Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Internet w bibliotece

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Internet w bibliotece

Postautor: Arizona » śr wrz 06, 2006 6:00 am

Czytając o bankomacie pomyślałam też o tym, że w Izbicy ciągle chyba jest problem z dostępem do internetu. Albo ma się net w domu (na różne sposoby), albo w szkole (ale to tylko dla młodzieży szkolnej).

Ale dla tych wszystkich, którzy edukację zakończyli..... nędza. :cry:

A jest takie proste rozwiązanie problemu.
W wielu miasteczkach, wielkością zbliżonych do Izbicy (a i także w mniejszych) zainwestowano w szerokopasmowy Internet dostępny w bibliotece publicznej. Do tego 2-3 końcówki PC, podzielenie łącza i gra :)
Same z takiego rozwiązania korzyści : młodzież przychodząc "na internet" przypomina sobie też o tym, że istnieją książki - poprawia się zatem frekwencja wypożyczeń i korzystania z biblioteki, a dla dorosłych i zainteresowanych też nie ma problemu, by skorzystać z dobrodziejstw sieci.
Może warto zatem pomyśleć o takim rozwiązaniu?
Co o tym myślicie?
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: blazej » śr wrz 06, 2006 7:24 am

Z tego co ja wiem, to w naszej bibliotece jest internet, ale jak on działa "w praktyce" nie wiem :wink:
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Ptasiek » śr wrz 06, 2006 8:23 pm

Ostatnio zmieniony śr gru 24, 2008 10:45 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Dżoana » wt sty 23, 2007 9:00 am

No no no...
z internetu z bibliotece korzystałam raz.
Ale to było na samym początku istnienia tego internetu, także działał bez zarzutów. A jak jest teraz? Nie wiem ;-)
Gdy zamykam oczy, widzę to co chcę widzieć.
Awatar użytkownika
Dżoana
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Wróć do Ogólne