol: :lol: To chyba dowcip :lol: :lol: :lol:
Można śmiało powiedzieć, że Izbica jest najbardziej zacofaną i zapóźnioną inwestycyjnie gminą w okolicy. W każdej dziedzinie.
goodboy
major
major

Postautor: bob budowniczy » czw lut 05, 2009 9:19 pm

Nasza bajkowa para jadąc do Kowala mijają gminę Baruchowo powinni zauważyć.......powinni.............. tam powstającą hale sportowa.......Baruchowo nawet nas wyprzedza ,nie wspomnę o wsi Topólka.......wsi..........to jakaś tragikomedia......serce by mnie nie bolało , nawet jeśli byłby to komuch, ale z resocjalizowany, robiący coś dla tej gminy i miasta, ale nie jest to.......coś........pseudoczlowiek...........imitacja czlowieka
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: old_man » czw lut 05, 2009 9:56 pm

w izbicy tak widac hale jak w polsce autostrady
Awatar użytkownika
old_man
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: old_man » czw lut 05, 2009 10:04 pm

to juz wiem dlaczego w izbicy nie bylo do tej pory markeciku
koles kolesiowi w kieszen nie napluje
Awatar użytkownika
old_man
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: bob budowniczy » pn lut 09, 2009 10:08 pm

Dlatego pytam bez przerwy....JAK DŁUGO JESZCZE :?: :?: :?:

Gdzieś na forum głównym widziałem propozycje tego aby burmistrzem został szefu Frutka, przecież za taka propozycje od razu powinni karać....Co zmieniło by się w naszym środowisko, odpowiadam ABSOLUTNIE NIC, śmiem twierdzić ze będzie jeszcze gorzej...tyle lat "pracy" w radzie gminy nie zaowocowało żadnymi wybitnymi osiągnięciami........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: yankes » sob lut 14, 2009 8:10 am

Łatwo wam jest obrzucać błotem, a żaden z was pewnie papierka na ulicy nie podniósł..........
yankes
kapral
kapral

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne