Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Izbicka Służba Zdrowia

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: aro » ndz mar 18, 2007 8:17 pm

Ptasiek pisze:W ogóle by nie rozwiązały. To pomysł z jakiejś zamierzchłej gierkowszczyzny. Jedyna skuteczna metoda to szacowana godzina wizyty. Po co robić to na czuja? .....

Ptaśku, przyjacielu...mylisz się zapewniam. Nie gierkowszczyzna - jeszcze raz zapewniam.
Mogę podać przykłady, gdzie stosuje się takie metody dzisiaj i zapewniam, że są bardzo skuteczne.

Na pewno problem może pojawić się na początku wprowadzania tego nowatorskiego przedsięwzięcia ale gdy wejdzie w krew, skończy się przepychanie łokciami i "ściemnianie", że ja tylko na chwilkę do P. doktor-a , żeby się zapytać.... i ginie się na 30 minut
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: goodboy » ndz mar 18, 2007 9:16 pm

Na początek pomysł numerków nie jest zły. Będzie przynajmniej wiadomo, że osoba z niższym numerkiem wchodzi pierwsza i skończy sie wciskanie, czy przepychanie przed drzwiami. Nie sądzę jednak, że to zupełnie wyeliminuje kolejki. Raczej nie.
U nas w Izbicy ludzie nie chca przepuscić bez kolejki nawet kobiet w ciąży i matek z niemowlakami na rękach, więc nie wiem, czy kartka papieru z nrkiem ich przekona.
A pozatym utarło się (tutaj równiez czytałem podobne opinie), że im "dzikszy" i gęściejszy tłum pacjentów przed drzwiami gabinetu, tym lepsza opinia o lekarzu idzie w świat. Dlatego z tą likwidacją kolejek mogą być pewne problemy. :wink:
goodboy
major
major

Postautor: VooVoo » czw mar 22, 2007 10:13 am

U mnie umawiają na godzinę i jest dobrze. Zero kolejek
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: rossa » czw mar 22, 2007 9:36 pm

VooVoo pisze:U mnie umawiają na godzinę i jest dobrze. Zero kolejek

O szanowny kolega zapisuje zwierzaczki na numerki ???
a kalendarzyk menstruacyjny im też prowadzisz??? :lol: :oops: :lol: :oops: :lol:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: Amba » czw mar 22, 2007 9:58 pm

Rossa wstydź się. Mnie nawet jak kac męczy, a ostatnio męczy mocno, to takich głupot o moim podbrzuszu nie wypisuję.

Co innego o naszych kochanych włodarzach miejskich. Ostatnio poszłam sobie kupić banana i kawałek selera i zdumiona patrzę na te stropione niewiasty znękane pod presją pały byłego zomowca. Zastanawiałam się, oryginalny strój z czasów pałowania studentów i robotników trzyma w zapleczu sklepu, czy gdzieś w domu. Wyszłam bez banana i selera.
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: VooVoo » czw mar 22, 2007 10:04 pm

Chodziło mi o przychodnę dla ludzi. Co do kalendarzyków to możesz przyjść bez rejestracji :P
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Ratz_2007 » pt mar 23, 2007 7:54 pm

Naprawdę ,wprowadzenie numerków jest poztytywną zmianą. Pracuję w przychodni i został wprowadzony system umawiania na okresloną godz. na początku było trochę zamieszania , teraz nikt nie chciałby powrotu do poprzedniego systemu. Trzeba znależć takie rozwiązanie ,które ułatwi pracę pracownikom i pacjentom. Wcale nie potrzebny jest komputer, wystarczy zwykły zeszyt. Co do SMS -ów to nie jest dobre rozwiązanie.
Ratz_2007
szeregowy
szeregowy

Postautor: Krespin » pt mar 23, 2007 9:58 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 8:08 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: goodboy » pt mar 23, 2007 10:04 pm

Umówić na godzinę można kogoś, kto rejestuje się np. telefonicznie. A u nas jest tak, że o 8.00 do rejestracji ustawia się tłumek kilkudziesięciu osób. I jak można ich poustawiać na godziny? Jak ktos przyjechał np. z Błennej i powiedzą mu, że ma przyjść za 3 godz, to napewno się ucieszy bardzo. Zauważyłem też, że w dni targowe i "wypłatowe" w ośrodku są tłumy nieprzebrane. Ludzie prosto z jarmarku idą do lekarza. I każdemu się śpieszy. Jakby im kazali przychodzić za 2-3 godz., to byłaby niezła awantura.
Rossa, Amba braaaaawwwoooo :!: PRECZ Z KOMUCHAMI :!:
goodboy
major
major

Postautor: goodboy » czw lip 26, 2007 8:31 pm

A co tam słychać w Ośrodku Zdrowia. Czy panie Gajewska i Wardowa zdołały już przejąć wszystkich pacjentów, czy jacyś odważni się znaleźli i zostali przy Wąsiku i Toruńskiej. Napracowały się obie panie, oj napracowały....
Trudno się dziwić, na przejęcie firmy coraz mniej czasu.
P.S. Zapomniany temat. Czas trochę pomieszać.
goodboy
major
major

Postautor: Krespin » ndz lip 29, 2007 8:19 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 8:08 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: goodboy » wt lip 31, 2007 8:23 pm

O Krespin, napisz co to za fucha?!
Może wreszcie to szaleństwo z zapisywaniem i przepisywaniem sie skończy. Jeżdżenie po wsiach na niby wizyty z deklaracjami. Teksty niektórych radnych w stylu: "do Toruńskiej nie zapisywać się bo odchodzi na emeryturę", " do Wasika nie bo bedzie wyp....lony na zbity pysk z ośroka". Czychanie na pacjentow w trakcie urlopów i namawianie ich do zmiany lekarza. Ba nawet dziełanie poprzez rodziny i znajomych w celach perswazyjnych. Obie panie przeszly same siebie.
Czy w tym kraju wszystko musi odbywać się w taki sposób. nic już nie może przebiegać normalnie? Dziwię się trochę pani Toruńskiej i panu Wąsikowi, że zachowuja taki spokój. Panie Zbyszku pan się obudzi, bo to w pana przede wszystkim są wymierzone te działania. Pan się nie daje nabrać na uśmiechy, nagrody itd. Widać jak na dłoni do czego ta klika zmierza.
Ostatnio zmieniony wt lip 31, 2007 9:45 pm przez goodboy, łącznie zmieniany 1 raz
goodboy
major
major

Izbicka sluzba zdrowia

Postautor: maja5 » wt lip 31, 2007 9:15 pm

To moze ja napisze co wiem.Pani G.ostatnio zajmuje sie zalatwianiem pracy w szkole nr.1 dla swiezo upieczonych magistrow.Wlasnie przepchnela pierwsza osobe.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: jolka1-70 » śr sie 01, 2007 7:55 pm

Pisząc goodboy o nagrodach masz na myśli 2 tyś.zł. jakie otrzymali od p.Gajewskiej dr.Wąsik i dr.Toruńska ? Lekką ręką wyrzucić z kasy ośrodka 4 tyś. zł. tylko dla zrobienia dobrego wrażenia to oburzające. Nawiasem mówiąc te pieniądze przydałyby się bardziej pielęgniarkom, ale cóż, syty głodnego nie zrozumie. Ciekawe co czuli odbierający po cichu nagrody, a komentarzy personelu lepiej żeby p. dr. Gajewska nie słyszała, nie nadają się do cytowania.
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: goodboy » śr sie 01, 2007 8:33 pm

Szczerze mówiąc Jolu, nie mialem na myśli jakichś konkretnych kwot, bo aż tak precyzyjnych informacji nie posiadam. Chodziło o zarysowanie ogólnej strategii postępowania niektórych osób. Jeśli rzeczywiście premiuje się tylko lekarzy, a pielęgniarki pomija, to nie dziwię się rozgoryczeniu wśród "niższego" personelu. Podział zysków powinien być sprawiedliwy.
Zresztą z tego co wiem atmosfera w ośrodku nie jest zbyt dobra. Większość pracowników jest zastraszona i boi się cokolwiek powiedzieć. Informacje trafiają bowiem blyskawicznie do Bodzia. P. Wardowa niezbyt przykłada się do pracy i jest bardzo arogancka w stosunku do pacjentów i innych pracownikow.
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » czw sie 02, 2007 11:09 am

No, trzeba przyznać, że p. W. zmieniła sie w swoim postępowaniu i to bardzo (oczywiście na niekorzyść). Chodzi taka jakaś ważna i bez kija to do niej nie podchodź! Normalnie "nie ta kobita"!!!
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Izbicka sluzba zdrowia

Postautor: maja5 » czw sie 02, 2007 7:16 pm

Kupila sobie chalupe na Morelach,zeby odizolowac meza od kumpli bo za duzo rozpowiada.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: kokeszko7 » czw sie 02, 2007 7:31 pm

Haha..., dobre :wink:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » czw sie 02, 2007 8:29 pm

Maju, piszesz" rozprawia", delikatna z Ciebie niewiasta. Pan W. rozprawia z panem G. aż szkło dziwięczy..... Mają podobne zainteresowania chlopaki...
Pani Wardowej po prostu sodowa uderzyła do głowy. Tak to jest jak z kopciuszka robi soię królową.
goodboy
major
major

Postautor: Krespin » czw sie 02, 2007 8:36 pm

...
Krespin
kapitan
kapitan

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne