Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Cwiartka z tysiaca juz jest...

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Cwiartka z tysiaca juz jest...

Postautor: Daras » ndz lut 25, 2007 5:42 pm

Witam, tytul tematu moze nie do konca jasny i czytelny,ale juz wyjasniam.Cwiartka z tysiaca czyli 250. Przegladalem forum dzisiaj i rzucilo mi sie w oczy ,ze na forum jest juz zarejestrowanych ponad 250 uzytkownikow.Aktywnych bardziej lub mniej ,ale jest ich wlasnie tylu.Mysle,ze to dobrze dla forum,ze jest nas coraz wiecej,wiecej tematow,watkow i poruszanych spraw dotyczacych Izbicy Kujawskiej.Mysle i mam nadzieje, ze ani sie obejrzymy ,a bedzie 500 potem 1000 osob itd.Wiele miejscowosci porownywalnych wielkoscia do Izbicy moze tylko pomarzyc o takim aktywnym i duzym forum.Tymbardziej fakt cieszy, iz byl bardzo dlugi okres ,,stagnacji,, na forum ,ale to za nami.Zwiazane jest to pewnie z wieksza dostepnascia do internetu w okolicy Izbicy, ale takze z tym, iz strona i forum goszcza na internecie od kilku lat nieprzerwanie i wszyscy ,,potencjalni,, zainteresowani maja mozliwosc trafic do ,,Wirtualnej Izbicy Kujawskiej,,. Tak wiec forum sie rozwija i sa widoki na przyszlosc...
Daras
sierżant
sierżant

ćwiartka z tysiaca

Postautor: bryza » ndz lut 25, 2007 7:54 pm

wypada tylko pogratulować,i zaprosić do aktywnosci wszystkich forumowiczów !!!! :D :D
bryza
plutonowy
plutonowy

Postautor: goodboy » ndz lut 25, 2007 8:36 pm

No i niech będzie jak najwięcej osób wypowiadających się na forum. Wszystkich zachęcam do wpisywania własnych opinii i przemyśleń. A jeśli ktoś zauważy jakieś dziwactwa lub nadużycia w najbliższym otoczeniu niech pisze śmiało. Od tego są fora internetowe, żeby anonimowo się na takie tematy wypowiadać. Pozdrawiam obecnych i przyszłych użytkowników.
goodboy
major
major

Postautor: Krespin » ndz lut 25, 2007 8:52 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 9:09 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Re: Cwiartka z tysiaca juz jest...

Postautor: miras » ndz lut 25, 2007 10:39 pm

Daras pisze:Cwiartka z tysiaca czyli 250. Przegladalem forum dzisiaj i rzucilo mi sie w oczy ,ze na forum jest juz zarejestrowanych ponad 250 uzytkownikow

Wszystko się zgadza Daras !
Tylko z tych 253 użytkowników 139 nie napisało ani jednego postu.
Czyli mówiąc krótko tych aktywnych czy mniej aktywnych jest tylko 114
Ale nie chodzi o to. Najważniejsze, że Forum tryska życiem i dyskusje
stają się bardzo ożywione. :D
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Daras » pn lut 26, 2007 9:03 pm

139 osob nic nie napisalo,ale sie zarejestrowalo i bardzo mozliwe ,ze zbieraja sie moze troche z ,,opoznionym zaplonem,, lub moze troche ,,niesmialo,, zeby cos napisac ,dodac w temacie izbickim.Swiadczy to tez o tym ,ze sledza co sie dzieje na forum lub choc od czasu do czasu poczytaja. A to tez jakis,, ruch na plus,,.Dali znac ,ze interesuja sie Izbica.Mam nadzieje ,ze w koncu sie odezwa... :wink:
Daras
sierżant
sierżant

Postautor: miras » pn lut 26, 2007 9:15 pm

Miejmy taką nadzieję.Pożyjemy zobaczymy. :D
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Ptasiek » pn lut 26, 2007 10:00 pm

Z tym pisaniem na forum to wbrew pozorom nie jest taka prosta sprawa.
Samo niestety się nie napisze. Jeśli ludzie nawet uważnie czytają nasze elukubracje, to sami często z przyczyn braku elementarnej umiejętności piasnia maszynowego rezygnują z możliwości wypowedzi. Konstatacja, że napisanie krótkiego zdania zajmuje niewprawionej osobie kilkanaście minut jest wystarczającym hamulcem. Ot co. Sam znam kilka osób zalogowanych na tym forum, które ze smutkiem mówią mi, że trudno by im było teraz zdrewniałe paluchy nauczyć skakania po klawiaturze.

:idea: Zatem jest nas faktycznie aktywnych forumowiczów sporo więcej niż tych, którzy piszą.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: loopez » pn lut 26, 2007 10:12 pm

No to "mistrza klawiatury" zafundować im trzeba i niech ćwiczą te "zdrewniałe" paluchy, a potem wkraczają w szeregi aktywnych :D
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: miras » pn lut 26, 2007 10:19 pm

Według mnie najlepszym sposobem na "zdrewniałe " paluchy jest moczenie ich w roztworze octowym. Po takim moczeniu paluchy są bardzo
sprawne i odmiękczone. Po prostu same chodzą po klawiszach. Jak nie spróbują to się nie przekonają. :lol:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: SidE » pn mar 05, 2007 11:30 am

Problem z aktywnym uczestnictwem na forum to nie tylko kwestia 'zdrewniałych paluchów'.
Często zaglądam na forum, ponieważ sprawy Izbicy są mi wciąż bliskie. Dzięki forum zdobywam informacje co się aktualnie dzieje w miasteczku.
Natomiast bardzo trudno jest mi zabierać głos w dyskusji, gdyż od kilku lat mieszkam z dala od Izbicy.
SidE
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: mendel » pn mar 05, 2007 6:22 pm

Ja z zupełnością się z wami zgadzam (względem zarejestrowania, bo co do pisania i ożywionej dyskusji z niektórymi mogłoby być trudniej)lepiej jeżeli jest zarejestrowanych 250 użytkowników niż prawda że dyskutuje z nich niecała połowa...
Awatar użytkownika
mendel
chorąży
chorąży

Postautor: Krespin » pn mar 05, 2007 7:45 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 9:09 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Daras » pn mar 05, 2007 8:23 pm

Ale ,wielu jak wczesniej napisano zaglada i interesuje sie zyciem Izbicy i jest to tez ,,jakowys,, udzial w forum,zawsze lepszy ten niz zaden...
Daras
sierżant
sierżant

Wróć do Ogólne