Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Ptasiek » wt mar 20, 2007 8:09 pm

No i po wyborach.

Mamy nowego sołtysa. Na zebraniu, a jakże, był p. Bogdan Sadowski wraz z p. Matusiakiem i jak Bóg przykazał zgodnie z wszystkimi procedurami przypisanymi takim działaniom wybralismy sołtysa.

I stał się cud na naszych oczach. Frekwencja wyniosła ok. 60%. Czegoś takiego nie było chyba od lat. Vox populi przemówił i obrał nowego sołtysa.

Składam gratulacje nowemu i oficjalne podziękowanie ustępującemu...
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: kokeszko7 » śr mar 21, 2007 8:29 pm

Coś mi sie wydaje, że skoro p. Burmistrz jakoś dojechał to juz chyba nie macie co liczyć na wyrównanie drogi :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: loopez » śr mar 21, 2007 8:36 pm

Mieszkańcom Ślazewa gratulujemy sołtysa(ktokolwiek to jest).
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: Domin » śr mar 21, 2007 9:14 pm

kokeszko7 pisze:Coś mi sie wydaje, że skoro p. Burmistrz jakoś dojechał to juz chyba nie macie co liczyć na wyrównanie drogi :cry: :cry: :cry:

A co pana burmistrza obchodzą czyjeś drogi.Ważne żeby dojazd od jego domu do gminy był dobry :lol:
Domin
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: Domin » czw mar 22, 2007 12:53 pm

Ja Byłem na wyborach sołtysa wsi Ślazewo i muszę przyznać ,że pan Burmistrz po cichu próbował agitować byłego Sołtysa(w końcu to rodzina jest).Po wybraniu nowego sołtysa pan Burmistrz nie miał zbyt ciekawej miny bo przewaga była miażdżąca.Ciekawy jestem czy nie oberwie sie całej wsi za obalenie starego sołtysa. :o
Domin
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: rossa » czw mar 22, 2007 9:34 pm

*** we wsi ***. Ja też chciałam kiedyś przejechać przez ślazewo i dziury tam jak jasna ***, a mondrol SB 1 bezzębny do domku sobie założył asfalcik i żeby szybko mu pod domem nie przejeżdżała chołota założył garba oczywiście za swoim wjazdem do domu.
Tyle lat nie było żadnego garba i wypadku tam nie było, a ja teraz muszę z rowera zsiadać jak dziecioka do szkoły wieze. niedługo jeszcze sygnalizację założą by mondrol mógł bezpiecznie dojechać do pracy :wink:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

progi zwalniające, a dziury Ślazewskie

Postautor: bad boy » pt mar 23, 2007 8:52 pm

Progi zwalniające w porównaniu ze Ślazewskimi dziurami to pryszcz. Próg się przejedzie i można przyspieszyć, a dziury są na całym odcinku. Po deszczu ta droga wygląda jak utwardzone pole hehe.
Ostatnio zmieniony sob mar 24, 2007 8:03 pm przez bad boy, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
bad boy
szeregowy
szeregowy

lepiej nie krakać

Postautor: bad boy » pt mar 23, 2007 9:00 pm

Domin pisze:Ja Byłem na wyborach sołtysa wsi Ślazewo i muszę przyznać ,że pan Burmistrz po cichu próbował agitować byłego Sołtysa(w końcu to rodzina jest).Po wybraniu nowego sołtysa pan Burmistrz nie miał zbyt ciekawej miny bo przewaga była miażdżąca.Ciekawy jestem czy nie oberwie sie całej wsi za obalenie starego sołtysa. :o

Ty lepiej Domin nie kracz, bo jeszcze coś wykraczesz z tymi inwestycjami dla wsi Ślazewo, a oboje byśmy tego nie chcieli :wink:
Awatar użytkownika
bad boy
szeregowy
szeregowy

Postautor: Ptasiek » pt mar 23, 2007 9:29 pm

No niestety protestuję. Bad Boy. Bardzo proszę zmień avatara. Doceniam Twoje poglądy, ale chyba nikt z nas nie chce obsmarowania naszego forum za antysemityzm.

Pozdrawiam pięknie.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Re: lepiej nie krakać

Postautor: Domin » pt mar 23, 2007 9:36 pm

bad boy pisze:
Domin pisze:Ja Byłem na wyborach sołtysa wsi Ślazewo i muszę przyznać ,że pan Burmistrz po cichu próbował agitować byłego Sołtysa(w końcu to rodzina jest).Po wybraniu nowego sołtysa pan Burmistrz nie miał zbyt ciekawej miny bo przewaga była miażdżąca.Ciekawy jestem czy nie oberwie sie całej wsi za obalenie starego sołtysa. :o

Ty lepiej Domin nie kracz, bo jeszcze coś wykraczesz z tymi inwestycjami dla wsi Ślazewo, a oboje byśmy tego nie chcieli :wink:

No napewno tego bym nie chciał bo lepiej by było samolot wynająć niż autem przejechać ten około 3-kilometrowy odcinek tego BAŁAGANU-delikatne nazywając tą drogę :cry:
Domin
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: goodboy » pt mar 23, 2007 9:38 pm

Rossa faktycznie, garb jest za bramą do posesji Bodzia. Ciekawe czy to przypadek, czy Wódz (znany ze skąpstwa ) oszczędza zawieszenie swojego samochodu. A widzieliscie jak podwórko sobie wyasfaltował? Dziury w jezdniach natomiast każe zalewać cementem :lol: .
Do mieszkańców Ślazewa: po wyborach, gdy wyszło, że przegrał na wsiach, w trakcie suto zakrapianej biesiady, ten i ów odgrażał się, że teraz na zakupy, czy do lekarze "bedą helikopterem latać" co wzbudziło powszechny wybuch wesołości izbickich "elit" :lol:
Popieram Ptaśka w sprawie "obrazka" bad boy'a. A i pseudo mi się nie podoba, bo zbyt się kojarzy z moim.
goodboy
major
major

Postautor: Domin » pt mar 23, 2007 9:47 pm

goodboy pisze:Rossa faktycznie, garb jest za bramą do posesji Bodzia. Ciekawe czy to przypadek, czy Wódz (znany ze skąpstwa ) oszczędza zawieszenie swojego samochodu. A widzieliscie jak podwórko sobie wyasfaltował? Dziury w jezdniach natomiast każe zalewać cementem :lol: .
Do mieszkańców Ślazewa: po wyborach, gdy wyszło, że przegrał na wsiach, w trakcie suto zakrapianej biesiady, ten i ów odgrażał się, że teraz na zakupy, czy do lekarze "bedą helikopterem latać" co wzbudziło powszechny wybuch wesołości izbickich "elit" :lol:

Taka była wola ludu.Asfaltu i tak nie będzie u nas -bo to zapowiedział pan Burmistrz na zebraniu ale obiecał ,że równiarka nedługo przejdzie.A poza tym to ciekawe gdzie on tak balował -czyżby na pocieszającym spotkaniu byłego pana sołtysa z panem burmistrzem?????
Domin
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: goodboy » pt mar 23, 2007 10:12 pm

DOMIN -MIAŁEM NA MYŚLI WYBORY SAMORZĄDOWE. Z powodu drogi współczuję i życzę by równiarka, zanim się całkiem rozleci, wyrównała Wam drogę :lol:
goodboy
major
major

Postautor: bad boy » sob mar 24, 2007 10:10 am

[quote="Ptasiek"]No niestety protestuję. Bad Boy. Bardzo proszę zmień avatara. Doceniam Twoje poglądy, ale chyba nikt z nas nie chce obsmarowania naszego forum za antysemityzm.

Obawiałem się szczerze mówiąc protestu ze strony forowiczów(niewiem czy tak się pisze na użytkowników forum) i się nie przeliczyłem. Na twoją prośbę Ptasiek zmieniam avatar na nieco mniej kontrowersyjny.

Również pozdrawiam
Awatar użytkownika
bad boy
szeregowy
szeregowy

Postautor: Jaszar » sob mar 24, 2007 4:22 pm

Z tego co mi wiadomo droga do Ślazewa zostanie zrobiona zgodnie z planem ... dokładnie z planem :wink:
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » sob mar 24, 2007 6:30 pm

Skoro tak twierdzisz Jaszar to może i tak będzie... :D Być może zapozyczyli sobie owe plany od Kononowicza :lol: :lol: :lol:

Dzisiaj z kolei widziałem jak na ul. Kościelnej jacys panowie cos tam odmierzali :lol: . Podobno mają ruszyc dalsze roboty związane z kanalizacją Izbicy :!:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Ptasiek » sob mar 24, 2007 7:44 pm

bad boy pisze:Obawiałem się szczerze mówiąc protestu ze strony forowiczów(niewiem czy tak się pisze na użytkowników forum) i się nie przeliczyłem. Na twoją prośbę Ptasiek zmieniam avatar na nieco mniej kontrowersyjny.

Również pozdrawiam

To nie jest kwestra mojego, czy innych forumowiczów protestu, lecz raczej potencjalnego zagrożenia ze strony świrów antyksenofobicznych, którzy , tejże ksenofobii dopatrują się wszędzie.

Dzięki kolego...
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » ndz mar 25, 2007 12:54 pm

Ale z jakim planem- "pięcioletnim"? :lol:
Ptaśku, ale ten obrazek był antysemicki(jak sam to zauważyłeś) :!: . Chyba co do tego wątpliwości nie masz? Miejmy tylko nadzieję, że nie jest on odzwierciedleniem poglądów osoby, która go zamieściła(moze nie zna angielskiego) :wink:.
Jeżeli takie antysemickie "wyskoki" będą się powtarzały, to forum zostanie skompromitowane. A może o to chodzi :?:
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » ndz mar 25, 2007 5:37 pm

Podstawą jakichkolwiek relacji międzyludzkich musi być zasada zaufania i założenie dobrej woli co do działań drugiej strony. Dlatego jestem pewien, że to tylko przypadek sprawił, że dryfujemy wokół avatara. Zostawmy ten wątek już. :wink:
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: bad boy » pn mar 26, 2007 8:52 pm

goodboy pisze:Ale z jakim planem- "pięcioletnim"? :lol:
Ptaśku, ale ten obrazek był antysemicki(jak sam to zauważyłeś) :!: . Chyba co do tego wątpliwości nie masz? Miejmy tylko nadzieję, że nie jest on odzwierciedleniem poglądów osoby, która go zamieściła(moze nie zna angielskiego) :wink:.
Jeżeli takie antysemickie "wyskoki" będą się powtarzały, to forum zostanie skompromitowane. A może o to chodzi :?:

Mogę zagwarantować, że ten avatar nie jest odzwierciedleniem moich poglądów. Ja do żydów nic nie mam. Na dobrą sprawę to żadnego nie znam. Ten obrazek to był po prostu żart. Nie zastanawiałem się nawet co tam pisze. Angielskiego się uczę już kilka lat, ale tego słowa szczerze mówiąc nie znałem, a tłumacząc je w słowniku wyskakuje mi, że słowo to oznacza "sędzia". Jeżeli ten avatar kogoś uraził, to szczerze PRZEPRASZAM.
P.S. Zgadzam się z Ptaśkiem, że ten wątek należałoby zakończyć
Awatar użytkownika
bad boy
szeregowy
szeregowy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne