Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.
Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.
Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.
BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Moderator: blazej

bob budowniczy pisze:A co uważasz ze organizacja tej pseudo imprezy ma sens......brud,smród i ubóstwo tak oceniam ta imprezę, a jak stanie się tam jakaś tragedia to mam nadzieje ze ty jako organizator zostaniesz pociągnięty do pełnej odpowiedzialności karnej.........oby nie powtórzyła się sytuacja z pod Topolki, bo już cyrki w Mchowku są niezłe........

W dzisiejszych czasach słynna myśl o kosmitach, którzy, jeżeli przylecieliby na Ziemię i musieliby nazwać jakoś naszą planetę, to nazwaliby ją KICZEM, zupełnie nie dziwi.
Zapanowała swoista moda na tandetę. Modne są imprezy w rytmie Disco Polo, w dobrym tonie jest znalezienie się na jakimś Kicz Party. Wskrzeszono dawno już niemodne style a rekordy popularności biją zespoły, których muzyka jest mieszanką popu, rocka i najbardziej tandetnych elementów muzyki tanecznej. Domy nasze pełne są kiczowatych reprodukcji, ogrody nasze opanowały krasnale, a na półkach z książkami spoczywa niejeden Harlekin.
Kicz jest wszędzie. Niewiele jest jednak czasu na to, aby przyjrzeć się temu fenomenowi z większą uwagą. Niech celem naszym będzie po pierwsze zaduma i zrozumienie, że zjawisko to dotyka każdej sfery naszego życia i przynależy do naszego losu, że nikt z nas nie jest na tyle nadczłowiekiem, by mógł się przed nim ustrzec. Po drugie celem ma być rozerwanie się, wywołanie uśmiechu na twarzy. Dowiemy się o tym, jakie były początki zjawiska, jakie są jego wyznaczniki i że tak naprawdę niemożliwe jest stworzenie satysfakcjonującej definicji tego fenomenu, bo kicz dla każdego jest czymś innym!
Zjawisko kiczu można rozpatrywać na wielu płaszczyznach i poziomach. Kicz muzyczny, kicz filmowy, kicz literacki, kicz polityczny, kicz malarski, kicz pamiątkarski, kicz językowy… a wszystkie one po to, by poszerzyć horyzonty, zmusić do zastanowienia się, udowodnić, że kicz może być wartościowy i że jest wykorzystywany przez kulturę wysoką, że granica między kiczem a nie-kiczem jest płynna. A co ważne, żeby zdać sobie sprawę z tego, że tak naprawdę ze wszystkiego kicz uczynić można.
Ćwiczmy kicz! Niech głowa pracuje.

Człowieku troche przesadzasz jaki sanepid jakie kasy fiskalne.Gdyby wszędzie miało tak być jak ty piszesz to nigdzie by imprez nie było...bo by sie to poprosyu nikomu nie opłacało...o czym ty człowieku piszesz...Fakt....zdarzył się nieprzyjemny incydent na imprezie ale na zdrowy rozum sam dochodzę do wniosku że kiedyś było parę razy niebezpieczniej niz teraz. Sztachety i noże szły w ruch. Wiem cos o tym bo mój ojciec grał kiedys na zabawach w mchówku i sam mi o tym opowiadał...bob budowniczy pisze:Widze ze nastąpiłem na odcisk......
To ze imprezy organizowane sa pod przykrywka OSP wcale nie świadczy ze jest wszystko w porządku. Ciekawy jestem co na taka imprezę powie Sanepid, czy impreza jest zgłoszona na policje we Włocławku jako impreza masowa, jakie są zabezpieczenia p-poż, legalizacja gaśnic, wyjścia ewakuacyjne, rejestracja pracowników, posiadanie kasy fiskalnej.
Ochrona, jaka ochrona chłopcy nie posiadający licencji, w trakcie nauki w szkole ochrony.......

remiza nie jest moze najnowszym dzielem architektury, wiec i okna nie sa w super stanie, ale jak strach otworzyc, zeby wiadomo jakas szyba nie poleciala, to moze wyjac z zawiasow na czas imprez

Popieram kolege...Jak tak ci sie nie podobają tamte imprezy to podaj porządny lokal na impreze i porzadnego organiozatora bo jakby nie spojrzeć to takich nie ma.Nie podoba ci sie to zachowaj to do siebie.Dla mnie szczerze mchówek jest częścią mojego zycia ,młodości...dużo wspomnień się ma z tamtego miejsca.Może ty spróbujesz organizować jakąś impreze co? Zobaczymy jak sie tym zajmiesz...Pokaż na co cię staćJaro_Jagr pisze:no to nie się poniżaj do tego rynsztoku wyżej srasz niż dupe masz taka jest prawda, sam tam jezdziles swojego czasu i jakos ci nie przeszkadzało ! daj spokoj nie prowokuj do dennych dyskusji skoro sie tak martwisz i przejmujesz sprawą wez sie za to i zrob porządek jak takis mądry.Nie jestem tam czestym gosciem ale koleś robi cos dla ludzi i jakos inni to umieją uszanować a nie tylko kasa i kasa bo jak sie go Poprosi o impreze i bedzie mial na to czas i mozliwosci to ją zrobi choć wcale by nie musial ! posiadasz wiedze opierającą sie na wyszukiwarce google itp nie blyszczysz i nie udawaj kogos kim nie jestes Pozdrawiam !!

Człowieku pamietasz lata 70 -80 ubiegłego wieku?

Może ty spróbujesz organizować jakąś impreze co? Zobaczymy jak sie tym zajmiesz...Pokaż na co cię stać

bob budowniczy pisze:chary bo się zapowietrzysz...........

bob budowniczy pisze:Widze ze nastąpiłem na odcisk......
To ze imprezy organizowane sa pod przykrywka OSP wcale nie świadczy ze jest wszystko w porządku. Ciekawy jestem co na taka imprezę powie Sanepid, czy impreza jest zgłoszona na policje we Włocławku jako impreza masowa, jakie są zabezpieczenia p-poż, legalizacja gaśnic, wyjścia ewakuacyjne, rejestracja pracowników, posiadanie kasy fiskalnej.
Ochrona, jaka ochrona chłopcy nie posiadający licencji, w trakcie nauki w szkole ochrony.......

Co do wyłączeń to należy wskazać, że imprezami masowymi nie będą imprezy odbywające się w teatrach, operach, operetkach, filharmoniach, kinach, muzeach, bibliotekach, domach kultury i galeriach sztuki, a także imprezy organizowane w placówkach oświatowych, imprezy sportowe organizowane wyłącznie dla sportowców niepełnosprawnych, imprezy organizowane w ramach współzawodnictwa sportowego dzieci i młodzieży oraz imprezy rekreacyjne. Przykładowo dyskoteka będzie imprezą masową mimo ww. wyłączenia, seans w kinie już taką imprezą nie będzie.
* spełnienie wymogów określonych w przepisach prawa, zwłaszcza w przepisach prawa budowlanego, w przepisach sanitarnych i przepisach dotyczących ochrony przeciwpożarowej,
* służbę porządkową i informacyjną - odpowiednio wyszkoloną i wyposażoną, wyraźnie wyróżniającą się elementami ubioru, oraz powołać kierownika do spraw bezpieczeństwa kierującego tymi służbami,
* pomoc medyczną oraz zaplecze higieniczno-sanitarne,
* drogi ewakuacyjne oraz drogi umożliwiające dojazd pojazdom służb ratowniczych i Policji,
* warunki zorganizowania łączności pomiędzy podmiotami biorącymi udział w zapewnieniu bezpieczeństwa podczas imprezy,
* sprzęt ratowniczy i gaśniczy oraz środki gaśnicze niezbędne przy zabezpieczeniu działań ratowniczo-gaśniczych,
* w razie potrzeby pomieszczenie dla służb kierujących zabezpieczeniem imprezy.

Trzech młodych mężczyzn i dwie dziewczyny. Jeden z nich - 26-letni Rafał Wróbel. On jest w najcięższym stanie. Jest w śpiączce. Od ponad tygodnia leży w białostockim szpitalu. Miał tak zmasakrowaną głowę, że lekarze musieli przeprowadzić trepanację czaszki. Teraz cała rodzina i wieś modlą się, aby bez problemu wybudził się i wrócił do zdrowia.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość