Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.
Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.
Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.
BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Moderator: blazej

Daras pisze:Jak pewnie wszystkim wiadomo wedlug przekazow Izbica zostala zalozona na siedmiu wzgorzach.Jednym z nich jest wzgorek gdzie byl kiedys cmentarz zydowski niedaleko liceum.Kiedy jest cieplo lubie bedac w Izbicy posiedziec sobie w spokoju w tym miejscu.Roztacza sie z niego piekny widok na okolice.Golym okiem z jednej strony widac kominy Wloclawka a z drugiej maszt w Slesinie.Oba te miejsca dzieli w prostej linii okolo 60 km.Sami sprawdzcie na mapie jaki to kawal Polski widac z tego Izbickiego wzgorka.Ciekawostka moze byc tez to ze przy dobrej widocznosci przez lornetke mozna zobaczyc ,,pozlacane,, dachy sanktuarium w Licheniu.Jesli jeszcze nie byliscie w tym miejscu przekonajcie sie sami o jego uroku...A tak wogole piszcie o innych ciekawych miejscach w okolicy,smialo..

lobos69 pisze: O ile dobrze pamiętam o tym wzgórzu mówiło się "KIERHOL", ale jak to się pisało nie wiem. A może ktoś, zna znaczenie tej nazwy?

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości