Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Za co kochamy Izbice albo i nie.....

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Czy Izbica to miasto w ktorym chcialbym/bys mieszkac cale zycie?

Tak, majac prace, dobre zarobki chetnie spedze tu swoje zycie
10
50%
Nie, to miasto nie ma perspektyw nie interesuje mnie mieszkanie w takiej miejscowosci
1
5%
Sam nie wiem niby ludzie sa w porzadku jednak brak odpowiednich wladz i perspektyw nie zapowiada nic dobrego
4
20%
Bzdura ta dziura to miejsce gdzie "diabel mowi dobranoc"
2
10%
Nie mam gdzie mieszkac , mieszkam w Izbicy
3
15%

Liczba głosów : 20

Za co kochamy Izbice albo i nie.....

Postautor: f-16 » czw sty 15, 2009 12:16 pm

Proszę o wrzucanie tu wszystkiego tego co myślicie na temat naszego miasteczka, co wam się podoba co nie co można zmienić, udoskonalić itp.......
Awatar użytkownika
f-16
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: cleo » czw sty 15, 2009 1:00 pm

fajna miescina mieszkam to od kilku lat i same pozytywne opinie, co prawda duzzzzo plotuchow ale to przypadlosc wszystkich takich miasteczek
hala sportowa to by sie przydalo
knajpa z porzadnym jedzeniem
cleo
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: bob budowniczy » czw sty 15, 2009 1:25 pm

Co mi się nie podoba:
brak hali
stan ulic
brak zaangażowania władz miasta w jakiekolwiek inicjatywy
brak miejsca do zjedzenia smacznego posiłku
brak koszy na śmieci !!!!!!
brak ośrodka kultury, w którym dzieci i młodzież mogłyby rozwijać swoje zainteresowania

zaraz spróbuje zastanowić się nad zaletami............no to się muszę zastanowić dłużej..........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Jaro_Jagr » czw sty 15, 2009 2:03 pm

zalety : dobrze wyposażone Place zabaw i mała siłownia
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: Menello » czw sty 15, 2009 4:52 pm

Za co kocham Izbicę? Za syf, kiłe i mogiłe, żuli, lotnisko, za plotuchy, policje, księży, burmistrza, dom kultury, ośrodek zdrowia, szkoły, stadion, targ, jarmarki:) za pociąg wąskotorowy hehe mam nadzieje, że częściej się będzie pojawiał.
To wszystko składa się na niesamowity klimat tego miasta seksu i biznesu :lol:
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: bob budowniczy » czw sty 15, 2009 6:28 pm

faktycznie poligon jest naszym dobrem narodowym, naszym skarbem......zdecydowanie no1 na liście "za co kochamy Izbice"
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: pusia85 » czw sty 15, 2009 6:54 pm

miasto o swoistym klimacie, w miare spokojne,z roku na rok ładniejsze, mam fajne wspomnienia z tego miasteczka,aczkolwiek smutnych tez kilka niestety się znajdzie, najgorsze jest to ,ze w izbicy nie ma się gdzie spotkać ze znajomymi, nie ma zbyt wielu miejsc pracy dla młodych ludzi ani perspektyw, które mogłyby ich tam zatrzymać na stałe
pusia
Awatar użytkownika
pusia85
plutonowy
plutonowy

Postautor: Jaro_Jagr » czw sty 15, 2009 7:00 pm

no tak miasto ma swoj klimat ale ten klimat tworzą go ludzie ktorzy co raz to wiecej uciekaja z tego miasta, zostaja tylko ludzie ktorzy maja pewną prace, emeryci i kwiaty.Oczywiscie wspomnienia jakie mam są niezastąpione z czasów LO pierwsze dyskoteki w goku imprezy w internacie :) troche te było
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: Menello » czw sty 15, 2009 7:36 pm

Lotnisko=poligon jeden pies
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: bob budowniczy » czw sty 15, 2009 10:56 pm

Na poligonie mieszkańcy Izbicy powinni postawić tablice informacyjna o tym iż dla społeczności spędzającej tu cześć swojego życia to miejsce szczególne, na którym odbyła się nie jedna bitwa, nie jeden padł ofiara, nie raz krew się polała jest to miejsce wyjątkowe ze względu na swoje walory zdrowotne, porównywalne tylko tężniami w Ciechocinku, to miejsce absolutnie kultowe ze względu na możliwość spotkania ludzi z elit. Niedościgniony wzór do naśladowania przez następne pokolenia..... może tam pomnik........?
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Menello » czw sty 15, 2009 11:05 pm

Nie można tam pomnika postawić bo braknie kasy na tablice dla Żydów :lol: :lol:
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: malinowa » pt sty 16, 2009 12:42 am

izbice kocham za sklep nr 1 :D
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: bob budowniczy » pt sty 16, 2009 8:18 am

Jedynka jest ok......ale faktycznie to szczególne miejsce :wink:
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Jaro_Jagr » pt sty 16, 2009 10:13 am

Jednynka to najlepszy sklep w Izbicy z bardzo miłą obsługą
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: bob budowniczy » pt sty 16, 2009 12:02 pm

Jaro_Jagr pisze:Jednynka to najlepszy sklep w Izbicy z bardzo miłą obsługą

D O K Ł A D N I E
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: pusia85 » pt sty 16, 2009 3:54 pm

zdadzam się obsługa zawsze uśmiechnięta i miła....a sklep zawsze otwarty i nie trzeba się martwić jak czegoś braknie
pusia
Awatar użytkownika
pusia85
plutonowy
plutonowy

Postautor: franklini » pt sty 16, 2009 8:51 pm

W Izbicy się urodziłem, wychowałem i nadal mieszkam. Tutaj chodziłem do szkoły, zarówno do szkoły podstawowej jak i Liceum. Lubię to miasteczko, ale tak naprawdę nie ma tu gdzie spędzić wolnego czasu, miasteczko te nie daje żadnych perspektyw, żeby w nim dalej mieszkać, młodzi ludzie nie mają szans na pracę i muszą szukać pracy w większych miastach. Jedyną atrakcją jest znany prawie na całą Polskę klub Arena, a przede wszystkim dla mnie piłka w miejscowym wydaniu, choć ostatnio przeżywająca kryzys. Może w końcu coś się zmieni w naszym miasteczku na lepsze??
franklini
Awatar użytkownika
franklini
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: bad_boy » ndz sty 18, 2009 10:24 am

nie ma jak to WILCZY-GAJ
super sklepik, tylko szkoda ze troszke zaniedbany wizualnie, zgadzam sie z przedmowcami sklep kultowy,
Awatar użytkownika
bad_boy
kapral
kapral

Następna

Wróć do Ogólne