Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Księża w Izbicy

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: f-16 » ndz lut 01, 2009 10:18 pm

viwaldi napisal:
Siedem stów w tydzień zarobić w Izbicy to jest wielką sztuką !!

trza bylo sie uczyc a nie mi tu sytuacje tworzyc
co chlopakowi zazdroscice
lekarzom w kieszenie zajrzyjcie
50 dych wizyta 10 dziennie to raptem 500 dziennie * 6 dni to skromne 3000 kola razy 4 tygodnie ech, cienkie 12 000 klockow
ale lekarz moze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
f-16
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: bob budowniczy » ndz lut 01, 2009 10:53 pm

f-16 pisze:trza bylo sie uczyc a nie mi tu sytuacje tworzyc
50 dych wizyta 10 dziennie to raptem 500 dziennie * 6 dni to skromne 3000 kola razy 4 tygodnie ech, cienkie 12 000 klockow

O inteligencyji się nie mówi............
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: gandalf » pn lut 02, 2009 5:12 pm

Sprostowanie źle sie wyraziłem napisałem:

"Względem kościelnego to chciałbym powiedzieć, że dostaje 500zł za pogrzeb i od kożdego pogrzebu musi odciągnąć podatek(chyba 10%),
I JESZCZE 800 ZŁ CO MIESIĄC NIEZALEŻNIE OD LICZBY POGRZEBÓW"

On musi ODCIĄGNĄĆ od swojej pensji te 800 zł.(a pensja to pogrzeby i śluby)Także 500 zł za pogrzeb minus podatek i minus miesięczne opłaty!!!
przepraszam za błąd!!! :(
Awatar użytkownika
gandalf
szeregowy
szeregowy

Postautor: f-16 » czw lut 05, 2009 6:44 pm

Francuz, Włoch i Polak sprzeczają się, w którym państwie są największe kościoły.
- U nas - mówi Francuz - są takie wielkie kościoły, że gdy kościelny ma zbierać pieniądze, to musi wsiadać do samochodu.
- U nas - mówi Włoch - w kościołach są takie wielkie świece, że gdy kościelny chce zapalić knot, musi podpłynąć łódką po rozgrzanym wosku.
- A u nas - mówi Polak - gdy panna młoda bierze ślub, to zanim zdąży dojść do ołtarza, rodzi dziecko.
Awatar użytkownika
f-16
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Vivaldi » pt lut 06, 2009 4:16 pm

gandalf pisze:A próbowaliście kopać taki dół w trakcie mrozu, wystarczy że jest -5 stopni i już jest ziemia zamarznięta, tam trzeba kuć kilofem i młotem 10 kg. walić!!!!!!!!!!!!!Spróbujcie i zobaczymy czy będzie tak fajnie!!!

Próbowałem. Znam to, już tak się nie lituj.Wiem, że nie jest tak fajnie.Mówię o ździerstwie- bo tak to trzeba nazwać, a nie o warunkach pracy.
trza bylo sie uczyc a nie mi tu sytuacje tworzyc

Mówię o warunkach Izbickich. ??
Skąd wiesz, że się nie uczę/uczyłem ??
Lekarz to inna sprawa. Wrzućcie na luz chłopaki. Jak przyjdzie wam płacić (czego nie życzę) 7 stów to dopiero zrozumiecie.
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: Ptasiek » pt lut 06, 2009 4:21 pm

Wystarczy żyć nie umierać a problem jest wtedy że tak powiem poza. :lol: :lol: :lol:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: bob budowniczy » pt lut 06, 2009 5:02 pm

Lekarz to inna sprawa.

Człowieku lekarz to święta krowa i może zarabiać taka kasę :?:
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: SidE » pn lut 09, 2009 8:39 pm

Osobiście jestem za wysokimi zarobkami dla lekarzy. Powierzę moje zdrowie a czasem życie w ręce osoby która jest wypoczęta i we co robi, a nie zarywa noce żeby dorobic do pensji.
Jeśli ktokolwiek uważa że to wyzysk to prosze bardzo uczelnie medyczne stoja otworem. Nie wiem tylko czy przecietnemu oponentowi chcialoby sie wlozyć tyle pracy w zdobycie zawodu.
SidE
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: bob budowniczy » pn lut 09, 2009 9:08 pm

Oczywiście niech nasi lekarze zarabiają wielkie pieniądze(choć uważam ze zarabiają całkiem nieźle) pod warunkami ze będą płacić za uczelnie w której się uczą,albo przez kilka lat niech pracują częściowo na rzecz państwa..jestem za ponoszeniem pełnej odpowiedzialności za swoje błędy i zaniechania..... ...i niech jak każdy prowadzący działalność gospodarcza posiadają kasy fiskalne...drobne postulaty.........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: gandalf » pn lut 09, 2009 9:33 pm

Vivaldi napisał:
Wrzućcie na luz chłopaki. Jak przyjdzie wam płacić (czego nie życzę) 7 stów to dopiero zrozumiecie.

Kościelny bierze 500 zł(i już mówiłem o podatkach itp.) i chyba sobie nie obliczyłeś miesięcznej średniej pensji z pogrzebów skoro mówisz o ździerstwie!!!
Awatar użytkownika
gandalf
szeregowy
szeregowy

Postautor: bob budowniczy » pn lut 09, 2009 9:55 pm

Gandalfie
Bywają takie typy którym nie wytłumaczysz, wiedza swoje i choćby dostali tymi 500 stówami w twarz to i tak by twierdzili ze jest po ich.......Ja nie wiem jakie dokładnie otrzymuje uposażenie kościelny ale mnie to zupełnie nie interesuje......wiem ze ja w takich warunkach jak on domagał bym sie czegoś więcej o związków zawodowych :wink:
Zapewne nie jeden z tych wielce obruszonych kwotami jakie otrzymuje p. Paweł zupełnie nie zajmowało by sobie głowy, tylko podczas jakiegoś kopania w godzinach mocno wieczornych w okresie zimowym po prostu dałoby drapaka do ciepłego domku
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: borys » ndz lut 15, 2009 7:54 pm

Jeżeli p.Paweł boi się kopac dołków na cmentarzu, to zawsze może sie przyjąc do łopaty gdzieś na budowie.Wtedy dowie sie jak pracuje sie na 500 zł
borys
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: bob budowniczy » ndz lut 15, 2009 8:01 pm

Głupota ludzka nie zna granic.....
To nie temat o kościelnym i jego dochodach a o księżach izbickich, jak widać ze zmiany kierunku rozmów temat umarł......... :wink:
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: borys » ndz lut 15, 2009 8:12 pm

Dlaczego głupota? Nad lekarzami możnabyło dyskutowac a nad koscielnym nie. Może to on jest ''świetą krową''
borys
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: bob budowniczy » ndz lut 15, 2009 8:34 pm

Tu nikt nie dyskutował o lekarzach :twisted: :!: :!: :!: :!:
Nikt im w kieszenie nie zaglądał a jeśli jesteś tak odważny i chętny do pracy zapraszam do pracy przez miesiąc. Zobaczymy czy będziesz tak głupio mądry..........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: gandalf » pn lut 16, 2009 9:01 am

Borys napisał:

Jeżeli p.Paweł boi się kopac dołków na cmentarzu, to zawsze może sie przyjąc do łopaty gdzieś na budowie.Wtedy dowie sie jak pracuje sie na 500 zł.

Otórz borysie, zapewniam że p.Paweł nie boi sie kopać mogił i otwierać grobowców. Bywałem nieraz na cmentarzu i przechodząc widziałem jak to się dzieje. To po pierwsze , a po drugie czy ktoś ci zagląda do kieszeni, jak myślisz, że p.Paweł ma za duże zarobki to sie z nim zamień myśle że z chęcią by się zgodził. Bo to nie jest taka prosta praca jak sie niektórym wydaje!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
gandalf
szeregowy
szeregowy

Księża w Izbicy

Postautor: Banita » pn lut 16, 2009 5:10 pm

Kazdy ma prawo do godziwych zarobków,to nie wina koscielnego ani lekarzy,to wina panstwa polskiego ,że obywateli nie stac na zaspakajanie podstawowych potrzeb.Należy więc władzy nawet na szczeblu gminnym patrzec na rece.to początek do lepszego jutra :!:
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: borys » wt lut 17, 2009 7:08 pm

Dlaczego Wy sie tak litujecie p.Pawła. Wielu ludzi ma równie ciężką prace, i nikt sie ich nie żałuje. Zarobki ma jakie ma, jakby mu nie pasowały, to by zmienił prace. Dla idei by nie robił.
borys
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Vivaldi » czw lut 19, 2009 4:06 pm

bob budowniczy pisze:Oczywiście niech nasi lekarze zarabiają wielkie pieniądze(choć uważam ze zarabiają całkiem nieźle) pod warunkami ze będą płacić za uczelnie w której się uczą,

Głupoty piszesz !! Płaciłeś za swoje studia jeśli się uczyłeś ??
Zdolny nie równa się bogaty. A ta zdolność w zawodzie lekarza jest potrzebna. Nie jednego zdolnego co ma predyspozycje nie będzie stać na studia medyczne...
ywają takie typy którym nie wytłumaczysz, wiedza swoje i choćby dostali tymi 500 stówami w twarz to i tak by twierdzili ze jest po ich.......Ja nie wiem jakie dokładnie otrzymuje uposażenie kościelny ale mnie to zupełnie nie interesuje.....

Bobie, bywają takie osoby, którym podaje się argumenty i mają je w d... i mają klapki na oczach.
Jak nie wiesz jakie jest uposażenie to jest wyjście !! I nie broń go.
Jeżeli p.Paweł boi się kopac dołków na cmentarzu, to zawsze może sie przyjąc do łopaty gdzieś na budowie.Wtedy dowie sie jak pracuje sie na 500 zł

Właśnie na takie argumenty niektórzy są tępi w tym temacie. :twisted:
Nad lekarzami możnabyło dyskutowac a nad koscielnym nie. Może to on jest ''świetą krową''

W oczach niektórych osób jest.
Tu nikt nie dyskutował o lekarzach Twisted Evil Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation

Tak ?? To widać, że nie jesteś w temacie !! Sam napisałeś.
Nikt im w kieszenie nie zaglądał a jeśli jesteś tak odważny i chętny do pracy zapraszam do pracy przez miesiąc. Zobaczymy czy będziesz tak głupio mądry..........

Ty jesteś mądrzejszy tu od wszystkich. Chłopie zejdź na ziemię. Niejeden za... cały miesiąc od rana do wieczora i dostaje psie pieniądze, a niektóre osoby wykopią raz w tygodniu dołek w zimie i pod wieczór w dodatku nie swoimi rękom i mówisz, że ciężko pracują ?? Kto tutaj jest głupio mądry ??
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne