Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Stan zabezpieczenia kościoła p.w. NMP w Izbicy Kujawskiej

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Stan zabezpieczenia kościoła p.w. NMP w Izbicy Kujawskiej

Postautor: blazej » śr gru 20, 2006 1:05 pm

Nawiązując do artykułu z Gazety Kujawskiej http://pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/PO/20061219/WLOCLAWEK01/112190209&SearchID=73266550394860 orientuje się ktoś jakie nieprawidłowości odnotowano w stanie zabezpieczenia naszego kościoła?
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Arizona » śr gru 20, 2006 5:45 pm

Nie wiem nic konkretnego w tym temacie, ale wydaje mi się, że nieprawidłowości dotyczą zabezpieczeń przeciwpożarowych.
I to pomimo tego zaprószenia ognia (chyba ze 2-3 lata temu....) do jakiego doszło w kościele.
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: VooVoo » czw gru 21, 2006 2:26 am

Arizono skoro strazacy przeprowadzali je to bankowo tych o których piszesz :)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Jaszar » śr gru 27, 2006 6:31 pm

Zasadniczym problemem w kwestii zabezpieczenia ppoż kościoła parafialnego w Izbicy Kuj. jest brak odpowiedniego podjazdu i bramy dla wozu strażackiego , a zza parkanu to raczej trudno gasić pożar (odpukać w niemalowane ... ) W Brdowie na ten przykład nie było problemu , rozebrano fragmen obrodzenia i zamontowano bramę , ale tam remont klasztoru prowadziła konkretna firma ....
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Wróć do Ogólne