Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: goodboy » wt cze 26, 2007 7:34 pm

Bo p. Burmistrz wszystko by chciał sam zrobić i splendor zebrać.
Prawda jest take, że sukcesy gmin, w których inwestuje się dużo, to wynik pracy przede wszystkim kompetentnych urzędników. To oni szukaja środków i możliwosci na inwestycje , a wójt-burmistrz tylko koordynuje te działania.
Samemu w dzisiejszych czasach trudno to ogarnąć, bo nikt nie zna się na wszystkim.
U nas urzędnicy się boją, są zastraszeni, nie wykazują inicjatywy...i tyle. I tu leży wina burmistrza. Efekty widać...
goodboy
major
major

Postautor: Sensor » wt cze 26, 2007 8:37 pm

Nie chcę być malkontentem, ale wiem na 100%, ze za zwrot pieniędzy do budżetu była kiedyś nagroda w postaci prowizji.Nie wiem czy nadal jest, więc nie chce tu nikogo oskarżać o pazerność i chciwość za wszelką cenę, a już zwłaszcza znanego z hojności filantropa bez zęba na przedzie. Toż ma kasę, bo pobrał zgodnie z prawem za urlop, więc chyba nie to było celem :?:
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Kojak » wt cze 26, 2007 9:16 pm

kasa za urlop to swoją drogą, a na lata emerytury zbliżające się nieuchronnie trzeba coś odłożyć :) Przeciż będzie musiał gdzieś na wczasy pojechać, albo domy synom kupić :P
"Morze kłamstwa jest płytkie."

"Lepiej chyba pójść choćby kawałek dobrą drogą, niż zajść daleko, lecz źle." (Platon)
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: goodboy » śr cze 27, 2007 7:41 pm

Nie myślcie, że On nie myśli o przyszłości. Napewno po burmistrzowaniu upatrzył już sobie jakąś ciepłą posadkę. Słyszałem już o kilku "propozycjach": CRUS, ARiMR, służba zdrowia... Na emeryturkę za wcześnie.
Co do pytania Kokeszki7, może ktoś kompetentny wypowie się na temat wody z naszych kranów. Kolor, zapach i smak są zdecydowanie niezadowalające. Jaka jest przyczyna? Słyszałem, że Sanepid dopuścił ją do spożycia warunkowo na 3 miesiące...
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » śr cze 27, 2007 7:52 pm

Ja pierdziele ich warunki. Do spożycia kupuje mineralną...
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Kojak » czw cze 28, 2007 8:27 pm

Obrazek

To chyba coś dla naszego możnowładcy Bodzia :D

"Lepiej chyba pójść choćby kawałek dobrą drogą, niż zajść daleko, lecz źle." (Platon)
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: Ptasiek » czw cze 28, 2007 8:37 pm

A którędy wyjście... że tak po wiem za potrzebą? :shock: :D
Ostatnio zmieniony czw cze 28, 2007 8:51 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Kojak » czw cze 28, 2007 8:43 pm

Nie wiem. Może kaczuszka jest wbudowana w środku, albo pisuar :D

Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: Amba » pt cze 29, 2007 6:36 am

Amba jest wściekła. To źle wróży coraz liczniejszym opozycjonistom izbickim. Dracha mnie swędzi by walnąć jadowite teksty o tzw opozycjonistach izbickich i ich złodziejsko-kryminalnych praktykach. Ostrzegam wszystkich zainteresowanych, że Amba nie ma względu na osoby. To już chyba pokazała na tym forum. Jeśli nie jesteś na tyle mocną osobą jeden z drugim izbicki notablu by nie kraść na rozkaz z góry to się zwolnij z pracy, złam nogę, idź na rentę, ale nie kradnij.

Ostatnio wytropiłam kilka poważnych prokuratorskich spraw, w które uwikłani są ludzie mieniący się być w opozycji do Szczerbatego. Nie obchodzi mnie to, że Szczerbaty swym władztwem zmusza was do oszustw. Nie obchodzi mnie, że macie za uszami i ze strachu przed wykryciem jakichś tam drobnych waszych grzeszków żrecie Szczerbatemu z ręki. Ostrzegam wszystkich a wiem, że Ambę wszyscy, których to dotyczy czytają nie róbcie tego.
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: goodboy » pt cze 29, 2007 7:57 pm

Jeśli Ambo masz, na myśli tych opozycjonistów co ja, to bardziej trafnym określeniem byłoby "pseudoopozycjoniści". Opozycjonistami to Oni są po kilku piwach w przypływie odwagi, a normalnie prześcigają się w dogadzaniu Bodziowi i donoszeniu jeden na drugiego.
Ostatnio nawet słyszałem, że do opozycji zaliczyły się już panie Wardowa i Gajewska- to chyba staje się modne :lol:, ale w obecności Wodza "uwielbienie" nie schodzi im z twarzy. Gadać to se każdy może... :lol:
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » pt cze 29, 2007 8:05 pm

Może i kobitki przejrzały trochę na oczy :shock: Lepiej późno niż wcale... :wink:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: jolka1-70 » ndz lip 01, 2007 6:12 pm

Z opozycją pań W. i G. to chyba nieporozumienie albo pozory, nie będą przecież gryzły ręki która je karmi, chyba że burmistrz straci stanowisko, wtedy jak najbardziej i bardzo szybko.
jolka1-70
kapral
kapral

wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » czw lip 05, 2007 8:27 pm

Chce Wam napisac moi drodzy kto u nas w gminie zasluguje na przydzial mieszkania. Otoz ostatnio na ulicy Garbarskiej przyznano mieszkanie najwiekszemu darmozjadowi.Cale zycie nielegalnie handlowal pierzem,nie oplacal skladek ZUS ,podatkow co zarobil to przepil.Zdemolowal doszczetnie mieszkanie w ktorym obecnie mieszka.Aby sie zima ogrzac wyrywal deski z podlogi i nimi palil bo sprzedal wegiel ktory dostal z pomocy socjalnej.Wiec taki lump zdaniem naszej komisji do spraw przydzialu mieszkan zasluguje na nowe lokum.A matka samotnie wychowywujaca dzieci czy inne rodziny .Podejrzewam ze lza im sie cisnie gdzie tu sprawiedliwosc.A pan B,sie smieje bo ma drugie podlogi do spalenia.Co Wy moi drodzy o tym sadzicie.A moze nasze wladze splacaja dlugi wyborcze bo to ich wyborca.Za chwile szlak mnie trafi i jak tu mozna spokojnie mieszkac,Pozdrawiam.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » pt lip 06, 2007 11:05 am

Mam dobra wiadomosc ,moze cos wrescie drgnie w sprawie hali sportowej.Wlasnie starosta podpisal zgode na przekazanie gruntow naszej gminie.I co dalej to juz zalezy od naszych rzadzacych.Pozdrawiam.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: blazej » pt lip 06, 2007 11:27 am

Jeśli faktycznie starosta podpisał to byłby spory krok do przodu. Gdyby ta inwestycja nie została zrealizowana za obecnej kadencji to... (tu przemilczę i pukam jednocześnie w niemalowane drewno :wink: )
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Re: wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: kokeszko7 » pt lip 06, 2007 12:02 pm

maja5 pisze:A pan B,sie smieje bo ma drugie podlogi do spalenia.Co Wy moi drodzy o tym sadzicie.

Tak się składa, że przed chwilą wróciłem z Dublielaka i sam widziałem jak owy pan.B. nie chciał zabrać reszty od chleba. Na zawołanie ekspedientki stwierdził:" E tam, takie drobiazgi! Ja mam więcej pieniędzy niż pani włosów na głowie!" Dobre, nie???
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » pt lip 06, 2007 12:37 pm

Szanowny P.Blazeju starosta faktycznie podpisal zgode wiadomosc sprawdzona.Alie nie sadze by hala powstala.Nie sztuka pobudowac jak sie chce fundusze na te cele napewno sa.Sztuka jak taka hale pozniej utrzymac.Przewidziany koszt to okolo 100.000 zl.rocznie taka kwota by musiala uszczuplic budzet samorzadowy.no i wowczas nie byloby dyplomu za najoszczedniejsza gmine w sferze administracyjnej.No i nie byloby czym sie pochwalic.Chociasz kto wie znajac szczodrosc naszych wladz koszty zmniejszyly by sie do minimum.Magistrowie nowo przyjeci do pracy wylonieni w drodze konkursu czyli najlepsi otrzymali pensje 550zl na reke.Ale juz sie ciesza bo w przyszlym roku beda miec podwyzke 3% od obecnej sumy.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: goodboy » pt lip 06, 2007 12:57 pm

Poczekamy, zobaczymy. Maju5, hala wcale nie musi być obciążeniem. Chyba ,że założymy iż po godzinach lekcyjnych i w weekendy zamknie ją się na kłudkę i będzie stała pusta. W mniejszych gminach niż nasza hale są i jakość sobie radzą. Będziemy patrzeć władzy na ręce w tej sprawie.
goodboy
major
major

Wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » pt lip 06, 2007 1:02 pm

No tak smrod na odleglosc skora i kosc ale gosc bo remonty zrobi komunalka,ogrzeje pomoc spoleczna no i da bogaczowi na F-16,czynszu nie zaplaci pradu miec nie musi zrec da Graczykowa z Bratkowej po co brac reszte.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: goodboy » pt lip 06, 2007 1:10 pm

Widzę, że jesteś przeciwniczką tej inwestycji. Napewno jest takich osób więcej, bo w końcu Bodzio ma jakieś poparcie, nie. Jedź do Lubrańca i zapytaj skąd biorą pieniadze na utrzymanie hali..
Jolu co do pań G. i W. w pełni się zgadzam. Jak wiatr powieje... :lol:
goodboy
major
major

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne