Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

PO w Izbicy

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Sensor » wt sty 08, 2008 9:43 pm

Znam li ja tę historię podobnie jak Ty - szanowny i zacny @Ptaśku - jedynie z opowieści, polemik, prześmiewczych komentarzy. Chyba, że byłeś naocznym świadkiem owego lądowania Talibów w Klewkach i znasz ją z autopsji - wtedy masz prawo twierdzić, że jest ona prawdziwa lub nie. Opowieści Gasińskiego pozostają zatem kwestią wiary, domysłów i niczego więcej. No, ale nie o to chodzi. Nie poniosło mnie, ponieważ tak naprawdę nie oceniałem prawdziwości tejże historii, a użyłem jej jako synonimu opowiadania spreparowanych legend na potrzeby ludzi, polityki, niszczenia innych. Często po dyktando innych. Ktoś podobno w Klewkach widział Arabów i dorobił do tego legendę. Goodboy napisał, że A.M. podlewa drzewa wodą z solą. Jak sądzę obserwuje ową personę jak tworzy jadowity roztwór w skrytości piwnic, by zniszczyć przyrodę w okolicznym parku. Wytruwszy wszystko stworzenie różowymi pastylkami i pozbywszy się drzew zaśmieje się szyderczo bo zawsze marzył o życiu na martwej pustynii zatrutej smrodem z palonych masowo plastikowych butelek z zamkniętym w pustym garażu nieużywanym pojemnikiem na śmieci. A żeby zarobić na prywatne zakupy soli i trucizn stworzy w hotelu tajny (o którym jednak Goodboy dobrze wie) dom schadzek licząc na dozgonną wdzięczność znamienitych polityków, którzy to miejsce masowo odwiedzają celem niepohamowanej i dzikiej prokreacji. Sodomka z Gomorką :!:

No ubawiłem się czytając te dyrdymały. Śmieszą mnie tak samo jak historia Gasińskiego. Podobno jej autor był inspirowany namowami innych, żeby w efekcie skompromitować Leppera. Ciekawe kto inspirował Goodboya do pisania takich rzeczy? No chyba, że facet naprawdę niesamowicie zmienił kurs, sposób myślenia i pisania. No, ale cuda się podobno zdarzają. :lol:
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » wt sty 08, 2008 10:51 pm

Różnica jest taka, że historyjka Leppera to naprawdę dyrdymały, a to co ja pisze to prawda Sensorze. Zresztą sam dobrze wiesz jak jest. Przykre tylko, że mi grozisz odpowiedzialnością karną. Ja z panią Adamską Martą mogę się spotkać w każdych okolicznościach, a już spotkanie w sądzie będzie dla mnie przyjemnością, bo jeszcze kilka spraw mam w zanadrzu...
Podlewanie drzew i "dokarmianie" psów, to faktycznie śmieszne, ale niestety prawdziwe.
Z takim "bagażem" doświadczeń p. Adamska nie powinna raczej udzielać się politycznie, a już na pewno nie w partii liberalnej, bo to dopiero jest śmieszne.
Jakoś nie przeszkadza Ci ten fakt widzę. Pozdrawiam.
I nie sugeruj proszę, że piszę coś pod czyimś wpływem. Jestem zwolennikiem PO, tak jak Ty i nie chcę KOMUCHÓW w tym ugrupowaniu. Osoba o której piszemy na pewno Wam chwały nie przysporzy.
goodboy
major
major

Postautor: Sensor » śr sty 09, 2008 10:46 pm

Nie grożę Ci ospowiedzialnością karną, a informuję o tym, że oskarżenia nieudowonione są jedynie pomówieniami, kwalifikującymi się do "działy" przed każdym sądem (no.., nie liczę tych upolitycznionych, bo tam wszystko się może zdarzyć). Oskarżając innych trzeba mieć na to dowody. Autopsję, zdjęcia, film, zeznania wiarygodnych świadków. Nie musze Ci tego przecież tłumaczyć. Rozumiem, że można mieć zastrzeżenia, ale czy rzucanie oszczerstw to dobra droga walki politycznej?
Odnośnie inspiracji... hmm - powiedzmy, że mam na ten temat inne zdanie.
Skoro mamy POdobne POglady - szkoda, żebyśmy tu polemizowali . Proponuję zakończenie tematu, który nic już nie wnosi, a podgrzewa niepotrzebnie atmosferę. POzdrawiam :)
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: blazej » śr sty 09, 2008 10:58 pm

I ja temat zamykam. Wszystko z umiarem.
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Poprzednia

Wróć do Ogólne