Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Izbica - najbiedniejsze miasto w kraju.

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Izbica - najbiedniejsze miasto w kraju.

Postautor: Ptasiek » pt maja 25, 2007 9:54 pm

http://www.izbica-kujawska.com/index.ph ... all&no=177

Idąc w ślad za stroną główną otwieram nowy temat. Nasze miasteczko znalazło się na niechlubnej liście najbiedniejszych w Polsce. Zachęcam do wypowiedzi w tej sprawie. Do dzielenia się uwagami co do przyczyn i skutków takiego stanu rzeczy.

Czy jesteśmy skazani na ekstensywną wegetację? Czy są jakieś szanse na wyrwanie się gminy z zapaści, której przejawem jest tak niski poziom dochodów u jej mieszkańców?

Zachęcam do dyskusji.

P.s. Może ktoś zaproponuje sensowne pytania do ankiety?
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: blazej » pt maja 25, 2007 11:10 pm

Prawie najbiedniejszym... Szczerze mówiąc nie wiedziałem, że jest aż tak źle...
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Izbica najbiedniejsze miasto w kraju

Postautor: maja5 » sob maja 26, 2007 3:04 pm

Zobacz ankiete jaki to dobry byl rok 2006 dla mieszkancow gminy i miasta.Po co ankiety kiedy ludzie kieruja sie falszem.Prawda wyszla na jaw, i tylko prawda moze zaowocowac bo w przeciwnym razie ankiety sa fikcja.Apel o szczerosc.Pozdrawiam.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: kokeszko7 » sob maja 26, 2007 3:44 pm

maju! Zwróć uwagę, że w ankiecie było pytanie o gmine i miasto a nie o jej mieszkańców, a to wydaje mi sie jest różnica :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: maja5 » sob maja 26, 2007 6:32 pm

Napewno czytaliscie te wypowiedzi sa one na informacjach ,teksty historyczne 'Tu jest moj dom.Sa to wywiady ludzi mlodych z 1982roku.Czy Zofia Smietanska to obecna nasza przewodniczaca?Prosze zauwazyc jacy bezradni sa ci ludzie po uplywie 25 lat jestesmy jeszcze w gorszej sytuacji niz oni.Nie jestem w czepku urodzona mam duzo problemow ,ale ta wiadomosc dobila mnie ostatecznie.Wypowiada sie tu duzo madrych ludzi,piscie o swoich pomyslach na uzdrowienie moze nasza wladza skorzysta z dobrych rad i wrescie wezmie sie za robote.Bo ten artykul jest dla nich wielka porazka.A dla nas nie wspomne.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: goodboy » sob maja 26, 2007 9:09 pm

Kurde no. :!: To teraz na podwyżki dla radnych, ekwiwalent burmistrza i nagrody dla "wazeliniarzy" trzeba spojrzeć w innym świetle. Gdyby nie to doskonałe posunięcie burmistrza i rady bylibyśmy na ostatnim miejscu. A tak przynajmniej oni mogą wydawać więcej. :lol:
Już poważnie. Wyszło szydło z worka. W jaki sposób rządy staro-nowej ekipy wpłynęły na poprawę warunków życia w mieście i gminie- odpowiedź macie w artykule. Jakiej grupie wiedzie się dobrze i coraz lepiej- wiadomo.
I niech mi ktoś udowodni, że pan Sadowski i P. Wardowa myślą o wyborcach , a nie o własnych tyłkach... :lol:
Jeszcze jedno zapytajcie burmistrza o ile spadło bezrobocie w gminie za jego rządów i jakie inwestycje gwarantujące nowe miejsca pracy udało mu się pozyskać(czy w ogóle kiwnął w tej sprawie palcem) :evil: .
goodboy
major
major

Re: Izbica najbiedniejsze miasto w kraju

Postautor: Amba » sob maja 26, 2007 9:30 pm

maja5 pisze:Czy Zofia Smietanska to obecna nasza przewodniczaca?

Maju jesteś lepsza ode mnie. Nie zauważyłam tego pisząc post o naszej pani Serwatce. Pokłony i nie daj się .
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: goodboy » pn maja 28, 2007 8:08 pm

Moi mili dowiedzialem się, że w nagrodę za awans na 3. miejsce(od końca) w weekend w Grochowiskach odbyła się ostra imprezka na rancho Biernackiego :lol: . Były muzyka i tańce. Przybyła cala izbicka Samoobrona łącznie z wodzem i przewodniczącą o radnych już nie wspomnę. Oj lała się wódeczka, lała... Jest co opijać doprawdy. Gmina rozkwita, ludzie żyją w dobrobycie. :lol:
Jest się z czego cieszyć, im większa bieda i zacofanie, tym większe szanse Samoobrony :twisted: .
A może by tak radny wojewódzki spróbował załatwić coś istotnego dla Izbicy, lub pozyskać jakąś inwestycję i miejsca pracy. Tym się powinni radni wojewódzcy zajmować, o ile wiem. Co pan zrobił dla swojej gminy i wyborców przez te pół roku? Smiało, bez zbędnej skromności proszę.... :lol:
goodboy
major
major

Izbica najbiedniejsze miasto w kraju.

Postautor: maja5 » pn maja 28, 2007 8:38 pm

A jak sie ludziska z Grochowisk cieszyly bo tylko ta wies miala zaproszenia.Ciekawe kto pokryl koszty tej imprezy.Pewnie fundusz reprezentacyjny.Wojewodzki ani powiatowy nic nie zrobia bo sa tylko do pozamiatania.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: maja5 » wt maja 29, 2007 6:39 pm

Jak sie dowiedzialam z poczty pantoflowej to i nasz ksiadz i starosta zaszczycili majowke swoj obecnoscia w Grochowiskach.Koszty imprezy pokryl sam organizator 7kg kielbasy i 3kg udek zakupil.Alkohol kazdy w swoim zakresie przyniosl w ilosci od zaleznosci.Najbardziej popularny byl bimber wlasnej roboty.Ale na tym nie koniec.W najblizszy weekend przewidziana jest imprezka dla milusinskich z okazji "Z okazji Dnia Dziecka"oczywiscie u Pana .B.Dzieciom zyczymy wesolej zabawy.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: VooVoo » wt maja 29, 2007 7:09 pm

Zapomniałaś dopisać ile będzie kiełbasy no i udek oczywiście 8)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: maja5 » wt maja 29, 2007 7:39 pm

A co chcesz zasponsorowac mile widziane .
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: VooVoo » wt maja 29, 2007 7:52 pm

Studencka kieszeń nie podoła...przykro mi
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: goodboy » wt maja 29, 2007 7:58 pm

Mam pytanie. Czy nasz burmistrz, przewodniczaca i radny wojewódzki wystapili w symbolu swojej partii- pasiastych krawacikach. Bo ja jeszcze tych osób nigdy w takich krawatach nie widziałem. To skandaliczne, czyżby wstydzili się swojej przenalezności partyjnej i poglądów. Jako gorący zwolennik samoobrony zachęcam pana burmistrza do noszenia krawatu partyjnego. Inaczej w niektórych kręgach może to być źle odebrane. :wink:
Maju, to może na tej drugiej imprezie pan B. pochwali się swoimi osiągnięciami.
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » wt maja 29, 2007 10:31 pm

Obrazek

To o biedzie, a nie o imprezach.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Dyslektyk » śr maja 30, 2007 9:30 am

nawet jeśli do prawda zmienimy to
Awatar użytkownika
Dyslektyk
starszy kapral
starszy kapral

izbica najbiedniejsze miast w kraju

Postautor: maja5 » śr maja 30, 2007 8:59 pm

Ptasiek twoj obrazek pasuje do nastepnej imprezy i az sie prosi by otym napisac.Otoz 17 czerwca pod nazwa "Zawody w powozeniu zaprzegami"odbedzie sie turniej na stadionie MGKS Kujawianka.Po zawodach bedzie duzo atrakcji ,grochowka no i zabawa taneczna.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Daras » śr maja 30, 2007 9:50 pm

A ja mysle, ze Izbica mimo iz ,na tej liscie zajmuje niezbyt chlubne trzecie miejsce od konca i mimo opisywanych wczesniej slusznych zreszta wielu powodow takowego stanu rzeczy to i tak nie jest taka najgorsza...Wydaje mi sie ze,jadac przez Polske znalezlibysmy mnostwo malych miasteczek gorzej wygladajacych od Izbicy a ,lepiej usytuowanych na liscie super exspresu.Pewnie nie jest zadobrze,ale na pewno Izbica Kujawska nie wyglada mimo swego dochodu srednio na mieszkanca na ,,przed przed ostatnie miasto w Polsce,,... :!:
Daras
sierżant
sierżant

Postautor: TW » czw maja 31, 2007 7:39 am

To, że są takie miasteczka które lepiej wyglądają niewiele znaczy. Tych pieniędzy nie dało się przeznaczyć na imprezy. Kostka brukowa poprawia wygląd i tylko tyle. Może i lepiej będzie chodziło się bezrobotnym na boso po nowej kostce. :)
TW
szeregowy
szeregowy

Postautor: VooVoo » czw maja 31, 2007 11:07 am

Nie narzekaj :!: Ja się ciesze że miasteczko jest coraz piękniejsze pod względem wizualnym.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Następna

Wróć do Ogólne