Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: miras » pn gru 11, 2006 10:52 pm

Mnie się wydaje, że Burmistrz jest uzależniony chyba od Radnych Gminy. Może się boi wystąpić z wnioskiem
do radnych, żeby podjęli decyzję w sprawie budowy tej HALI ?
Ludzie, przecież w każdym miasteczku wokół Izbicy takie hale już są ?
Nie wiem tylko na co u nas czekają " Na cud" ? Cuda rzadko się zdarzają ? Po prostu więcej stanowczości i podejścia do sprawy w należyty sposób ! A nie odwlekania tej sprawy o której było już wiadomo parę lat do tyłu.
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Sensor » wt gru 12, 2006 8:50 am

He he - Pan Burgemajster jest nauczycielem tylko wtedy, kiedy mu to jest wygodne. Np jak może kupić tańsze obiady w stołówce. Później zapomina i pokazuje, jaki to stanowczy z niego działacz samorzadowy i biurokrata.
Jeszcze raz z uporem twierdzę, że tu chodzi tylko o dobry wizerunek i zasługę. Hala powstałaby, gdyby poszła fama, że to tylko JEGOWYSOKOŚCI zasługa. Jeśli ten sukces miałby mieć też innych ojców, to pewnie wg Pana Sadowskiego - lepiej, żeby nigdy nie powstał.
Radnych ma w kieszeni, bo to od niego zależy min. wysokość ich diet oraz np zatrudnienie żony, siostry, czy syna a także wysokość umorzonego podatku :wink:
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » wt gru 12, 2006 2:39 pm

No to niech sie weźmie do roboty a wychwalimy go pod niebiosa :!: hahaha :) :) :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Majcher » wt gru 12, 2006 7:35 pm

Na temat hali sportowej słyszałem już jakieś 6-8 lat temu był pomysł wybudowania takiej hali zaczęto nawet przygotowywać plany i powoli starać sie o pieniądze na nią. Ale na kolejnej sesji rady gminy któryś radny wstał i rzekł: " po co taka hala przecież moje dzieci nie będą z niej korzystać ...". I tak pomysł zaginał... :?:
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: kokeszko7 » wt gru 12, 2006 8:12 pm

Ciekawe! Może to ten sam, który twierdził, że na szkoły też pieniądze nie są potrzebne bo on Moniuszki nie czytał i jakos szkołę skończył... :) :) :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » wt gru 12, 2006 9:31 pm

Niestety chyba zgodzę się z Sensorem. To sprawa jakichś chorobliwych ambicji i kompleksów p. Burmistrza. A może udało by się jednak choć raz przedłożyć dobro gminnej społeczności nad własny interes i wizerunek. Gwarantuję, że wówczas ja, ani jak myślę większość forumowiczów, nie poszczędzimy ciepłych słów.........
Panie Bogdanie niech pan wreszcie pokaże, że zaufanie jakim poana obarczono jest uzasadnione!!!!!!!!!!!
goodboy
major
major

Postautor: miras » wt gru 12, 2006 9:45 pm

goodboy pisze:
Panie Bogdanie niech pan wreszcie pokaże, że zaufanie jakim pana obarczono jest uzasadnione!!!!!!!!!!!

Wtedy na pewno będzie Pan widziany w lepszym świetle niż teraz.
I na pewno ludzie będą Pana więcej chwalić niż krytykować. Wtedy można będzie mówić"Rzeczywiście nasz Burmistrz zrobił coś dla naszego miasteczka :!: "
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Sensor » śr gru 13, 2006 2:42 pm

I gdyby to zrobił, gdyby dotrzymał przedwyborczych obietnic - miałby kolejne wybory wygrane. Przypuszczam jednak, że jeśli nie zmieni sposobu zarządzania gminą i miastem, to można się spodziewać, ze jeśli pojawi się sensowny kandydat w kolejnych wyborach - Pan Sadowski uda się na zasłużoną emeryturę.
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » śr gru 13, 2006 3:53 pm

Tez tak myslę...Juz teraz nie duzo brakowało, żeby pożegnał sie ze stołeczkiem :(
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » śr gru 13, 2006 6:16 pm

No właśnie, gdyby tylko wywiązał się z przedwyborczych objetnic, to wygrałby w pierwszej turze.... Proste prawda. Zobaczymy jak to będzie.
P.S. I szybko zapomnielibyśmy o niezbyt fortunnym początku obecnej kadencji...
goodboy
major
major

Postautor: miras » czw gru 14, 2006 10:20 pm

Ciekawe jak tam nasz Burmistrz ?
Dzisiaj debatowali nad pensją dla naszego pana Bogdana.
Ciekawe czy dostał podwyżkę,czy obniżkę ? :wink:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Arizona » pt gru 15, 2006 9:09 am

Jak donoszą różne media.... tendencja w nowych radach jest taka, że podnoszą i sobie i Pierwszemu na maksa.... nie spodziewam się zatem, by w Izbicy było inaczej....
Wszak mamy "tanie państwo" :evil: :x :x :x
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: dj maniek » pt gru 15, 2006 1:15 pm

witam forumowiczow.Skoro arizona mówisz o podwyżce dla burmistrza to wlasnie otrzymał 26% podwyżkę czyli ok.1600zł.Wiem to z pierwszej ręki.POZDROWIONKA.
dj maniek
szeregowy
szeregowy

Postautor: kokeszko7 » pt gru 15, 2006 4:08 pm

A "chuinki" to w tym roku nie bedziemy meli na rynku...??? :( :( :(
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: bryza » pt gru 15, 2006 4:52 pm

:D :D :D A była kiedykolwiek chuinka????nie wiem po prostu pytam.
bryza
plutonowy
plutonowy

Postautor: goodboy » pt gru 15, 2006 5:59 pm

Ja też słyszałem, że nasz Wódz otrzymał 26% podwyżki- z dobrego źródła. Tradycji musi stać się zadość, a co ma sobie czlowiek żałować. Przecież z własnych oszczędności sobie pensji nie wypłaca.... Nie udało się załapać fuchy w liceum, to musiał sobie jakoś zrekompensować "straty"..Ha,ha
A poważnie mówiąc, to naprawdę żenujące. Pan Bogdan w tej drugiej kadencji przechodzi samego siebie. Oj bo zrobimy referendum w gminie!!!!!!!
goodboy
major
major

Postautor: miras » pt gru 15, 2006 6:18 pm

bryza pisze::D :D :D A była kiedykolwiek chuinka????nie wiem po prostu pytam.

No jak to nie! Zawsze na rynku stała choinka na święta. Na 6 grudnia juz była .

goodboy napisał :

Pan Bogdan w tej drugiej kadencji przechodzi samego siebie.

A co tam się ciekawego wydarzyło ? Czy chodzi ci o tą podwyżkę pensji,
czy o cos innego ?
Ostatnio zmieniony pt gru 15, 2006 6:27 pm przez miras, łącznie zmieniany 2 razy
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: goodboy » pt gru 15, 2006 6:25 pm

Wydaje mi się, że to z oszczędności nie zakupiono jej w tym roku :lol:
Teraz o podwyżkę, ale uzbierało się już kilka sprwa w tej kadencji. Wcześniej to wałkowalismy więc nie będę się powtarzał. Pozdrowionka.
Ostatnio zmieniony pt gru 15, 2006 6:35 pm przez goodboy, łącznie zmieniany 1 raz
goodboy
major
major

Postautor: miras » pt gru 15, 2006 6:35 pm

Do świąt jeszcze tydzień ! Myślę, że może jeszcze postawią tą choinkę.
Zawsze była a teraz miało by jej nie być ? Trochę to dziwne ! :wink:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Arizona » pt gru 15, 2006 6:40 pm

:twisted: :twisted: :twisted: Nie ma jeszcze choinki????
To skandal! Czy rajcy są tak bardzo jeszcze zakręceni z powodu wyborów, że kompletnie o wizerunku miasteczka zapomnieli?????
A może by tak pan burmistrz z pierwszej swojej WYŻSZEJ pensji odpalił na choineczkę? Tak akonto, bo fizycznie dostanie ją pewnie w styczniu, a wtedy już nam choinka nie potrzebna.... Czy aż tak bardzo go to wyborcze zwycięstwo wykosztowało, że teraz musi nadganiać, by go odsetki nie zjadły?

Fakt, że czasami ta choinka to była wielka nędza i aż wstyd, ale..... pamiętam kiedyś, że zamiast bombek i lampek na choince wisiały pomalowane na różne kolory słoiki....z żaróweczkami w środku ;) .... Było to dość folklorystyczne, ale było!

Apeluję więc do włodarzy miasta : To już ostatnia szansa, by choinke jakowąś zorganizować!!!!
To aż tak wiele nie kosztuje.... a dodaje ryneczkowi bardzo dużo uroku!!!
Arizona
porucznik
porucznik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne