Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: SidE » pt gru 29, 2006 1:50 pm

A czy ktoś ma wieści jak wyglądała wczorajsza, tj. 28.12.2006, sesja?
I czy zapadły na niej jakieś wiążące decyzje?
SidE
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: goodboy » pt gru 29, 2006 6:06 pm

Jeśli tylko ma jakieś "swoje" osoby na te stanowiska, to nie sadzę aby miał skrupuły w zwalnianiu ludzi. :evil:
Raczej to dopiero początek. W następnej kolejności czekają GOK, Ośrodek Zdrowia i szkoły. :roll:
Sensor ma rację, że to metody rodem z głębokiej PRL. Stara , dobra PZPRowska szkoła pozwala istnieć tylko "przytakującym i uśmiechającym się", a odrębne zdanie nie jest mile widziane. :twisted:
PRECZ Z KOMUNĄ!!!!!
goodboy
major
major

Postautor: Amba » pt gru 29, 2006 9:05 pm

No i co dziady pyzate? Miałam znowu rację. Ja stara alkoholiczka.
Był układ wyborczy . Pomyliłam się tylko co do osób. Chodziło o wy…proszenie Krzyżanowicza. A w układzie uczestniczył Bogdan I Szczerbaty i Śledziński. Dogadali się konkretnie co do scenariusza po wyborach. Założyli sobie, że za wygraną Bogdan I Szczerbaty załatwi parę sprawek Śledziowi, a ten będzie z mocą pomagał Krzyżanowi i Lawyndzie, by nie przeszli. A konkretnie. Oto Śledź dziwnym trafem parę dni po elekcji nagle dostał dofinansowanie z NFZ na normalnie płatną operację kosmetyczną, angaż do pracy swego syna i cudowne ułatwienie na dofinansowanie z pieniędzy unijnych na maszyny rolnicze dla swego braciszka. Ale to nie koniec. Plotka niesie, że dziwnym trafem jest już „pełnoprawnym rencistą”. A Bogdan I Szczerbaty w zamian za to miał wyp.. rosić z pracy Strumidła i mieć wolną rękę w poczynaniach przy korycie.
Dowiedziałam się, że Strumidł podpadł jeszcze Śledziowi ciężko za Śledziowej kadencji. Barania głowa ze mnie, że wcześniej na to nie wpadłam. Cap Zielonka zna więcej szczegółów, ale jest za głupi, by działać z sensem. Wiedział o tym i mógł temu przeszkodzić, nie dopuścić do przekrętu .

A dziś jest tak, że pokłócił się Lawenda ze Śledziem, Zielonką i Kozłem o kasę. Nie ma chętnego, by popłacić koszty przegranej kampanii wyborczej. Wszak tylko Śledź spadł na cztery płetwy i reszcie ewidentnych poniesionych kosztów zwrócić nie chce.

Zasygnalizowałam problemy i sprawki których jestem pewna. Spodziewajcie się , że napiszę jeszcze więcej na ten temat, Właśnie przygotowuję materiał kto jest kim w naszej gminie. Skąd przyszedł, kim był w przeszłości . Na przykład czy nie zastanawia nikogo ciekawa kariera naszego pisowczyka, franta kutego na cztery łapy, skutecznie rozbijającego izbicką prawicę swoim *** i nieudolnością organizowania grupy? Ciekawa jestem ilu jeszcze - oprócz niego - etatowych pracowników wyspecjalizowanych w dezintegracji środowisk pracuje na wierchuszkach władzy w naszej gminie.

A sesja? Nie miała raczej merytorycznego sensu. Strumidłowski wiedząc co się święci sam ponoć podał się do dymisji i ma być przesunięty bodajże do referatu rolnego z nieco mniejszą tylko pensją. Wszak koryciarze za bardzo się boją ewentualnego skandalu, choćby z zatuszowaniem sprawy Kitki z malwersacjami w komunalce, czy niejasnych kulisów przetargu na kanalizę w miasteczku. Lepiej mieć zatem jeszcze Strumidła pod ręką tj pod kontrolą. Tutaj wszystko jest powiązane. Paradoksalnie Strumidł zawdzięcza pracę właśnie Kitce i Szczerbatemu za cenę ich strachu. Jednak ta ostatnia wiadomość co do samego faktu jest jeszcze przeze mnie niestety niepotwierdzona.
Podobnie jak niepotwierdzona jest ta, że Myrta odchodzi w marcu.

Tych dymisji szykuje się jeszcze więcej. Pod ochroną prawa na szczęście jest tylko Kałużny z racji wieku przedemerytalnego . Ale oprócz niego mówi się przy korycie jeszcze o najmniej siedmiu osobach.

Dość, bo chyba dzisiaj za trzeźwo piszę.
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: kokeszko7 » pt gru 29, 2006 9:36 pm

Oj, Amba! Jak nie piszesz to nie piszesz ale jak już napiszesz.....

Dawaj jeszcze :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: rossa » pt gru 29, 2006 9:40 pm

Od razu Ambo widać, że alkohol przeżarł Ci mózg, ale pomylił się i tylko te złe komórki wypalił w przeciwieństwie do innych.
Tak ciężko było mi znaleźć odpowiednie zdanie, że koledzy trochę mnie opierniczyli za wyśmiewanie, choć nie miałam tego na celu.
No ale cóż, młoda ze mnie *** i trochę jeszcze głupia, a i znaleźć się nie potrafię zawsze. Chyba wzór wezmę z Ciebie i zacznę popijać trochę, może wtedy i ja zacznę logicznie wyjaśniać to o czym wiem.

Pozdrawiam druhno i dziękuję, te lekcję nie pójdą w "las" :oops:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: miras » pt gru 29, 2006 10:08 pm

Jednak jeżeli chodziło o p. Gienka to nie chciałem dużo i dosadnie się
rozpisywać na ten temat ponieważ wiedziałem, że jest chroniony. I gdyby nasz p. Wódz
chciał coś zrobić to i tak by nic w tym przypadku nie wskurał !
Powinien wiedzieć, że ludzie w wieku p. Gienka są chronieni prawnie.
Widocznie nie Wziął tego pod uwagę i to jest wielki błąd z Jego strony.
I niby taki uczony ale nie Wie podstawowych zagadnień. Poprostu niech zajży do do KODEKSU PRACY.Tam jest wszystko napisane.
Nieraz jest dobrze zajżeć i dowiedzieć się na jakich zasadach można
kogoś zwolnić i za co. Ale to jest tylko moje spostrzeżenie.
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Amba » pt gru 29, 2006 10:10 pm

Rosso droga nie buzuj tylko za wiele, bo można doznać iluminacji.

A tak nawet "tata bmw" bez iluminacji może być pewny zagrożenia. To ponoć następny do odstrzału.
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

oj dzieje sie w naszej miescinie dzieje

Postautor: BODZIEK » sob gru 30, 2006 12:11 am

oj dzieje sie w naszej miescinie dzieje dawno nie zagladalem na forum a tu takie newsy. pozdrawiam
BODZIEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: SidE » sob gru 30, 2006 9:48 am

Amba gratuluję odwagi, w końcu ktoś zdecydował się mówić.
Może rozjaśni się nieco w kilku głowach...
SidE
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Sensor » sob gru 30, 2006 10:00 am

Kilka dni niebycia i już się zrobiło ciekawie. Przysłowie, a raczej przekleństwo made in China brzmi: "Obyś żył w ciekawych czasach". No to qrde żyjemy chyba w dość ciekawych :lol:
Trochę mnie zatkało czytając post Amby - niesamowite wieści i zdaje się potwierdzać teoria spiskowa, w którą wątpiłem :?
No, no.. ciekawe, co nam jeszcze zafundują ci panowie? Czy nie lepiej by zrobili kierując całą tę energię potrzebną do swoich gierek na pozyskiwanie funduszy, czy organizowanie "zielonego światła" w celu ściągnięcia na nasz teren jakiegoś przemysłu dającego pracę?
Obawiam sie, ze oni inaczej pojmują zarządzanie miastem i gminą.
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » sob gru 30, 2006 11:53 am

Bardzo dobrze Ambo, że o tym napisałaś otwarcie. Naprawdę to wyjaśnia wiele spraw.
A nasz Wódz niech się bierze do roboty, bo zaległości w gminie są ogromne. Jeśli wybuduje halę, pozyska jakichś sensownych inwestorów i zmniejszy bezrobocie choćby o 5-10%, to sam na niego zagłosuję za cztery lata. A on tylko myśli jak by tu się jeszcze lepiej ustawić i obstawić. :twisted:
Ponoć już nawet nasza słynna p. Teacher popadła w niełaskę u Wodza. A może i na to stanowisko już kogoś ma???
Panie Bogdanie DO ROBOTY!!! :lol:
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » sob gru 30, 2006 12:30 pm

A ja jakoś jestem optymistą i nie bardzo chce mi sie wierzyć w tak duże zmiany kadrowe. I obym sie nie mylił bo szkoda, żeby przez jednego człeka tylu ludzi straciło pracę.
A może to ma być właśnie walka z bezrobociem i poszukiwanie nowych miejsc pracy :?: :?: : :lol: Jedni zwalniają miejsca dla drugich :D A że to akurat Ci "niewygodni" mają ustąpić "wygodnym" to chyba tylko przypadek :D hahahahaha :D
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Brawo Amba!!!!

Postautor: bryza » sob gru 30, 2006 3:35 pm

Amba jesteś super,choc Cie nie znam już Cię lubię!!!!! Nareszcie ktos przestał lac lukier na sprawy izbickie i pokazał jak to naprawde wygląda.Zamurowało mnie musze przyznac . Wypije Twoje zdrowie pozdrawiam i czekam na wiecej. :lol: [/b]
bryza
plutonowy
plutonowy

Postautor: kokeszko7 » sob gru 30, 2006 9:40 pm

Amba napisała:
A tak nawet "tata bmw" bez iluminacji może być pewny zagrożenia. To ponoć następny do odstrzału.

"Tata bmw" to chyba nie. Przecież to KWW "Rozwój" czyli człek Władcy! Chyba, że też juz zdążył sobie nagrabić... :D
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Amba » sob gru 30, 2006 10:26 pm

Cytuję:"Chyba, że też juz zdążył sobie nagrabić... "

Nic nowego, że rozgrywa się na dwa,albo nawet trzy fronty. W ten sposób płetwiasty wycyckał przynajmniej dwie osoby z psl-u. Wsadził ich tam gdzie prosta arytmetyka wyborcza wskazywała że nie mogą zostać radnymi. I również w ten sposób usunął zagrożenie dla rady i jej spolegliwości dla Bogdana I Szczerbatego. Na własne uszy słyszałam jak "tata bmw" piał na Szczerbatego, jaki to on zły. A by było weselej sluchał tego jeden z piesków Szczerbatego, doniósł mu szybciutko, co nie przeszkodziło Szczerbatemu i jego wycyckać, tak, że radnym z powodu prostej arytmetyki nie został. Bo głupiec. Też podobnie jak Zielunka z poprzedniego wpisu, mógł to przewidzieć i nie ośmieszać się.(niestety tym razem domyślcie się nazwisk)

Powtórzę. Płetwiasty jest odpowiedzialny politycznie za to że w radzie jest większość klakająca Szczerbatemu. Głupie my głupie, stare baby, żeśmy się nie skrzykły i nie rozwichrzyły tego wszystkiego w tryz gwizdy wcześniej przed wyborami. Teraz w "łyżwoleprówkę" pobawi się przez całe cztery lata cała gmina.

Co chłopy? Nadążacie za moim bełkotem? Idę do Franka na strzała.
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Ptasiek » sob gru 30, 2006 10:35 pm

Coraz bardziej jestem ciekaw jaki będzie ciąg dalszy. Zdumiewa to co czytam. Sęk w tym, że układa się to w bardzo logiczną całość. Zdumiewającą całość.

Amba podziwiam Cię: "kobieto mężna". A z podpisu jaki machnęłaś "szczałem" dosłownie ze śmiechu.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: gwiazdozbiór » pn sty 01, 2007 3:04 pm

Amba po prostu dzięki za informacje.
gwiazdozbiór
szeregowy
szeregowy

Postautor: Amba » pn sty 01, 2007 7:09 pm

Zna ktoś szczegóły przekrętów z drogą na wschodnich krańcach naszej gminy? Ponoć jakimś dziwnym trafem wygenerowano dość duże oszczędności zapominając... o użytkownikach tej drogi?

Dziękuję za dobre słowa.
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: goodboy » pn sty 01, 2007 8:29 pm

Czy chodzi Ci Ambo o drogę Wietrzychowice-Błenna? Jeśli tak, to napiszę tylko, że zasługuje ona na miano ścieżki rowerowej. Jest chyba jeszcze węższa od tej na Długiem.
W tym przypadku oszczędności rzeczywiście musiały być duże. :lol:
Jakoś dziwnie wąskie te drogi się buduje w naszej gminie. Nie chcę marudzić, ale np. w gm. Lubraniec tez ostatnio sporo dróg zrobino; z tą różnicą, że tam są "pełnowymiarowe".
Wygląda to tak jakby u nas chciano robić wszystko jak najszybciej i jak najtaniej. :roll:
goodboy
major
major

Postautor: rossa » pn sty 01, 2007 10:58 pm

Pomimo zaplanowanych środków na odcinek drogi Grochowiska - Ślazewo, czyli od zakrętu w Grochowiskach do sołtysa Ślazewa zmieniono decyzję i zrobiono dojazd do bezradnego Samej Brony. Zaczął pokazywać się fiatem wyższej klasy niż zabytkowy 125p, tak więc za bezmyślne podnoszenie łapki przy głosowaniach założono jemu, by amorów w nowej furze nie rozpieprzył.

Przynajmniej odcinek G-Ś stał się powodem do obietnic przedwyborczych każdego z kandydatów.

A ty Ambo na pieszo musisz , bo w takim stanie jak ostatnio bywasz i tak jeździć nie możesz, no chyba , że po tych "plecach"
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne