Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

odśnieżanie naszych....według zasług ?

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

odśnieżanie naszych....według zasług ?

Postautor: aro » sob sty 27, 2007 3:28 pm

Poruszam ten temat, bo jak co roku szlak trafia mnie najjaśniejszy.
Carem i Bogiem w podejmowaniu decyzji o odśnieżaniu dróg gminnych jest Pan Rosiński, tak jakby wiedział, które drogi powinny być w pierwszej kolejności odśnieżane.
Zleciło się Sołtysom podejmowanie decyzji w wyznaczaniu w swoim sołectwie, która droga ma być odśnieżona, a tu tym czasem i tak rządzi wszech wielmożny Pan Edzio.
Cała sprawa zaczęła się w tamtym roku. Pomimo monitów skierowanych do w/w nie odśnieżono mi drogi. Czekałem do samego końca i co???
Pan Edzio olał całą sprawę twierdząc, że to nie jest droga główna!!!
Pytam zatem. Jeśli droga gminna, którą dojeżdża do swoich gospodarstw minimum 5 rodzin nie jest drogą , to czym jest ??? polną ścieżką!!!
Postanowiłem zjebutać Pana Edzia za całe to zajście, ale on jak ta świ........ta pluć w twarz, to powie, że deszcz pada.
Dopiero gdy wpadłem na pomysł, że zajechałem drogę operatorowi pługa i powiedziałem że popsuł mi się samochód tuż przed zjazdem w swoją drogę, to on odśnieżył ją, bo nie miał którędy przejechać.

Dzisiaj jest tak samo, pomimo, że minęło już trochę czasu nikt nie zamierza nic zrobić!!! Pan Edzio znowu twierdzi, że są drogi główniejsze i bardziej podrzędne.

Sołtys nasz dzwonił do Edzia i ten powiedział , że są kolejności w odśnieżaniu. Ja wam powiem którędy maszyna pomknęła, a wy wysnujcie wnioski:
ze Świętosławic do Mchówka i z powrotem na Gaj i Długie

Jeśli nikt nie widzi powiązania chętnie odpowiem na pw

Jedno pytanie tylko na koniec dla Pana Edzia.

Czy my jesteśmy od Macochy,że nie możemy mieć tak samo jak inni???, a może nie płacimy podatków???, jeśli tak to Pan Panie Rosiński płaci pewnie razy 5, bo tyle razy widziałem przejeżdzający pług dzisiaj(sobota) przed Pana domem, na Narutowicza też, tyle, że podniesiony do góry...
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: Amba » sob sty 27, 2007 7:55 pm

O jeny. Franek dzisiaj piechotą polazł do Izbicy po flache, bo s@#$%^&*y Goebels administruje odśnieżaniem dróg tak jak widać. Tego spasłego wieprza od koryta chyba nic nie oderwie.
A miało być tak pięknie. Flaszeczka sąsiedzi, zagrycha, bajabongo. I gówno. Nie dojechali bo zawiane. A cap śmierdzący zamiast pracować siedzi w domowym ciepełku. Tylko swym przydupasom odśnieża.

Nie wiem kim jesteś Aro ale ja choć na kacu prawie codzień podzielam Twoje zdanie. Jak tu nie pić i nie bełkotać.

Franek polej. CO? Ty świnio, wychlałeś kolejkę beze mnie! Idę bo mi ten opój wszystko wychla. Ochlaptus jeden.
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: kokeszko7 » sob sty 27, 2007 8:26 pm

Tak to jest jak się wozi *** służbowymi samochodzikami... Po co sie przejmować, że inni nie przejadą???? A jak sie autko zniszczy albo cos może sie urwie od dołu to przeciez będzie okazja kupić nowe, nie ????????????Nasz gmina przecież taka bogata............. :oops: Może fundować nowe pojazdy.... :!:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: rossa » ndz sty 28, 2007 9:39 am

Oj Amba odstrzelą ci łeb, chyba, żeś wojskowa i za ch#$a Cię nie znajdą :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted:

Macie racje wszyscy powyżej. Pomyślcie sobie ile te oszołomy zaoszczędzili na tym że nie odśnieżali przez te 2 miesiące.

A gdzież nasze obietnice przedwyborcze!!!!!

Widziałam chodząc po Izbicy jakie cyrki na drogach się dzieją. Byłam świadkiem jak samochód koło tartaku nie mógł pod górkę podjechać. Co się rozpędził to zturlał do tyłu. Potem próbował pod prąd koło szkoły i tak nic z tego, dopiero ciągnik go na hol wziął i podjechali. To karygodne !!!

Słyszałam też na własne uszy, że wy ludzie jesteście podzieleni (ja też) na klasy. tak tak, na klasy, jakie???
Pierwszej kategori i drugiej kategori i na końcu te bez kategori.... O co chodzi?

Według zasług!!! w pierwszej kategori: Radni i BEZRADNI , Strefa stanowisk przy korycie
w drugiej kategori Ci co mogą kimś zostać albo mają plecy wyżej,
W trzeciej kategori oszołomy, krzykacze i Ci którzy nie chcą pomagać władzy.
Dlatego Ty aro pewnie zasłużyłeś na 3 kategorię skoro opisałeś to zdarzenie :lol:

Coś jeszcze?????????
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: miras » ndz sty 28, 2007 11:17 am

Z tego co mi wiadomo to nasza Komunalka zakupiła jakaś odśnieżarkę?
Tylko nie wiem na ile jest to prawdą ? Widziałem ją wczoraj ale z podniesionym pługiem.
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: aro » ndz sty 28, 2007 6:53 pm

Niestety Miras smutna rzeczywistość .

Właśnie teraz przejechała naszą drogą maszyna do odśnieżania. Po 5 dniach. Tylko nie wiem po co???

Pomyślicie sobie, że jestem wariat. Że najpierw chcę a potem nie. Otóż moi drodzy przejechała ale nie ma co odśnieżać, bo śnieg praktycznie stopniał.
Droga została udrożniona przez nas już wczoraj a temperatura dokończyła dzieło.

Śmiem twierdzić, że to tylko wykorzystanie kilometrówki, a nie pomoc.
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: kokeszko7 » ndz sty 28, 2007 9:35 pm

Hahaha dobre sobie :lol: :lol: :lol: Dzisiaj odśnieżanie.....Ja nie mogę...
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Wróć do Ogólne