Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Ron_Artest » pn gru 04, 2006 11:05 am

Sensor zgadzam sie z Toba w 100%... nie interesuje mnie polityka, nawet ta nasza Izbicka... ale to co oni zrobili na przeciw gminy ten tzw"bubel" to sie w pale nie miesci.. wogole co to za pomysl?..... czy moze ktos wie...? :? co to niby mialo byc??
"A bad woman is a sort of woman a man never gets tired of "............ I LOVE THIS GAME!
Awatar użytkownika
Ron_Artest
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: kokeszko7 » pn gru 04, 2006 1:08 pm

W przedostatnim poście napisałem, że rozpoczęto prace nad likwidacją owego zwężenia!

Guzik prawda!!! Podobno robia tam jakiś parking! Czy tomożliwe?????
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: VooVoo » pn gru 04, 2006 2:05 pm

Z tego co słyszałem(choć się tym nie interesuje) to podobno władze wyższe(wojewódzkie lub powiatowe)zarządiły to zwężenie aby zlikwidować pochyłość występującą na jedym z krańców owej jezdni.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: miras » pn gru 04, 2006 2:21 pm

VooVoo pisze:Z tego co słyszałem(choć się tym nie interesuje) to podobno władze wyższe(wojewódzkie lub powiatowe)zarządiły to zwężenie aby zlikwidować pochyłość występującą na jedym z krańców owej jezdni.

To te" władze" chyba całkiem rozum straciły ! Jeszcze nie słyszałem,
żeby ktokolwiek zwężał jezdnie przed skrzyżowaniem? Po prostu
to jest jakaś chora decyzja. Przeważnie poszerzają jezdnie przed
skrzyżowaniem a tu jest odwrotnie. :shock:

Podobno robia tam jakiś parking!

To tym bardziej jeszcze większy absurd !!! Kto przed skrzyżowaniem robi " parking" :?:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: VooVoo » pn gru 04, 2006 2:53 pm

W prosty sposob chcieli wyprostować droge bez komplikacji- jak to w Polsce- wolna amerykanka.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Sensor » pn gru 04, 2006 6:07 pm

Witam.
Zgodnie z porzepisami podmioty zarządzające drogami (w przypadku tej drogi - to Urząd Wojewódzki) ma obowiązek uzgodnić plany inwestycyjne z władzami miast, czy wsi, na których terenie będzie ta inwestycja wdrażana. Czyli Burmistrz Sadowski musiał wyrazić zgodę na takie posunięcie, bo mówienie, ze nie wiedział jest tylko prawieniem ciemnemu ludowi banialuków. No chyba, że tak "wnikliwie" czyta dokumenty, które podpisuje.
Wyobrażacie sobie, ze przychodzi ktoś do Was na podwórko i bez uzgodnienia z Wami robi coś - ot tak sobie(np. zwęża Wam dojazd do garażu)? W dodatku tak idiotycznego?
Może zaczniemy trąbić za każdym razem, kiedy będziemy mijali tego bubla? W końcu stanie się to tradycją i będa musieli naprawić tę głupotę.
A niech prostują sobie Kolską - ona cała jest pochyła :wink:
POZDRAWIAM KIEROWCÓW
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: miras » pn gru 04, 2006 6:16 pm

Święte słowa ! Najlepszym rozwiązaniem na skrzyżowaniu Kolskiej byłoby zamontowanie sygnalizacji świetlnej. Jadąc od strony Przedcza
praktycznie słabo widać co nadjeżdż od strony Koła.
Ostatnio zmieniony pn gru 04, 2006 8:17 pm przez miras, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: VooVoo » pn gru 04, 2006 7:30 pm

Pomyśl o jaką pochyłość chodzi a później zabierz się za post. Co do reszty to tyle słyszałem, a to co posłyszałem to piszę bo wiadomość z dobrej ręki.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Krespin » pn gru 04, 2006 8:12 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 10:45 am przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: rossa » pn gru 04, 2006 8:52 pm

najlepiej jeździj rowerem koło szkoły będzie bliżej :wink:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: Sensor » pn gru 04, 2006 9:08 pm

Oj Voo Voo, to był tylko zartobliwy skrót myslowy z tą Kolską :lol: . Pewnie, ze wiem, o jaką pochyłość chodzi. Ale róznych pochyłości w Izbicy jest w cholerę i jakoś nikogo nie ciekawią. Natomiast przy okazji "prostowania" dróg zbudowali ni to parking ni to zwężenie. Podoba Ci się to? Takie prostowanie bez komplikacji? Domyślam się, że masz dobre informacje - inaczej nie pisałbyś. Natomiast na drodze do Przedcza (też wojewódzkiej) są dwie nierówności, które powodują, że samochdy już nieźle podskakują. Ciekawe, kiedy tam się ktoś w końcu rozbije... Wtedy będzie dopiero lament, ze mozna było.. Taka sytuacja miała miejsce na drodze do Włocławka (Pasieka) Nie lepiej byłoby zadbac o bezpieczeństwo? Jakoś nie widziałem, żeby z pochyłości vis a vis urzędu zsuwały się pojazdy - stało się tam zawsze bezpiecznie. Przypuszczam jednak, ze "prostowanie" było tylko pretekstem - w końcu można było wyprostować nie budując krawężników - pochyłość była już od Placu Wolności. I można było?
Punkt drugi dyskusji na ten temat: w jaki sposób będzie się bezpiecznie wyjeżdżać z tego parkingu oraz jak będa parkować tam pojazdy i ile?Proszę sobie popatrzeć, podumać i pogdybać. :lol:
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Ptasiek » pn gru 04, 2006 9:20 pm

A taki sobie żart...

Obrazek

Naśladownictwo na naszym "izbickim podwórku"?

:twisted: :D :D :D :twisted:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: VooVoo » pn gru 04, 2006 9:20 pm

Jeśli chodzi o drogę do przedcza to najprawdopodobniej będzie jak z tymi nierównościami koło pasieki- naprawi się to jak się ktoś zabije.

Zwężenie oczywiście mi się nie podoba, ale nic na nie nie poradzę więc piszę tylko jak z nim jest.

Co do drogi za cmentarzem to o tej porze roku pewnie tam najbardziej by służyły kąpiele błotne hehe
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: miras » pn gru 04, 2006 9:24 pm

Z tego co słyszałem ta pochyłość koło Urzędu ma być wyprostowana
podobno kostką brukową. Jeżeli chodzi o parking to żadnego parkingu ma nie być.
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: rossa » pn gru 04, 2006 9:26 pm

kąpiele błotne voo voo poprawiają urodę, a więc jestem za :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: Majcher » wt gru 05, 2006 7:47 pm

Rossa masz świętą rację kąpiele blotne naprawde poprawiają urode aale nie wszystkim służą !!! A tak a propo żekomego parkingu koło gminy zgodnie z prawem drogowym na terenie miejskim przed skrzyżowaniem w odległości co najmniej 15 metrów nie wolno parkować hi hi przyjedzie Włocławek i pozamiata tak jak już kiedyś było.... :lol:
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: kokeszko7 » wt gru 05, 2006 9:11 pm

Majcher napisał:

"Na terenie miejskim przed skrzyżowaniem w odległości co najmniej 15 metrów nie wolno parkować..."

Przejdź sie chłopie ulicami naszego miasta i zobacz jak i gdzie ludzie parkują :!: I jak widać - żadna policja im nie straszna :!:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Ptasiek » wt gru 05, 2006 9:29 pm

Majcher pisze:(...)zgodnie z prawem drogowym na terenie miejskim przed skrzyżowaniem w odległości co najmniej 15 metrów nie wolno parkować(...)

Żaden Włoclawek na to nie pomoże, bowiem gdyby zastosować ten przepis z casłą surowością, to w Izbicy jest bardzo mało miejsc do parkowania samochodów. Do tego miejsca wyznaczone są zaplanowane tak nieudolnie, jak na partaczy przystało.
Zachęcam decydentów gminy, by "poparkowali" swoje samochody koło "wudetu" albo za "Mańkowskim". Mały błąd wystarczył by kląć w żywe kamienie cepa, który odpowiada za taką głupotę. Chyba, że wytłumaczeniem jest cicha umowa pomiędzy osobą, która zdecydowała o wytyczeniu zbyt wąskich miejsc parkingowych i miejscowymi lakiernikami.Żenada.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Majcher » wt gru 05, 2006 9:47 pm

Gdzie i jak parkują widuje czesto uwidacznia się to w jarmark albo w dzień targowy ciekaw jestem jak to Ptasiek napisał ile decydentów gdzie parkuje ale na ten temat można by mówić i mówić a jaka jest rzeczywistośc samo życie pisze patrz obojętnie jakie wiadomości ... przykre niestety to jest. :oops:
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: VooVoo » wt gru 05, 2006 10:13 pm

A lekiem na to wszystko jest..."spacerowanie" po naszym miasteczku. Wszędzie jest blisko więc miejscowi na szczęscie nie muszą się męczyć i parkowac :)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne