Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: VooVoo » sob sty 20, 2007 10:41 am

Toś mnie Krespin wcale nie uświadomił. Tyle to wiadomo.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: goodboy » sob sty 20, 2007 10:42 am

VooVoo, nie pisz o poświęceniu i oddaniu, bo w kontekscie tego co robi Burmistrz i radni to śmieszne.
Przypominam, że funkcja burmistrza, czy radnego to też służba publiczna i pewna misja wymagająca poswięcenia dla danej spoleczności. A Jak ONI sie poświęcają wszyscy widzimy i odczuwamy na wlasnej skórze. Przykład płynie z góry... :P
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » sob sty 20, 2007 11:43 am

Otóż to goodboy! Święte słowa!
Funkcja burmistrza i radnych również wymaga entuzjazmu :) :) :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » sob sty 20, 2007 12:16 pm

Entuzjazm to ONI jak narazie wykazują tylko w kwestiach dotyczących własnych kieszeni i na zastanawianiu się jak tą kasę puścić... :lol:
Pytanko za 1O pkt.:w ilu komisjach może zasiadać jeden radny?
Odpowiedź znaja na pewno p. Nadolny i p. Kowalski. Czy to entuzjazm i pracowitość, czy może chodzi o coś innego? :lol:
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » śr sty 24, 2007 1:56 pm

Z tego co wiem to każda komisja ma innego przewodniczącego natomiast członkowie są w kilku komisjach ci sami.
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Sensor » sob sty 27, 2007 8:53 pm

Ciekawe, czy nasi CZŁONKOWIE i CZŁONKINIE na czas zapodali do wiadomości swoje oświadczyny majątkowe. Czy może jak H.G-W.-nie i będą mieli kłopoty. Wie cóś któś?
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Ptasiek » sob sty 27, 2007 9:53 pm

Wiemy wiemy, ale poczekamy na odważniejszych .
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: kokeszko7 » sob sty 27, 2007 10:18 pm

O kurde, ciekawa sprawa :):):)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Ptasiek » sob sty 27, 2007 11:03 pm

Ponoć dotyczy to 3 ludków i dwóch dodatkowo : prawdopodobnie. Niestety nie napiszę nic więcej trzymając siię powziętej zasady, że nie komentuję politycznych wydarzeń w wymiarze lokalnym. Patrz poprzednie wpisy w temacie.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: rossa » ndz sty 28, 2007 9:28 am

Co się boisz Ptaśku.

Trza nazwać po imieniu tą sprawę..."OSZOłOMY"

Teraz nalało się wody do *** i krzątają się czy ktoś ich podpieprzy czy nie, stąd wizyty naszego dzielnego wodza po spotkaniach Stolicznych zarówno krajowych jak i wojewódzkich.

Ciekawe jak nasz Grześ Wojewódzki czy uda mu się utrzymać koalicyje czy też znowu "Marjanówka" poleje się dla ubogich.
A jest o co walczyć!!!

Wódz bez większości jest jak znana piosenka...."Mniej niż zeeeeeroooo...."
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: goodboy » pn sty 29, 2007 9:53 pm

Właśnie dzisiaj też słyszałem, że w Izbicy 3 radnych nie złożyło na czas oświadczeń majątkowych. Czy ktoś może wie o kogo chodzi i czy gdyby stracili mandaty "koalicja" utrzyma większość? :?:
Moim zdaniem jednak nic im nie zrobią. No może niewielka kara finansowa i tyle. :lol:
Chyba najgorsze wyjście to powtórka wyborów. Lepiej kasę przeznaczyć na inne cele.
goodboy
major
major

Postautor: Krespin » wt sty 30, 2007 8:32 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 7:51 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: VooVoo » wt sty 30, 2007 8:50 pm

Coś tam wiem, ale temat orkiestry to już jest gdzie indziej 8) Burmistrzowski Wazeliniarz??Czemu teraz tak się podpisujesz??
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: rossa » wt sty 30, 2007 9:39 pm

Pewnie się zakochał w Twoim spadochronie hihi

Zobaczcie władzę
http://www.youtube.com/watch?v=F_Oxtn000L8
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: VooVoo » wt sty 30, 2007 9:49 pm

Nie pierwszy raz i nie ostatni pewnie :wink:
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: miras » śr sty 31, 2007 3:00 pm

Ludzie ale Wy sie mijacie z tematem !!!

Temat orkiestry jest w innym forum.
Trzymajmy się tematu OK !!!
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: kokeszko7 » śr sty 31, 2007 4:41 pm

NIe w innym forum tylko w innym temacie! Ale forum to samo...! :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: miras » śr sty 31, 2007 5:16 pm

Kokeszko !!!
Zgadza się to samo forum tylko inny Temat ..
Po prostu się przejęzyczyłem.
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Amba » ndz lut 04, 2007 11:06 pm

„Proszek jest bardzo tani, a moja żona może ci go sprzedać. Weź się ch**u wieśniaku umyj, bo śmierdzisz i słoma ci z butów wystaje”.

Tak sobie pochlipałam z chłopami buzole i podsumowałam co nieco o naszym izbickim idolu władzy hołubionym przez Szczerbatego.
Mój ulubiony i niespełniony w nieodwzajemnionej miłości względem mnie idol wywodzi się z rzeźników na Źwirki i Wigury. Ukończył w miarę uczciwie zaledwie podstawówkę. Jak ja go wtedy kochałam. Gotowa byłam mu wtedy się cała oddać. Ale cóż z liceum go wywalili. Przecież cepom świadectwa z paskiem nie dadzą. A mi mama zabroniła tego no – byle komu.

Zostawił mnie niecnota jeden i poszedł do pracy w RSW w Kole. Tam narobił takiego bałaganu w proszkowo-kartkowo-brudowym geszefcie, że znalazł się bez pracy z powrotem w Izbicy. Oboje dojrzalsi o pierwsze życiowe doświadczenia, znów tylko dzięki mojej inicjatywie próbowaliśmy połączyć się w szczęśliwe stadło. No co jeszcze miałam ściągnąć? Skórę?Nie udało nam się.
Wyciągnął do niego pomocną i przyjazną dłoń szef GOK-u i zatrudnił w „Soni”. Nie przewidział jednak jakiego konia trojańskiego na własnym torsie hodował. Już po krótkim czasie mój ukochany zaczął dorabiać na boku serwując lewe drinki: dobre były. Tak z serca podawane nie rozcieńczane wodą, i kisielki, i kawki uczciwe, i czekolady z Westberlińskiej kontrabandy sprzedawane po cichu…
Dość że szef GOK-u zorientował się, że jest robiony w wała i zagroził mojemu ukochanemu, że go zwolni z § 52 Kodeksu Pracy. Ale w końcu Szparagus – ludzki chłop zgodził się na polubowne rozwiązanie i zwolnił moje kochanie „za porozumieniem stron”. Znów bezrobotny. Bidul musiał osobiście w kiosku handlować soczkami.
Ach ci starzy przyjaciele, od czegóż są oni! Szczerbaty wyciągnął do niego pomocną dłoń. I oto miałam wkrótce kochanka polityka jak się patrzy. A jaki rasowy był! A jaki skuteczny! A jak o swoje dbał! Toż warunkiem powstania koalicji PSL i SDPL było obsadzenie go na stanowisku szefa komunalni i jednocześnie powierzenie Szczerbatemu funkcji przewodniczącego Rady. Kilka lat spokoju, życiowej stabilizacji, lewego obrotu olejem opałowym, sprzedawanym i fakturowanym jako normalne paliwo, ukrywania rozkradanych pod jego czujnym okiem materiałów budowlanych, butli gazowych . Ach jak przyjemnie i bezpiecznie się wtedy żyło. I takie nieszczęście. Choroba. Musiał odejść na leczenie a tu nagle takie złe rzeczy o nim zaczęli gadać. Że kradł, że defraudował. Że bezprawnie został kierownikiem bo nie miał średniego wykształcenia, a ono było warunkiem objęcia tego stanowiska. Od czego ma się jednak wypróbowanych przyjaciół. Szczerbaty zaszantażował Śledzia i sprawę udokumentowanej malwersacji na ok. 4000 zł zatuszowano.( A mi niecnota chwalił się, że nakradł dużo więcej. Coś o 16000 zł gadał). Taką to władzę już wtedy Szczerbaty posiadał. Mógł sobie burmistrza odwołać. I cóż biedny Śledzina bojąc się o własne galoty wsadził na to miejsce Jogurcika, by ten jakoś wyprowadził komunalkę z długów.

Na szczęście dzisiaj już jest lepiej. Mój długowłosy w urzędzie na co dzień przesiaduje i ze swymi przyjaciółmi ustala strategie kogo by tu ukarać i usunąć. Czas na zaprzańców, co mu kłody pod nogi rzucali. Na Szparagusa i Jogurcika. Czas na jeszcze wielu innych, którzy już „padli” i którzy jeszcze „padną”.

Ukochany mój: napij się ze mną. Już to... nie ten. rozumię: zflaczało, ale pić możemy jak dawniej litrami i przy każdej okazji i z każdym. Miły mój no napij się ze mną... Bo jak zwykłeś mawiać do innych: śmierdzisz i słoma ci z butów wystaje...
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Arizona » pn lut 05, 2007 8:01 am

Ależ teraz Ambo pojechałaś!!!!!! Brawo!
To było ostre! :D :D :D :D :D i wierzę, że prawdziwe!
Arizona
porucznik
porucznik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne