Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Burmistrz - Kto teraz ?

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Kto burmistrzem - oficjalna lista kandydatów

Czas głosowania minął pt lis 10, 2006 7:36 pm

Henryk Krzyżanowicz - SLD
23
43%
Bogdan Sadowski - Samoobrona
10
19%
Marian Lewandowski - PSL
21
39%

Liczba głosów : 54

Postautor: Ptasiek » ndz lis 12, 2006 6:19 pm

Jeszcze tylko 45 minut i... poskaczemy sobie do gardełek... :D :twisted:
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: VooVoo » ndz lis 12, 2006 7:07 pm

I już po głosowanku... Mam nadzieje że moi faworyci zostaną wybrani(burmistrz pewnie w 2 turze) bo specjalnie na okoliczność głosowania nawiedziłem Ibizę :)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: gemino » ndz lis 12, 2006 7:16 pm

Myślałby kto że wszystko pójdzie bez szwanku. Niestety stare praktyki przetrwały i będziemy mieć to co będziemy.
gemino
szeregowy
szeregowy

Postautor: miras » ndz lis 12, 2006 7:28 pm

Co do drugiej tury ? Nie mam żadnej wątpliwości że będzie powtórka.
Zresztą jest tak przyjęte i tak musi być.Widomo że wszyscy nie będą głosowaś na tego samego. Każdy przecież ma swojego faworyta czyż nie prawda :?:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: kokeszko7 » ndz lis 12, 2006 8:23 pm

OJ prawda, prawda... Ciekawe jak daleko dojdzie mój faworyt :D :D :D
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: kokeszko7 » ndz lis 12, 2006 10:07 pm

Ptasiek pisze:Jeszcze tylko 45 minut i... poskaczemy sobie do gardełek... :D :twisted:

Minęły już 3 godziny i na szczęście nikt nie skacze... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Krespin » ndz lis 12, 2006 10:20 pm

kokeszko7 pisze:
Ptasiek pisze:Jeszcze tylko 45 minut i... poskaczemy sobie do gardełek... :D :twisted:

Minęły już 3 godziny i na szczęście nikt nie skacze... :lol: :lol: :lol:

Nikt nie skacze bo nikt nie zna wyników, ale napewno najbliżsi wybrańców dadzą znać o sobie.... liczę na to
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: miras » ndz lis 12, 2006 10:36 pm

Cześć Krespin !

Zauważyłeś, że od jakiegoś czasu nie pojawia się Sensor na forum ? cCzyżby siedział w jakiejś komisji wyborczej ? :D
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Krespin » ndz lis 12, 2006 10:58 pm

Jeździ po komisjach (pod ich oknami) i sumuje głosy na swojego kandydata. :lol:
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: VooVoo » ndz lis 12, 2006 11:21 pm

Siedzi i liczy...jutro pewnie z samego ranka się zjawi :)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: miras » pn lis 13, 2006 8:19 am

Obawiam się, że jego kandydat chyba się nie załapie do II-ej Tury.
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Sensor » pn lis 13, 2006 9:49 am

Ha ha:)Jestem, choć nie byłem ani w komisji, ani pod oknami. Byłem na niezłej imprezce sobotnio - niedzielnej, a wróciwszy padłem spać. Wiem, już wiem. Krzyżanowicz się nie dostał do drugiej tury. Wszedł natomiast do rady gminy i jeśli burmistrzem będzie nadal NASZPAN i WŁADCA, to trochę mu krwi napsuje. O składzie rady (choć nie całej) też to i owo udało mi się usłyszeć. No cóż - takich mamy radnych, na jakich sobie zasłuzyliśmy:)A raczej sami sobie wybraliśmy. W sumie, czemu nie - niech nami rządzą łosie "bez szkoły"(od wielu lat zresztą). Nie dziwmy sie natomiast, że ta gmina wygląda, jak wygląda.
Pozdrawiam niecierpliwych i tęskniących. Oraz tych, którzy wątpią :lol:
Pytajcie, a będzie wam powiedziane..
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: miras » pn lis 13, 2006 10:09 am

A jak myślisz Sensor! Kiedy będzie II-ga tura?
Jak uważasz na kogo pójdą głosy p. K. :wink: ?
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Sensor » pn lis 13, 2006 10:35 am

Druga tura jest ustawowo za 2 tygodnie. Myślę, że część głosów dostanie Marian Lewandowski (trudno oszacować ile, ale wieś pójdzie raczej za nim), część dostanie Bogdan Sadowski, a część ludzi wcale nie pójdzie głosować.
Będąc obywatelem świadomym (nawet niepisanych) obowiązków powinienem głosować. Tylko obu kandydatom przyglądam się i nie wiem na kogo.
Krespinie, może nowa ankieta?
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Ron_Artest » pn lis 13, 2006 10:53 am

[quote="Sensor"] Krzyżanowicz się nie dostał do drugiej tury. Wszedł natomiast do rady gminy i jeśli burmistrzem będzie nadal NASZPAN i WŁADCA, to trochę mu krwi napsuje.

chcialem tylko napisac, iz nie jestem fanem polityki, ale.... czy o to chodzi zeby w naszej gminie ludzie majacy wladze musieli sobie na wzajem "psuc krew"??? bo tego jakos nie moge pojac! oni razem powinni walczyc o dobro dla naszej gminy i miasta... no tak? czy ja to zle rozumuje :?
"A bad woman is a sort of woman a man never gets tired of "............ I LOVE THIS GAME!
Awatar użytkownika
Ron_Artest
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: miras » pn lis 13, 2006 10:54 am

Sensor pisze:Druga tura jest ustawowo za 2 tygodnie. Myślę, że część głosów dostanie Marian Lewandowski (trudno oszacować ile, ale wieś pójdzie raczej za nim), część dostanie Bogdan Sadowski, a część ludzi wcale nie pójdzie głosować.
Będąc obywatelem świadomym (nawet niepisanych) obowiązków powinienem głosować. Tylko obu kandydatom przyglądam się i nie wiem na kogo.
Krespinie, może nowa ankieta?

I wtym momencie się z Tobą zgodzę ! Myślę że w większości głosy p. K. przejdą na p. L.,ze względu na nienajlepsze relacje między panem K. a panem S.
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Sensor » pn lis 13, 2006 11:01 am

Ron_Artest pisze:chcialem tylko napisac, iz nie jestem fanem polityki, ale.... czy o to chodzi zeby w naszej gminie ludzie majacy wladze musieli sobie na wzajem "psuc krew"??? bo tego jakos nie moge pojac! oni razem powinni walczyc o dobro dla naszej gminy i miasta... no tak? czy ja to zle rozumuje :?

Jasne - masz rację, ale chodzi o patrzenie władzy na łapki, kiedy łamie prawo, jak to miało niejednokrotnie miejsce. To podnosi władcom cisnienie, czyli inaczej psuje krew. Jasne, że nie chodzi o szukanie dziury w całym, tylko o walkę z nieprawidłowościami dla dobra gminy właśnie.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: miras » pn lis 13, 2006 11:13 am

Sensor ! Czy ty uważasz, że coś się zmieni w tej kwestii?
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: kokeszko7 » pn lis 13, 2006 2:14 pm

Oj, Sensor! Wydaje mi się, że za bardzo nie masz racji. Widzisz na co wyszło Krzyżanowiczowi wyciąganie "brudów"? Nawet nie przeszedł do drugiej tury... :D :D :D
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Sensor » pn lis 13, 2006 4:12 pm

Liczy sie udział, nie zwycięstwo, jak mówili Niemcy w 45 roku :lol:
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne