Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

"Zjednoczenie ZGKiM oraz ZWiK."

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

"Zjednoczenie ZGKiM oraz ZWiK."

Postautor: Amba » wt paź 02, 2007 8:14 am

Wódzio ma, wódzio ma, wódzio ma
Którz bez ciebie sobie dzisiaj radę da
Byłaś śliczna przezroczysta
Teraz jesteś rzeburzysta
A nasz SBek dziś znów więcej władzy ma.

Stało się i zamknęli mnie w końcu na odwyku. Wróciłam niedopita jak pies po spacerku na pustyni, słucham ludzi, z tym piwko, z tym seta. Cóż się dzieje? W komunalce Szczerbol plewy wieje. Ześmiardnął mu do cna Jogurcik. Widocznie za mało lewych fakturek podpisywał i bidul radny z Orłowa z tego powodu niedostatek cierpi. Co by tu jeszcze… Se wymyślił nasz Szczerol kochany, że za jednym zamachem upiecze trzy głąbki
Pierwszy głąbek kefirek, tfu Jogurcik pozbędzie się stanowiska, bo przecież po aferze jaką rozpętał wokół siebie Długowłosy w komunalce kradziejstwem o którym już pisałam, dostał swoje stanowisko niezgodnie z prawem. Ja też się opierałam, a i tak mi parę razy wetkli gdzie nie chciałam. To co się kefirek, tfu Jogurcik złości. Niech nadstawia się odpowiednio, tylko wcześniej wazelinka, wazelina. Tu fakturka, tu przekute numerki na cieżarówce. Ale to za mało Szczerbolowi. Zdegradować.

Drugi głąbek jezio.., tfu Bajorny, jego na emeryt już czas wykitrać. Taka okazja to nawet pijaczkom się rzadko zdarza. Ta bar… Baj… głowa ośmielałasie mieć odrębne zdanie? Ośmielałasie żądać od Szczerbolowego prywatnego kołchozu jakichś pieniędzy. O żesz w morde job twaja mat’. Maje błogordne rasskazy ty kwestionujesz. Je tiebie na biełyje miedwiedi w pizdiec wytierjaju. Nie po to u mienia kołchoz osnowan pierwym siekrietarzom Bahdanom Pierwym Szczerbatym sztob ty mnie w żopu nie wchodił. Tak toczno. Moi Bojary s mojej kołchozno -gminnoj rady i tiebie i twoich dietiej uże rosrieszut.

Trzeci głąbek jest najbardziej zdumiewający. Jego bohater Małorzeczny ma zostać szefem i wodociągów i komunalki w kupie. To niby z oszczędności. Małorzeczny tym samym awansuje na szefa dwóch brygadzistów tj. Jogurcika i Bajornego. Zaś cała władza nad obydwoma zakładami sprzecznie z prawem faktycznie trafi w łapy Szczerbola. Nowa firma ma się nazywać „Zjednoczenie”. Okazało się, że ten sam Małorzeczny o którego się tak troszczyłam w poprzednich moich postach okazał się również skrajnym dupowłazem. Dokładnie jak Kwach, wczoraj Moskwa, dziś Bruksela, jutro Szczerbol.
A ja pamiętam jeszcze z czasów kiedy byłam siusiucipką, że zjednoczenia to coś prawie jak ministerstwo. Nasz Szczerbol chce z gminy zrobić Pierwszą Rzeczpospolitą Szczerbatą. Pierwszym ministrem będzie Małorzeczny ,a „Gminna Rada Dupowłazów” zostanie zdegradowana i szczególnie Maślanka stanowiąca realne zagrożenie zostanie zmarginalizowana. Posunięcie Szczerbatego ma na celu nie poczynienie oszczędności, lub jakiekolwiek inne coś. Ma na celu pokazanie marudom politycznym w gminie z jego własnego zaplecza kto tu rządzi. Nawet Kubuś” się przestraszył. Choć z pozoru sprawa wygląda na dorypanie Jogurcikowi i Bajornemu to po zachowaniu klakierów z Gminnej Rady Dupowłazów widać polaryzację na frakcję Śmietanno-Prosiakową i Szczerbato-Wojewódzką.

Kto mi postawi coś na kaca?
Materiał na post przygotowałam przed sesją. Dopiszta ludzie co z tego stało się prawdą a co już się stało nieaktualne.
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Ptasiek » wt paź 02, 2007 6:22 pm

:D
Coś mi się zdaje, że kilkoro ludzi w Izbicy ma dzisiaj nerwowy dzień.
Pierwsza Rzeczpospolita Szczerbata

8) :lol: 8) :lol:

Amba, Tyś powinna zaproponować jakiejś partii swoje usługi. Twój post to gotowy spot reklamowy. Trochę go podrasować pod jakaś partię i byłby o niebo ciekawszy od niektórych gniotów serwowanych przez telewizję.
:twisted: :wink: :twisted:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » wt paź 02, 2007 7:01 pm

Ambo, witam po dłuuuugiej przerwie!!! :lol:
Dla uzupełnienia twego posta. Po co Bodziowi owo "Zjednoczenie"? On nie dla Małrzecznego je tworzy, lecz dla siebie. Burmistrzem wiecznie być nie może, a to ciepła posadka i przy dobrych układach nie do ruszenia. W sam raz na sutą emeryturkę.... :twisted: Trzeba się zabezpieczyć na przyszłość... :wink:
I na połączeniu tych dwóch struktur może się nie skończyć...

Ja tam mówię TYLKO PLATFORMA OBYWATELSKA!
goodboy
major
major

Postautor: rossa » wt paź 02, 2007 8:34 pm

job w duszy twoja mat, a może chce Bajornego i Małorzecznego skłucić?

oni znajet swaju rodzinu i od żieny Małorzecznego pochodzit, dlatewo budziet familijna wajna brrrrr jaki ten ruskij głupii :lol: :lol:

Ja pier...le ja LiD wole
Obrazek
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: Ptasiek » śr paź 03, 2007 10:39 pm

Nie odmówię sobie dowcipu:

Ot Ambo, wcześniej czy później zobacz co Cię spotka.

Obrazek

Nawet gabinet podobny!
:D :D :twisted: :twisted: :D :D
:wink:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » czw paź 04, 2007 6:54 pm

Naprawdę Ptaśku?! Podobny?! Widać często tam bywasz.... :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: rossa » czw paź 04, 2007 8:10 pm

goodboy pisze:Naprawdę Ptaśku?! Podobny?! Widać często tam bywasz.... :lol: :lol:

i to pewnie w pozycji namalowanej na dywaniku... :lol: :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: miras » pt paź 05, 2007 8:28 am

Ptasiek napisał:

Nawet gabinet podobny!

Tak właśnie kończą niepokorni i nieposłuszni ! Widać to na dywaniku :D :D :D
Awatar użytkownika
miras