Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Obszar krajobrazu chronionego DŁUGIE

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Obszar krajobrazu chronionego DŁUGIE

Postautor: Cezar » pt sty 02, 2009 12:22 pm

Witajcie.
Od niedawna śledzę forum i dzięki Wam wiem jak żyjecie, jakie macie sukcesy, problemy i co dzieje się w Izbicy. Miejscowość staje mi się bliższa gdyż niedawno kupiłem w okolicy działkę i w przyszłości (być może niedalekiej) w okolicach Izbicy spędzać będę więcej czasu niż urlop. Interesuje mnie Obszar Krajobrau Chronionego nad jeziorem Długie. Z jednej strony ciszy mnie to, że taki obszar został wyznaczony i jest (chyba) pod troskiwą opeką służb ochrony środowiska, a jednocześnie dziwi mnie fakt, że Obszar obejmuje tereny zagospodarowane pod "rekreację" tj. domy całoroczne, garaże, domki narzędziowe, szopy itp. W zasadzie nie ma wolnego miejsca nad wodą oprócz plaży z pomostem. Jakie jest wasze odczucie, czy powinno się w przyszłości ograniczyć Obszar do terenów nieskażonych cywilizacją czy też utrzymać Obszar w istniejących granicach patrząc przez palce na właścicieli działek i ich twórczośc w zagospodarowaniu bądź co bądź własnej ziemi.
Cezar
szeregowy
szeregowy

Postautor: krzysiek » ndz sty 11, 2009 7:01 pm

z tym,ze ziemia jest ich-ok,ale to ze oni uwazaja pomosty przy swoich domkach za ich wlasne,potrafia zwrocic komus uwage,zeby zszedl itp.To oni je zrobili,ale na tym sie konczy,pomost jest dla kazdego,ktory chce posiedziec,nie robiac oczywiscie zadnych szkod
krzysiek
sierżant
sierżant

Postautor: Menello » ndz sty 11, 2009 8:31 pm

Dokładnie nikt nie ma prawa wyganiać mnie z ,,przywatnego" pomostu gdy się opalam i pije piwko z kulturą oczywiście bez demolki, bo pomost jest na terenie państwowym i ogólnie dostępnym. Ciekaw jestem czy ci właściciele mają jakieś pozwolenia na te pomosty skoro tak się tam burzą :twisted:
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: krzysiek » pn sty 12, 2009 7:54 pm

oczywiscie,ze nie maja
krzysiek
sierżant
sierżant

Postautor: Observator » wt sty 13, 2009 3:45 pm

no wlasnie mnie kiedys tez usunieto z pomostu i to bardzo wulgarnie i *** po wiem ze to byl pomost chyba tej rodziny co ma sklep z czesciami mechanicznymi kolo gminy. Najpierw zapoznac sie z prawem pozniej kozaczyc
Observator

Postautor: bad_boy » wt sty 13, 2009 7:22 pm

Observator, nie wiesz co sie robi jak ktos jest *** do ciebie?
W ryj i nara
Awatar użytkownika
bad_boy
kapral
kapral

Postautor: bob budowniczy » czw sty 15, 2009 11:05 pm

Szczególnie latem jest czuć jak ten teren jest chroniony.Zamieszkujący tam ludzie często i gęsto utylizują swoje fekalia bezpośrednio do Obszaru Krajobrazu Chronionego nad jeziorem Długie.....ha ha kłania się ekologia po izbicku i szczególne zainteresowanie odpowiednich władz tym cuchnącym problemem..... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Menello » czw sty 15, 2009 11:08 pm

Ameryki nie otkryłeś bob
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: bob budowniczy » pt sty 16, 2009 12:09 pm

Cezar pisze: Miejscowość staje mi się bliższa gdyż niedawno kupiłem w okolicy działkę i w przyszłości (być może niedalekiej) w okolicach Izbicy spędzać będę więcej czasu niż urlop.

Menello to ze ameryki nie odkryłem to wiem ale chce chłopu napisać żeby się może jeszcze zastanowił i poszukał czegoś innego bo to co tam się wyprawia to śmierdząca sprawa :) mocno śmierdząca :lol: nawet ciut za mocno śmierdząca :lol: :wink:
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Jaro_Jagr » pt sty 16, 2009 12:56 pm

W większości to zasługa wczasowiczów wiadomo z której części Polski
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: bad_boy » pt sty 16, 2009 1:17 pm

Z ŻYDZEWA
Awatar użytkownika
bad_boy
kapral
kapral

Postautor: Menello » pt sty 16, 2009 3:30 pm

Cezar polecam działki nad jeziorem w Lubotyniu, tam jest czysta woda i spokój. Nie to co na Długim i łodziaków mniej.
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: bad_boy » sob sty 17, 2009 11:36 am

tam tez już czuć zapaszki........
Awatar użytkownika
bad_boy
kapral
kapral

Postautor: Menello » sob sty 17, 2009 8:32 pm

Przez cały lipiec i pół sierpnia 2008 bywałem tam i wszystko było si. Woda czysta i cieplutka. A przesiadywałem w różnych miejscach wokół całego jeziora, więc nie wiem gdzie ty te zapaszki napotkałeś...
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: f-16 » sob sty 17, 2009 8:45 pm

nie reklamuj nie reklamuj bo sie nazjezdza tego "zydzewa" albo innych trudnych przypadkow i zasmieca to jeziorrrro
Awatar użytkownika
f-16
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Menello » sob sty 17, 2009 8:54 pm

Fakt ostatnia enklawa spokoju. Ale na szczęście mam tam miejscówki, o których mało kto wie i wszystko gra :) A reszta tatałajstwa niech na Długim siedzi :P
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: bad_boy » ndz sty 18, 2009 10:40 am

o smrodku to chodzilo mi o to ze jakis czas temu <kilka lat> nad lubotyniem byli tylko miejscowi a teraz zaczyna sie robic tam spend ze wszad, a lodziaki-zydziaki niech sobie siedza na orlu albo na dlugim tam juz pokazali co potrafia, przeprowadzili sie z blokow pionowych do poziomych :lol:
Awatar użytkownika
bad_boy
kapral
kapral

Postautor: bob budowniczy » ndz sty 18, 2009 12:27 pm

bad_boy pisze:o smrodku to chodzilo mi o to ze jakis czas temu <kilka lat> nad lubotyniem byli tylko miejscowi a teraz zaczyna sie robic tam spend ze wszad, a lodziaki-zydziaki niech sobie siedza na orlu albo na dlugim tam juz pokazali co potrafia, przeprowadzili sie z blokow pionowych do poziomych :lol:

A to święta prawda j. Długie, Modzerowskie a szczególnie Orle dawno już przestały być jako jeziora ostoja spokoju i czystości. W szczególności na głowę bije Długie i ekologia tam zamieszkujących sezonowo obywateli z rożnych stron polski. Wstyd i hańba, szkoda ze odpowiednie służby nie chcą zając sie tym śmierdzącym problemem, ale czegoż tu oczekiwać skoro w mieście gminnym śladowo można znaleźć kosze na śmieci.........skoro cześć prominentnych działaczy politycznych ma tam działki.
Obywatele tam zamieszkujący (nie tylko politycy) jakoś tak zapomnieli przy budowie domku o budowie szamba, a jak już ktoś postawił sztukę, okazało się ze (sic) :lol: zapomniało się bidulkom wymurować dna w tym szambie, albo są tez takie przypadki, ze a i owszem jest szambo, dno tego szamba oczywiście jest, ale dodatkowo na pewnej wysokości zamontowana jest rura, tym sposobem szambo nigdy nie jest pełne...........

Dlatego w Lubotyniu jeszcze jest normalnie.........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Menello » ndz sty 18, 2009 4:14 pm

I oby jak najdłużej. Bo nie będę już miał gdzie jechac nad wode :(
Menello
sierżant
sierżant

Następna

Wróć do Ogólne