Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Cmentarz parafialny

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Jaro_Jagr » ndz sty 11, 2009 2:21 pm

Dlatego to najlepszy zawód na swiecie jak napisali wyzej
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: czerwonamorda » ndz sty 11, 2009 4:11 pm

dlatego firma dobrze prosperuje
moje teksty
to zabawa
moje slowa
moja sprawa

http://www.youtube.com/watch?v=RDzChLnAWTg ogladac!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
czerwonamorda
sierżant
sierżant

Postautor: Menello » ndz sty 11, 2009 8:10 pm

Może i dobrze, ale cmentarz też jest częścią tej ,,firmy" a tam tego nie widać
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: malinowa » wt sty 20, 2009 1:22 am

przy zamawianiu mszy za osobe z rodziny ksiadz Artur poinformowal mnie ze jej nie odprawi, poniewaz sa juz przewidziane 2 intencje w dana niedziele i bedzie dwoch ksiezy, kazdy modli sie za jednego zmarlego.. no chyba, ze to wysoka ranga ale wtedy to podejrzewam, ze i cena randze rowna.. czyli co, jesli msza jest w intencji parafian albo glodujacych dzieci w etiopii to juz jeden ksiadz nie odprawi?

ustosunkowujac sie do slow observatora, ktory stwierdzil, ze ksieza samochody z wlasnej kieszeni kupuja chce zapytac: a skad maja te pieniadze w kieszeni? bo chyba nie bedziemy sobie mydlic oczu, ze swiezo upieczony ksiadz jest w stanie kupic sobie nowe audi za pensje nauczycielska pracujac na pol etatu..
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: czerwonamorda » wt sty 20, 2009 9:52 am

mysle ze stawka by nie wzrosla, moge sie mylic oczywiscie, ale to troszke nie tak, wiadomo jest jakis zjazd rodzinny i cala rodzina chce byc na mszy, troszke to przeginka
moje teksty
to zabawa
moje slowa
moja sprawa

Awatar użytkownika
czerwonamorda
sierżant
sierżant

Postautor: timon » pt sty 23, 2009 10:30 pm

Wie ktoś może z was na co zbierane są pieniądze na cmentarz te 5 zł, Czy ktoś wie na co te pieniądze są wydawane? Ja nie wiem :?:
Awatar użytkownika
timon
szeregowy
szeregowy

Postautor: f-16 » sob sty 24, 2009 7:11 pm

z zalozenia mialo to byc na potrzeby cmentarza ale
policzmy
parafia nasza to jakies 8000 dusz? srednio w rodzinie 4 osoby czyli jakies 2000 rodzinek
2000 *5 zl to jakies +/- 10 000 zl
majac na uwadze ze smieci wywozone sa w czynie spolecznym przez panow radnych/ wojtow dobrodziei calkiem calkiem kasa
Awatar użytkownika
f-16
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: f-16 » sob sty 24, 2009 7:23 pm

Inna sprawa jest stawka za dolek a wiec kopanie 600 zl??????????
srednio 4 pogrzeby tygodniowo a wiec 16 miesiecznie
16*600zl=9600*12 miesiecy =115 000 zl

nie chodzi zeby komus cos wyliczac, ale jakies obowiazki trzeba miec, nie wspominam o slubach, chrztach itp..... to przeszkadza, bo kosciol sprzataja wierni, kwiaty wierni, to troszke nie tak
wiem, wiem powiecie my wierni musimy tez cos robic, ale nauczyciel ma nauczac, kierowca prowadzic auto itp.........koscielny tez musi miec swoje obowiazki
Awatar użytkownika
f-16
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Vivaldi » ndz sty 25, 2009 9:11 am

czerwonamorda pisze:dlatego firma dobrze prosperuje

Już czarne chmury nad firmą wiszą.
Laicyzacja wielkimi krokami nadchodzi. W Izbicy jeszcze tego nie widać, ale w większych miastach już jest.
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: Vivaldi » ndz sty 25, 2009 9:14 am

f-16 pisze:z zalozenia mialo to byc na potrzeby cmentarza ale
policzmy
parafia nasza to jakies 8000 dusz? srednio w rodzinie 4 osoby czyli jakies 2000 rodzinek
2000 *5 zl to jakies +/- 10 000 zl
majac na uwadze ze smieci wywozone sa w czynie spolecznym przez panow radnych/ wojtow dobrodziei calkiem calkiem kasa

Podejrzewam, że mniej, bo parafia Modzerowo i Błenna odchodzi.W gminie jest koło 10 tys ludzi, a miast ma wg.wikipedii 2 745 osób. To niech będzie koło5 tys ludzi w parafii Izbica.
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: Menello » ndz sty 25, 2009 11:21 am

Wikipedia to lipa bardzo wiele błędów tam znajduję. Pozatym oni tam na ilość pojęć idą a nie na jakość. Ostatnio byl jakiś zjazd w Gdansku czy Gdyni i tam sie chwalono, że to 4 na świecie wiki pod względem ilości wpisów. Ogólnie lipa, więc nie ma co się tym sugerować.
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: bob budowniczy » śr sty 28, 2009 11:06 pm

Menello pisze:Wikipedia to lipa bardzo wiele błędów tam znajduję. Pozatym oni tam na ilość pojęć idą a nie na jakość. Ostatnio byl jakiś zjazd w Gdansku czy Gdyni i tam sie chwalono, że to 4 na świecie wiki pod względem ilości wpisów. Ogólnie lipa, więc nie ma co się tym sugerować.

popieram kolegę ..............wiki nie jest miarodajna........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: czerwonamorda » sob lut 07, 2009 8:02 am

Reklama jednego z zakladow pogrzebowych

"Z każdym dniem stajemy się sobie bliżsi"
moje teksty
to zabawa
moje slowa
moja sprawa

Awatar użytkownika
czerwonamorda
sierżant
sierżant

Poprzednia

Wróć do Ogólne