Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Co jest Kujawiaki?

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Co jest Kujawiaki?

Postautor: Jurek » czw sty 22, 2004 9:47 am

Czyżby w tak pięknym i bogatym w historię miasteczku jakim jest Izbica Kujawska nic się nie działo-nie wierzę!!! :P :lol: :D
Awatar użytkownika
Jurek
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: wesolek » ndz sie 22, 2004 7:44 pm

izbica jak izbica tu sie nigdy nic nie dzieje LUDZIE SPADAJCIE STAD
wesolek
szeregowy
szeregowy

Postautor: Daras » pn sty 24, 2005 3:13 pm

Wesolek-to tylko sie tak wydaje..co piszesz,pewnie ze wieksza miejscowosc to wieksze kontakty i mozliwosci ale jak wyjedzies na stale to nie raz zatesknisz za wlasnie Izbica :wink:
Daras
sierżant
sierżant

Postautor: Jurek » wt sty 25, 2005 1:24 pm

fajnie ze jednak czasami ktoś tutaj zaglada,pozdrawiam odwiedzających :D ,a moze cos wiecej o sobie napiszesz np,kiedy wyjechałes z Izbicy?itp
Awatar użytkownika
Jurek
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Daras » śr sty 26, 2005 7:42 am

Hej Jurek-tak praktycznie to nigdy nie wyjechalem z Izbicy bo nigdy w niej nie mieszkalem.Mam tu rodzine,odkad siegam pamiecia zawsze tu przyjezdzalem,duzo czasu wolnego spedzalem i w miare mozliwosci nadal przyjezdzam.Podobaja mi sie tutejsze okolice i daze to miejsce sentymentem :)
Daras
sierżant
sierżant

Postautor: Jurek » śr sty 26, 2005 12:10 pm

Witaj Daras,wlasnie mnie tez podobaja sie te okolice i darze to miejsce duzym sentymentem.Spedziłem tam tj.w Zagrodnicy rok czasu i 30-lat później odwiedziłem na pare godzin .Ale był to czas bardzo fajny,trochę ludzi zapamietałem.Od kiedy tzn.od ktorego roku Ty tam jeżdzisz?i gdzie mieszkasz o ile to nie tajemnica?pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jurek
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Daras » czw sty 27, 2005 10:30 am

Hej Jurek,ja w Izbicy nigdy nie mieszkalem,przyjezdzam tu juz od prawie 30 lat bo mam tu rodzine.A tak poza tematem,jaki ten swiat maly.Ja tez mieszkam w Gdansku juz od paru lat z tym ze od kilku miesiecy jestem za granica,jak dlugo niewiem...to zalezy od tego jakie beda mozliwosci...moze kilka miesiecy,moze kilka lat.Ale do Polski i do Izbicy bede przyjezdzal,szczegolnie latem,pozdrawiam,hej
Daras
sierżant
sierżant

Postautor: Daras » ndz mar 06, 2005 7:39 pm

W Izbicy dzieje sie ostatnimi czasami niedobrze,fala okrucienstwa i przemocy az zatrwaza, a szczegolnie ostatnie przerazajace wydarzenia...pewnie wszyscy mieszkajacy w Izbicy wiedza o czym mysle i pisze ...niedobrze sie dzieje w tej pieknej okolicy...
Daras
sierżant
sierżant

a cóż to się dzieje tak zatrważającego

Postautor: Krespin » ndz mar 05, 2006 11:06 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 9:05 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Daras » pt mar 24, 2006 10:03 pm

Witaj Krespin.
Dokladnie tak jak mowisz,odniose sie do konca Twojej wypowiedzi, ,,...lub ze szczegolnym okrucienstwem ludzie traca swe zycie,,
Wlasnie w tym okresie,w ktorym pisalem taka wstrzasajaca sytuacja miala miejsce w Izbicy i wzgledem niej byl moj post, ze sie zle dzieje...
Jesli Ci ona umknela lub po roku juz jej nie kojarzyles, tak bywa, nawet jak sie jest na codzien na miejcu mozna cos przeoczyc lub o czyms niewiedziec jak widac...,pozdrawiam
Daras
sierżant
sierżant

Postautor: <<Batman>> » śr mar 21, 2007 1:00 pm

Jednak zdarzą się czasem smutne i okrutne wypadki (np.w zaryniu) które doprowadzają ludzi do refleksji nad sobą oraz nad tym kto był winien i czy tak
musiało być :|
batman
<<Batman>>
szeregowy
szeregowy

Wróć do Ogólne