Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: miras » sob gru 09, 2006 7:27 pm

Trzeba by zapytać oto samą panią Katarzynę G. :lol: :lol: :lol:
Ale jeżeli by tak było,że ktoś podszył się pod jej nazwisko
to byłby najgorszym DRANIEM.
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: kokeszko7 » sob gru 09, 2006 8:09 pm

Może p. Teacher zaskoczyła, że zrobiła krzywde p. Gajewskiej i dlatego zlikwidowała owy post ???

No cóż, na dzień dzisiejszy nie jesteśmy w stanie tego wiedzieć...
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » sob gru 09, 2006 9:04 pm

Nie rozumiem tylko po co by ktoś miał się podszywać pod p. dr. Ten post napisano w obronie burmistrza, to jasne. A jej dobre układy z władzą to fakt.
Gdyby jednak było tak jak piszecie(w co nie bardzo wierzę) , to faktycznie skandaliczne zachowanie.
Trzeba podejść do tematu ostrożnie, bo takie sugestie to może być też próba "odzyskania twarzy"przez autorkę posta.
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » sob gru 09, 2006 9:44 pm

Dobra, zostawmy to narazie, może kiedys cos sie wyjaśni... :wink:

Mieliśmy w tym temacie pisać o:

WDRAŻANIU PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA.
No właśnie ! Jednym z punktów tego programu była budowa hali sportowej przy gimnazjum. Czy ktoś coś wie więcej na ten temat? Kiedy owa budowa ma ruszyć, kto finansuje itp....?
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: blazej » sob gru 09, 2006 9:54 pm

kokeszko7 pisze:Dobra, zostawmy to narazie, może kiedys cos sie wyjaśni... :wink:

Mieliśmy w tym temacie pisać o:

WDRAŻANIU PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA.
No właśnie ! Jednym z punktów tego programu była budowa hali sportowej przy gimnazjum. Czy ktoś coś wie więcej na ten temat? Kiedy owa budowa ma ruszyć, kto finansuje itp....?

Słusznie, powiem szczerze, że to właśnie temat hali sportowej interesuje mnie najbardziej.
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: miras » ndz gru 10, 2006 8:41 pm

Właśnie ! Mnie też interesuje budowa hali sportowej.
Myślę,że teraz nie podejmą się takiego zadania ponieważ blisko do zimy.
Może zaczną na wiosnę ale którz to może wiedzieć. Miejmy nadzieję,
że tak będzie. Poczekamy zobaczymy !!! :wink:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: blazej » ndz gru 10, 2006 10:14 pm

miras pisze:Właśnie ! Mnie też interesuje budowa hali sportowej.
Myślę,że teraz nie podejmą się takiego zadania ponieważ blisko do zimy.
Może zaczną na wiosnę ale którz to może wiedzieć. Miejmy nadzieję,
że tak będzie. Poczekamy zobaczymy !!! :wink:

W pobliskich gminach hale powstają, wiec czemu Izbica miałaby jej nie mieć?
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Ptasiek » ndz gru 10, 2006 10:19 pm

:evil: Wiara w garbate aniołki czyni cuda...

Nie wierzę. Natomiast sadzę, że owa budowa ruszy gdzieś za dwa i pół roku.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: miras » ndz gru 10, 2006 10:32 pm

Mnie się wydaje, że to wszystko zależy od podjęcia decyzji przez naszego Burmistrza. Mam nadzieję,że podejmie słuszną decyzję i rozpocznie budowę tej Hali i nie zaprzepaści tego co zaplanował.
Chyba pieniądze na budowę też się znajdą miejmy taką nadzieję ?
Poczekajmy do wiosny wtedy przekonamy się czy to prawda czy
mydlenie ludziom oczu ! :wink:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Ptasiek » ndz gru 10, 2006 10:55 pm

Ależ ma ważniejsze sprawy od jakiej tam hali. Teraz ponoć na tapecie jest temat czystek...
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: miras » ndz gru 10, 2006 10:57 pm

Czyli bedzię usuwał tych niewygodnych, którzy byli przeciwko Niemu ?
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Ptasiek » ndz gru 10, 2006 11:02 pm

No nie ciagnij mnie za język. Mnie akurat wszyscy znają. Nie mam zamiaru się narażać.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: miras » ndz gru 10, 2006 11:05 pm

Ok! Ale chyba nie z najbliższego otoczenia Co ? :wink:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Sensor » pn gru 11, 2006 8:51 am

Była już kiedyś inicjatywa wybudowania hali sportowej. Niestety upadła, gdzyż trzebaby było ruszyć dupinę i się wziąć za szukanie sponsorów, inwestorów itp. A po co długo przed wyborami?
Dyrektor gimnazjum poczynił wiele kroków w tej sprawie i gdyby miał tylko wsparcie, to z pewnością doprowadziłby do tego, ze hala by już stała. Jak znam zycie, to stanowiłoby by to zagrożenie medialne dla obecnego PANABURMISTRZA, bo zasługa spadłaby nie na niego. Tak to już w tym sposobie myślenia polityków rodem z PRL jest, choć i współcześni pilnie strzegą swojego PiaR.
I tak w programie cudów na obecną kadencję, oprócz innych wspaniałych obietnic znalazła się budowa hali sportowej przy gimnazjum i Zespole Szkół - choć tu burmistrz nie powienin być tak miły, gdyż szkolnictwem średnim zajmuje sie powiat, a nie gmina. Jednak zważywszy na wspólnotę z Panią dyrektor LO - nie dziwię się. Dostałby chłop potem w domu... albo by i nie dostał.. przez pół kadencji :wink: .
No to do dzieła Panie Sadowski!!!
Bierz się Pan za budowę - na zachętę zacytuję Panu Kononowicza: "zimowo poro architekci bedo rysować, a wiosno sie ruszy do roboty"
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » pn gru 11, 2006 8:19 pm

Czyli tak za Kononowiczem są już jakieś "PLANY BUDOWY (powtarzam jeszcze raz) PLANY BUDOWY" owej hali :!: :twisted:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: VooVoo » pn gru 11, 2006 8:51 pm

Taaa Ptasiek. Odrazu dożywocie dostaniesz...
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Ptasiek » pn gru 11, 2006 9:25 pm

VooVoo pisze:Taaa Ptasiek. Odrazu dożywocie dostaniesz...

Z Twojej młodzieńczej perspektywy to trochę inaczej wygląda. Ja natomiast muszę ponosić odpowiedzialność nie tylko za siebie. Pamiętaj chłopie o tym, gdy w podobny sposób trącisz kogokolwiek.

Czyżby Twój ojciec był zainteresowany jakimś mającym się pojawić vacatem? :lol:
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: VooVoo » pn gru 11, 2006 9:37 pm

Myślę że zadowolony jest z tego co robi, ale może spytaj go sam.
P.S. Nie trząsaj tak porami i nie bulwersuj się.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: goodboy » pn gru 11, 2006 9:55 pm

A czy cztery lata temu w programie naszego Wodza nie było hali sportowej? Wydaje mi się. że tak. To temat rzeka. Jak o to zapytać wprost to zawsze(przynajmniej odkąd pamiętam) projekt jest "w trakcie realizacji" lub w "trakcie przygotowania". Ale na czym polega owo przygotowanie nie wiem i nikt dokładnie nie potrafi wyjaśnić. A hali jak nie było tak nie ma.
Wygląda mi to na brak dobrej woli ze strony władz gminy, bo na co jak na co, ale na objekty sportowe i oświatowe UE i ministerstwa kasę dają chętnie. Spójrzcie na gminy Choceń, Boniewo, Lubraniec, Babiak...itd.
Myślę, że pan Burmistrz jako nauczyciel powinien do tego przywiązywać szczególną wagę i potraktować temat wręcz ambicjonalnie.
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » pn gru 11, 2006 10:05 pm

Można tu dołożyc jeszcze Topólkę, Osięciny....

A jeżeli chodzi o podejście pana Burmistrza do szkół to.... szkoda gadać :!:

Na dobrą sprawę to nie powinien w ogóle przyznawać sie do tego, że jest nauczycielem :cry: :oops:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne