Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Imprezki w Mchówku...:D

Arena Club, Mchówek

Moderator: blazej

Postautor: kwiatuszek » pt sty 30, 2009 12:08 pm

wydaje mi się, że jeśli komuś się ta impreza nie podoba to nie jeździ i ma spokój - troszkę nie na miejscu są "takie" wypowiedzi. Są osoby którym się tam podoba przynajmniej nie ma strachu przed narkomanią jak w Izbickiej Arenie.....
kwiatuszek
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Jarek (FLASH) » pt sty 30, 2009 12:26 pm

bob budowniczy pisze:A co uważasz ze organizacja tej pseudo imprezy ma sens......brud,smród i ubóstwo tak oceniam ta imprezę, a jak stanie się tam jakaś tragedia to mam nadzieje ze ty jako organizator zostaniesz pociągnięty do pełnej odpowiedzialności karnej.........oby nie powtórzyła się sytuacja z pod Topolki, bo już cyrki w Mchowku są niezłe........

hehe śmiać mi się chce z ciebie. Twoja oceny imprezy najdelikatniej mówiąc mnie nie obchodzi. Właśnie przez takich pajaców jak ty, którzy opowiadają niestworzone rzeczy wyssane z palca, wychodza głupie i nieprawdziwe ploty. O jakich ty cyrkach mówisz, masz na myśli jakieś poważne bójki, których tam naprawdę nie ma. Zresztą pisałem już wcześniej o tej sytuacji, nie będe się powtarzał. Jeśli masz jakąś złość do tej imprezy to trzymaj się faktów i graj fer. Nie zmyślaj i nie pisz niestworzonych rzeczy. A jezeli chcesz kłamać i pisac brednie to przedstaw się z Imienia i Nazwiska, nie ukrywaj się pod pseudonimem.No chyba ze nie masz jaj. Powtarzam kolejny raz, pod względem bezpieczeństwa Mchówek nie różni się niczym od innch imprez. A z doświadczenia mogę stwierdzić (bo grałem po różnych imprezach), że jest nawet spokojniej niż na innych imprezach. A to że komuś nie odpowiada ten klimat, ta muzyka, to niech po prostu nie przychodzi, a nie pisze głupoty ze złości, i tyle na ten temat.
Jarek (FLASH)
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: Jaro_Jagr » pt sty 30, 2009 1:14 pm

Wydaje mi się że ten człowiek po prostu szuka zaczepki, nikogo tu nie bronie ale z tego co tu zauważyłem Było miło i sympatycznie na Forum o Mchówku, dopiero gdy zapukała "nuda" na forum Bobek zaczął zaczepiać.Nie chce cie tu krytykowac czy obrażać ale siedzenie na jednym miejscu ci nie służy
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: bob budowniczy » pt sty 30, 2009 2:20 pm

Widze ze nastąpiłem na odcisk......
To ze imprezy organizowane sa pod przykrywka OSP wcale nie świadczy ze jest wszystko w porządku. Ciekawy jestem co na taka imprezę powie Sanepid, czy impreza jest zgłoszona na policje we Włocławku jako impreza masowa, jakie są zabezpieczenia p-poż, legalizacja gaśnic, wyjścia ewakuacyjne, rejestracja pracowników, posiadanie kasy fiskalnej.
Ochrona, jaka ochrona chłopcy nie posiadający licencji, w trakcie nauki w szkole ochrony.......
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: bob budowniczy » pt sty 30, 2009 2:47 pm

W dzisiejszych czasach słynna myśl o kosmitach, którzy, jeżeli przylecieliby na Ziemię i musieliby nazwać jakoś naszą planetę, to nazwaliby ją KICZEM, zupełnie nie dziwi.

Zapanowała swoista moda na tandetę. Modne są imprezy w rytmie Disco Polo, w dobrym tonie jest znalezienie się na jakimś Kicz Party. Wskrzeszono dawno już niemodne style a rekordy popularności biją zespoły, których muzyka jest mieszanką popu, rocka i najbardziej tandetnych elementów muzyki tanecznej. Domy nasze pełne są kiczowatych reprodukcji, ogrody nasze opanowały krasnale, a na półkach z książkami spoczywa niejeden Harlekin.

Kicz jest wszędzie. Niewiele jest jednak czasu na to, aby przyjrzeć się temu fenomenowi z większą uwagą. Niech celem naszym będzie po pierwsze zaduma i zrozumienie, że zjawisko to dotyka każdej sfery naszego życia i przynależy do naszego losu, że nikt z nas nie jest na tyle nadczłowiekiem, by mógł się przed nim ustrzec. Po drugie celem ma być rozerwanie się, wywołanie uśmiechu na twarzy. Dowiemy się o tym, jakie były początki zjawiska, jakie są jego wyznaczniki i że tak naprawdę niemożliwe jest stworzenie satysfakcjonującej definicji tego fenomenu, bo kicz dla każdego jest czymś innym!

Zjawisko kiczu można rozpatrywać na wielu płaszczyznach i poziomach. Kicz muzyczny, kicz filmowy, kicz literacki, kicz polityczny, kicz malarski, kicz pamiątkarski, kicz językowy… a wszystkie one po to, by poszerzyć horyzonty, zmusić do zastanowienia się, udowodnić, że kicz może być wartościowy i że jest wykorzystywany przez kulturę wysoką, że granica między kiczem a nie-kiczem jest płynna. A co ważne, żeby zdać sobie sprawę z tego, że tak naprawdę ze wszystkiego kicz uczynić można.

Ćwiczmy kicz! Niech głowa pracuje.
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: f-16 » pt sty 30, 2009 3:05 pm

Bob
to wiejska zabawa wiec czego chcesz
Awatar użytkownika
f-16
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: mendel » pt sty 30, 2009 3:08 pm

bob budowniczy pisze:Widze ze nastąpiłem na odcisk......
To ze imprezy organizowane sa pod przykrywka OSP wcale nie świadczy ze jest wszystko w porządku. Ciekawy jestem co na taka imprezę powie Sanepid, czy impreza jest zgłoszona na policje we Włocławku jako impreza masowa, jakie są zabezpieczenia p-poż, legalizacja gaśnic, wyjścia ewakuacyjne, rejestracja pracowników, posiadanie kasy fiskalnej.
Ochrona, jaka ochrona chłopcy nie posiadający licencji, w trakcie nauki w szkole ochrony.......
Człowieku troche przesadzasz jaki sanepid jakie kasy fiskalne.Gdyby wszędzie miało tak być jak ty piszesz to nigdzie by imprez nie było...bo by sie to poprosyu nikomu nie opłacało...o czym ty człowieku piszesz...Fakt....zdarzył się nieprzyjemny incydent na imprezie ale na zdrowy rozum sam dochodzę do wniosku że kiedyś było parę razy niebezpieczniej niz teraz. Sztachety i noże szły w ruch. Wiem cos o tym bo mój ojciec grał kiedys na zabawach w mchówku i sam mi o tym opowiadał...
----Mowa jest srebrem,milczenie złotem----
Awatar użytkownika
mendel
chorąży
chorąży

Postautor: bob budowniczy » pt sty 30, 2009 4:00 pm

Za przeproszeniem gown* mnie to obchodzi czy sie komu i co opłaca, przepisy są przepisami i temat zamknięty. Egzekwowanie ich należny do odpowiednich służb.
Mówisz incydenty, ale powtarzam jedna rzecz każdemu, jeśli bierzesz się za coś to rób to jak trzeba a nie po łebkach, bo liczy się tylko kasa, a później te incydenty zamieniają się w takie sytuacje jak w Topolce. Tylko jak później wytłumaczyć zrozpaczonej rodzinie ze właścicielowi nie opłacało się to czy tamto!!!!!!!!!!!!!!!
Zastanów się trochę.
To mnie ktoś nazywa pajacem, a jak was nazwać?
Nie zejdę do waszego rynsztokowego poziomu...........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: bob budowniczy » pt sty 30, 2009 4:27 pm

ona.:.nieźle.:.zakręcona pisze:
remiza nie jest moze najnowszym dzielem architektury, wiec i okna nie sa w super stanie, ale jak strach otworzyc, zeby wiadomo jakas szyba nie poleciala, to moze wyjac z zawiasow na czas imprez

Można czuć się bezpiecznie.......
A może tak ten piec rozbierając na czas "imprezy"?

Skoro wynajmującego/organizatora nie stać na spełnienie wymogów nałożonych przez ustawy i przepisy to znaczy za taka impreza nie ma prawa istnieć!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: mendel » pt sty 30, 2009 4:39 pm

Człowieku pamietasz lata 70 -80 ubiegłego wieku? Ludzie bawili sie w takich samych warunkach i było git... a na ochronie Ochotnicza straż pożarna...jeden pijany drugi gdzieś chodzi trzeci wyprowadza pijanego szczać a czwarty jeszcze cos...i takie zachowanie nazywał byś organizacją? Ty oczekujesz profesjonalnej obsługi jeżeli bilet na wjazd kosztuje 8 zeta i do tego przyjdzie 60 osób? Zastanów sie co ty piszesz...A po drugie tak jak pisał Jarek wiosną obiekt ma być remontowany...
Awatar użytkownika
mendel
chorąży
chorąży

Postautor: Jaro_Jagr » pt sty 30, 2009 4:45 pm

no to nie się poniżaj do tego rynsztoku wyżej srasz niż dupe masz taka jest prawda, sam tam jezdziles swojego czasu i jakos ci nie przeszkadzało ! daj spokoj nie prowokuj do dennych dyskusji skoro sie tak martwisz i przejmujesz sprawą wez sie za to i zrob porządek jak takis mądry.Nie jestem tam czestym gosciem ale koleś robi cos dla ludzi i jakos inni to umieją uszanować a nie tylko kasa i kasa bo jak sie go Poprosi o impreze i bedzie mial na to czas i mozliwosci to ją zrobi choć wcale by nie musial ! posiadasz wiedze opierającą sie na wyszukiwarce google itp nie blyszczysz i nie udawaj kogos kim nie jestes Pozdrawiam !!
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: bob budowniczy » pt sty 30, 2009 4:48 pm

chary bo się zapowietrzysz...........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: mendel » pt sty 30, 2009 4:59 pm

Jaro_Jagr pisze:no to nie się poniżaj do tego rynsztoku wyżej srasz niż dupe masz taka jest prawda, sam tam jezdziles swojego czasu i jakos ci nie przeszkadzało ! daj spokoj nie prowokuj do dennych dyskusji skoro sie tak martwisz i przejmujesz sprawą wez sie za to i zrob porządek jak takis mądry.Nie jestem tam czestym gosciem ale koleś robi cos dla ludzi i jakos inni to umieją uszanować a nie tylko kasa i kasa bo jak sie go Poprosi o impreze i bedzie mial na to czas i mozliwosci to ją zrobi choć wcale by nie musial ! posiadasz wiedze opierającą sie na wyszukiwarce google itp nie blyszczysz i nie udawaj kogos kim nie jestes Pozdrawiam !!
Popieram kolege...Jak tak ci sie nie podobają tamte imprezy to podaj porządny lokal na impreze i porzadnego organiozatora bo jakby nie spojrzeć to takich nie ma.Nie podoba ci sie to zachowaj to do siebie.Dla mnie szczerze mchówek jest częścią mojego zycia ,młodości...dużo wspomnień się ma z tamtego miejsca.Może ty spróbujesz organizować jakąś impreze co? Zobaczymy jak sie tym zajmiesz...Pokaż na co cię stać
Awatar użytkownika
mendel
chorąży
chorąży

Postautor: bob budowniczy » pt sty 30, 2009 5:03 pm

Mendel pisze:
Człowieku pamietasz lata 70 -80 ubiegłego wieku?

Pewnie ze pamiętam, wtedy były najlepsze imprezy, najpiękniejsze kobiety, najsmaczniejsze wino........ale czasy się pozmieniały kolego.
Nie mam w tym interesu żeby ktoś musiał to zamknąć, ale przeraza mnie wasz minimalizm. Dopiero jak coś się stanie, wtedy będzie szukanie winnego.
POLAK MĄDRY PO SZKODZIE
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: mendel » pt sty 30, 2009 5:09 pm

Ty zawsze jesteś taki uprzedzony i troskliwy? To jest sprawa organizatorów i nic się takiego w mchówku nie wydarzyło żeby sie tak przejmować...teraz jest przerwa w imprezach wiec jest czas do refleksji...pozdro
Awatar użytkownika
mendel
chorąży
chorąży

Postautor: bob budowniczy » pt sty 30, 2009 5:14 pm

Mendel pisze:
Może ty spróbujesz organizować jakąś impreze co? Zobaczymy jak sie tym zajmiesz...Pokaż na co cię stać

Za stary już jestem na rozrywkowy biznes, do tego trzeba mieć zdrowie, a mnie to nie intarara......To prawa ze w okolicach Izbicy młodzież nie ma się gdzie bawić, ale to nie powód do gloryfikacji.
Skoro możecie obsmarowywać policje, księży itp to dlaczego nie napisać o problemie bezpieczeństwa. Siedzieć cicho aż się coś nie stanie, a potem biadolić. Prywatnego interesu nie ruszać, bo kolegi.......no nie źle
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Jaro_Jagr » pt sty 30, 2009 5:15 pm

bob budowniczy pisze:chary bo się zapowietrzysz...........

Mylisz mnie z kims zupełnie mi obcym, ale baw sie dalej. z czasem wyjdzie kim jesteś co i tak mnie gówn* interesuje Pozdro !!
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: Jarek (FLASH) » pt sty 30, 2009 5:18 pm

bob budowniczy pisze:Widze ze nastąpiłem na odcisk......

Widze że pan Bob troszeczkę się zdenrwował hehehe. chyba zaczyna mnie straszyć sanepidem i różnymi tego typu hehe. Szanowny panie Bobie :D niech pan weźmie sobie jakiś kodeks lub poszpera na necie, troszeczkę się doedukuje w tym temacie bo nie ma pan pojęcia o tym co pan pisze, i znowu pan robi z siebie pajaca. Po pierwsze imprezy w Mchówku nie są organizowane pod żadną przykrywką OSP, bo to nie oni organizują tylko ja jako osoba prywatna. OSP udostępnia mi salę za pewne wynagrodzenie na dany czas zapisany w Umowie którą wcześniej podpisaną zanoszę do Urzędu Gminy w Izbicy Kujawskiej. Po drugie impraza masowa uznawana jest wtedy gdy:na stadionie, w innym obiekcie niebędącym budynkiem lub na terenie umożliwiającym przeprowadzenie imprezy masowej jest nie mniej niż 1000 osób lub w hali sportowej lub innym budynku umożliwiającym przeprowadzenie imprezy jest nie mniej niż 300 osób. Co na warunki Mchówka jest niemożliwością. Co do sanepidu , nie jest to impreza masowa, nie posiadam żadnych punktów gastronomicznych także nie potrzebne mi żadne zezwolenia. Co do przepisów przecipożarowych i tego typu, chłopie remiza należy do Urzedu Gminy, więc automatycznie co roku jest robiony remanent i wszelkie legalizacje, to chyba logiczne. Inaczej ta jednostka straży by nie istniała. Mógłbyś troszeczkę pomyśleć. A co do kasy fiskalnej nie mam takiego obowiązku. Zapomniałeś jeszcze wspomnieć o koncesji na alkohol i opłacie dla ZAiKS-u. Wszystko jest hehehe Więc nie strasz mie na przyszłoś bo to żałosne i zniżasz się jeszcze bardziej do beznadziejnego poziomu. I to co najwazniejsz, nie porównuj Mchówka do tragicznej imprezy w Paniewie (pod Topulką). Jak ktoś siedzi w temacie to zna dobrze historię tej imprezy. Ty oczywiście usłyszałeś co nie co i próbujesz zabłysnąć będąc niedoinformowanym. Tą pojedyńczą imprezę z okazji jak się nie mylę Andrzejek organizowali Strażacy. W odróżnieniu do mnie nie mieli nawet jednego pozwolenia na organizację tej imprezy (no chyba oprócz własnej sali). Ani koncesji na alkohol, Zaiksu, pozwolenia z Gminy itd. W jednym się z Tobą zgadzam że powinny być wyciągnięte konsekwencjie nie tylko w stosunku do tego debila (już wcześniej znany był z bujek) który pobił śmiertelnie tego chłopaka ale i do komendata straży, który to organizował. Bo organizował bezprawnie, i bez zezwoleń. Powtarzam bez zezwoleń. Więc zakończ te porównania i nie wspominaj tamtej imprezy bo może komuś robisz przykrość. Chłopie pomyśl tak na chłopski rozum, jak mógłbym coś robić prawi 4 lata, nie legalnie, jeżlei już kila razy kontrolowany byłem przez policję w czasie i przed i mprezą w ramch standardowej kontroli. Oczywiście kontrola związana jest z tym że organizuje to osoba prywatna (dla której zawsze można znaleźc jakiś paragraf hehe) a ni epaństwowa straż pożarna. Czas zakończyć tą bezsensowną rozmowę, i tłumaczenia komuś takiemu jak ty, pewnie i tak tego nie zrozumiesz. Zaczynasz mnie bawić . Acha powtarzam jeszcze raz, jeżeli zamierzasz ponownie zabłysnąć jakimiś nieprawdziwymi informacjami i wypisywanymi głopotami to przedstaw się z imienia i nazwiska, nie zasłaniaj się nickiem. Żebym chociaż wiedział kto mnie próbuje zastraszyać hehe. Uważasz pewnie że jesteś mocny w "gębie" (przepraszam za wyrażenie), ale czy masz trochę odwagi , wątpie! pozdro
Jarek (FLASH)
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: bob budowniczy » pt sty 30, 2009 5:37 pm

Co do wyłączeń to należy wskazać, że imprezami masowymi nie będą imprezy odbywające się w teatrach, operach, operetkach, filharmoniach, kinach, muzeach, bibliotekach, domach kultury i galeriach sztuki, a także imprezy organizowane w placówkach oświatowych, imprezy sportowe organizowane wyłącznie dla sportowców niepełnosprawnych, imprezy organizowane w ramach współzawodnictwa sportowego dzieci i młodzieży oraz imprezy rekreacyjne. Przykładowo dyskoteka będzie imprezą masową mimo ww. wyłączenia, seans w kinie już taką imprezą nie będzie.

powtórzę: dyskoteka będzie imprezą masową ..............

* spełnienie wymogów określonych w przepisach prawa, zwłaszcza w przepisach prawa budowlanego, w przepisach sanitarnych i przepisach dotyczących ochrony przeciwpożarowej,
* służbę porządkową i informacyjną - odpowiednio wyszkoloną i wyposażoną, wyraźnie wyróżniającą się elementami ubioru, oraz powołać kierownika do spraw bezpieczeństwa kierującego tymi służbami,
* pomoc medyczną oraz zaplecze higieniczno-sanitarne,
* drogi ewakuacyjne oraz drogi umożliwiające dojazd pojazdom służb ratowniczych i Policji,
* warunki zorganizowania łączności pomiędzy podmiotami biorącymi udział w zapewnieniu bezpieczeństwa podczas imprezy,
* sprzęt ratowniczy i gaśniczy oraz środki gaśnicze niezbędne przy zabezpieczeniu działań ratowniczo-gaśniczych,
* w razie potrzeby pomieszczenie dla służb kierujących zabezpieczeniem imprezy.

Całość tematu dostępna pod adresem......

http://www.e-podatnik.pl/artykul/poradn ... asowa.html
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: bob budowniczy » pt sty 30, 2009 5:44 pm

Trzech młodych mężczyzn i dwie dziewczyny. Jeden z nich - 26-letni Rafał Wróbel. On jest w najcięższym stanie. Jest w śpiączce. Od ponad tygodnia leży w białostockim szpitalu. Miał tak zmasakrowaną głowę, że lekarze musieli przeprowadzić trepanację czaszki. Teraz cała rodzina i wieś modlą się, aby bez problemu wybudził się i wrócił do zdrowia.

http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll ... /176804248

Wieś jak Mchówek............
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

PoprzedniaNastępna

Wróć do Imprezy