Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

kawiarnia :/

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Ptasiek » pn gru 29, 2008 9:25 pm

To jest mój 1101 i ostatni (w przewidywalnej przeze mnie przyszłości) na tym forum wpis. Kilkaset zdołałem usunąć zanim zablokował mi możliwość tego rodzaju działania Administrator. Przyczyna jest jedna, konkretna. Powtarzające się ataki personalne na moją rodzinę. Wykorzystywanie wiedzy nieuprawnionej w dyskusjach przez kilka osób na forum.

Nie mam nic wspólnego z ostatnim cudownym rozmnożeniem się internautów na stronie. Cieszy mnie jednie fakt, że ktoś łamie monopol znacznego zakłamania na stronie. Wszyscy, którzy mnie znają prywatnie (a tych na forum jest sporo) znają moją skłonność do koncyliaryzmu bez mała za wszelką cenę. Większość też znajomych zna mego ducha przekory nie mającego nic wspólnego z prezentowanymi w istocie poglądami. Było to szczególnie dobitnie widać w zaprzeszłych dyskusjach z Arizoną. Mając skrajnie odmienne poglądy nie pokłóciliśmy się ani razu. W tej sytuacji w obliczu ciągłego "żarcia" się o bzdety i podciągania *** wypowiedzi kierowanych pod moim adresem w (zwłaszcza) wątkach w których się nie wypowiadałem moje działanie uważam za w miarę rozsądne:" żryjcie" się sami, beze mnie.
W podobny żałosny obraz wpisał się ostatni powyższy wpis.

Szczególnie miło na zakończenie pozdrawiam osoby rozpoznające mnie i obdarzające dobrym słowem tu na forum i w tzw. realu. Bardzo również proszę o powstrzymanie sie od jakiegokolwiek komentarza tego mojego pożegnalnego wpisu.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: bob budowniczy » wt gru 30, 2008 9:07 am

DeTox...
Ptasia grypa tez jest zemsta Ptaśka......? He he
Ron_Artest ....
Zgadzam się z Tobą i Observatorem w kwestii tego ze w naszym miasteczku niewiele się dzieje i ze w miejscach z założenia przeznaczonych do użytku publicznego jest totalne uśpienie, ale czy to powód żeby używać takich wulgaryzmów.....Ja tez nie jestem zwolennikiem p. Adama ale czy trzeba się zaraz sprowadzać do poziomu .......ze tak powiem...bez poziomu.
Nie jest u nas dobrze, ale jesteśmy częścią tego społeczeństwa i ogólny szacunek należny się każdemu...nawet....
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Observator » wt gru 30, 2008 10:19 am

ok Bedzie tak jak chcesz Bobie Koncze z Wulgaryzmami na forum

Respect...
Observator

Postautor: bob budowniczy » wt sty 06, 2009 2:47 pm

Ma ktoś może informacje jak tam prace przy nowym pubie......jak ktoś wie niech podrzuci .......
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: pusia85 » wt sty 06, 2009 11:10 pm

sonia to chyba najgorsze miejsce w izbicy na jakiekolwiek spotkania,obsługa,zaopatrzenie i klimat jaki tam panuje nastraja do jak najszybszego opuszczenia tego obskurnego lokalu ,feeeee
pusia
Awatar użytkownika
pusia85
plutonowy
plutonowy

Postautor: Observator » wt sty 06, 2009 11:14 pm

tak tak tak :)
Observator

Postautor: bob budowniczy » śr sty 07, 2009 11:03 am

Sonja jest bez wątpienia strasznym miejscem, mam to miejsce w głębokim poważaniu, nie chodzę tam i po sprawie. Wam proponuje zrobić to samo....
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Observator » śr sty 07, 2009 11:15 am

Bobie niech otworzą ten Nowy Pub to z pewnoscią tam juz nikt nie pojdzie
Observator

Postautor: bob budowniczy » czw sty 08, 2009 3:47 pm

Observator pisze:
Bobie niech otworzą ten Nowy Pub to z pewnoscią tam juz nikt nie pojdzie

Masz racje, siedząc w Brdowie czuje się jak w dzielnicy Izbicy......
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: krzysiek » czw sty 08, 2009 5:51 pm

Miejmy nadzieje,ze bedzie to pub z prawdziwego zdarzenia a nie miejsce wieczornych spotkan gimnazjalistow
krzysiek
sierżant
sierżant

Postautor: czerwonamorda » czw sty 08, 2009 6:40 pm

a co ty masz do gimnazjalistow? ko les ? Gimnazjalista tez czlowiek....gdzies sie musi napic.......
moje teksty
to zabawa
moje slowa
moja sprawa

http://www.youtube.com/watch?v=RDzChLnAWTg ogladac!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
czerwonamorda
sierżant
sierżant

kawiarnia

Postautor: maja5 » czw sty 08, 2009 6:49 pm

Podajcie chociaz jedno miejsce w Izbicy gdzie gimnazjalista mile moze spedzic wolny czas.Chyba na dzien dzisiejszy nie ma takiego.Starsi jezdza grac w pilke za Klodawe gdzie na wiosce powstala hala sportowa. A u nas szkoda gadac.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: krzysiek » czw sty 08, 2009 6:55 pm

Ty koles,ja pisze o wieczornych spotkaniach.Do pubu przychodzili malolaci nawet po 22.Nie mam nic do gimnazjalistow,tylko do wlasciciela pubu,ktory pozwala im spedzac czas o tej porze.Popoludnie,czy wczesny wieczor-owszem,napic sie coli,czy zagrac w bilard.
krzysiek
sierżant
sierżant

Postautor: malinowa » pt sty 09, 2009 1:47 pm

no pewnie, lepiej jak gimnazjalisci chlaja do nieprzytomnosci na torach.. brawo za pomyslowosc..
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Observator » pt sty 09, 2009 2:08 pm

gimnazjalista czy nie za moje nie pije
Observator

Postautor: krzysiek » pt sty 09, 2009 7:43 pm

Anie przeszkadzal ci widok malolata w pubie?Mi bardzo i mam nadzieje,ze ich tam w godzinach,kiedy to powinni czytac lektury,nie bedzie
krzysiek
sierżant
sierżant

Postautor: malinowa » pt sty 09, 2009 9:14 pm

wole widziec ich w knajpie niz w ciazy ;]
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: goodboy » pt sty 09, 2009 9:39 pm

Jedno z drugim ma wiele wspólnego. zazwyczaj zaczyna się od knajpy, a kończy tak jak napisałaś malinowa. A kandydatek na szybkie macierzyństwo nie brakuje... :lol: :lol: :lol:
Zakazu sprzedawania alkoholu <18 powinno się przestrzegać i tyle. Inaczej wychowamy sobie kolejne pokolenie meneli co od rana pod sklepem się zbierają i łapy im się trzęsą. Owszem gimnazjalista w pubie tak, ale z tatusiem lub mamusią. Pizza, soczek i do domku. :lol: :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: krzysiek » pt sty 09, 2009 9:42 pm

dziwilem sie ale nareszcie ktos mnie poparl
krzysiek
sierżant
sierżant

Postautor: Observator » sob sty 10, 2009 10:24 am

wy nigdy nie byliscie małolatami ? :D
Observator

PoprzedniaNastępna