Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

nowy sklep duzy

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

nowy sklep duzy

Postautor: jaroslawjanicki » czw gru 11, 2008 7:55 pm

nareszcie moze wreszcie bedzie normalnie bo nie musimy jechac na zakupy do kola lub biedronki do lubranca nasze sklepy w izbicy maja najwieksze ceny moze bedzie zdrowa konkurencja po otwarciu zobaczymy
jaroslawjanicki
szeregowy
szeregowy

duzysklep

Postautor: maja5 » pt gru 12, 2008 12:46 pm

Piszac najwieksze miales na mysli dobrze widoczne.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: smak » pt gru 12, 2008 4:46 pm

Napis Chata Polska jest duży, ale jadąc ul.Kolską mało widoczny, ciekawe jakie będą ceny. Podobno już w poniedziałek nowy sklep będzie czynny.
smak
szeregowy
szeregowy

Postautor: jaroslawjanicki » pt gru 12, 2008 6:52 pm

ciekawe gdzie parking moze na kolskiej
jaroslawjanicki
szeregowy
szeregowy

duzy sklep

Postautor: maja5 » sob gru 13, 2008 11:00 am

Pieszo nielaska daleko nie masz.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Re: duzy sklep

Postautor: Vivaldi » sob gru 13, 2008 4:11 pm

maja5 pisze:Pieszo nielaska daleko nie masz.

A to już nie powinno Ciebie interesować !
Może przyjechać łódką jeśli chce. I koniec.
Dziś już parking jest podstawowym wymogiem stawianym prawie każdemu sklepowi, a tym bardziej takiej wielkości.
Ciekaw jestem czym jeździsz na zakupy po 3 kg proszku, 10 kg cukri i inne. Niesiesz km do domu. Ale cóż pewnie odpowiesz "Nie kupuję tyle cukru/proszku"
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: jaroslawjanicki » sob gru 13, 2008 5:14 pm

ja moge i na pieszo nawet mam lodke ale serio to co na plecach
jaroslawjanicki
szeregowy
szeregowy

duzy sklep

Postautor: maja5 » sob gru 13, 2008 11:34 pm

Nie odpowiem / nie kupuje/ bo kupuje. Ale jak jedzie ta lodka to bym chciala zobaczyc.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: bob budowniczy » ndz gru 14, 2008 8:27 am

Parking jest.......na placu obok synagogi.....tak na oko na 10 samochodów.....wjazd od 11 listopada..........myślę ze starczy :roll:
Napis duży i według mnie widoczny...........zresztą miejscowi i tak trafia bez problemu :lol: :lol: :lol: wieczorem świecący.........przejezdni, jak ktoś będzie chciał się zatrzymać to to zrobi.........
Co do obsady miejsc pracy.........z tego co wiem ciągła rotacja..........już 3 "pracownice" pożegnały się z praca........jedna nawet nie zaczęła a już zrezygnowała :lol: :lol:
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: goodboy » ndz gru 14, 2008 9:51 am

Jak będą pracować tak jak interwencyjni, to sukcesu firmie nie wróżę. Jak to jest ,niby bezrobocie duże, a chętnych odpowiedzialnych osób do pracy brak. Prawda jest taka, że większość bezrobotnych tutaj w ogóle nie chce pracować. Każdy by chciał na wejście ze 2000 i jeszcze się nie narobić za bardzo... :lol: :lol: :lol: .
Mam nadzieję że na tym parkingu żadna cegła z synagogi nikomu na głowę nie spadnie??? :lol:
Parking na 10 samochodów? To chyba żart. Przy tej wielkości sklepie?
goodboy
major
major

Postautor: Vivaldi » ndz gru 14, 2008 9:57 am

bob budowniczy pisze:Parking jest.......na placu obok synagogi.....tak na oko na 10 samochodów.....wjazd od 11 listopada..........myślę ze starczy :roll:
Napis duży i według mnie widoczny...........zresztą miejscowi i tak trafia bez problemu :lol: :lol: :lol: wieczorem świecący.........przejezdni, jak ktoś będzie chciał się zatrzymać to to zrobi.........
Co do obsady miejsc pracy.........z tego co wiem ciągła rotacja..........już 3 "pracownice" pożegnały się z praca........jedna nawet nie zaczęła a już zrezygnowała :lol: :lol:

Mozna to dwojako tłumaczyć:
-Za damski c.. nie będzie robiła ta osoba,
-Albo nie dała sobie w kaszkę dmuchać i wykorzystywać.

Bo w Izbickich sklepach wszelkie postawy normalności i godnej pracy mają się nijak do realiów.
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: goodboy » ndz gru 14, 2008 10:34 am

A to też prawda.
goodboy
major
major

Postautor: bob budowniczy » ndz gru 14, 2008 11:44 am

5 zl/h to nazywasz damskim "przyrodzeniem" ??????????????
10h * 5zl=50 zł dzień * 31 dni = 1550 zł wersja dla chcących zarobić
8h * 5 zł= 40 zł dzień *26dni = 1040 zł wersja zgodna z przepisami

Proszę najpierw się zastanowić, policzyć, i nie pisać bzdur......
Który z Izbickich "biznesmenów" zbliży się do tych zarobków?????????
Rodzimi "biznesmeni" jeśli już wypłacają najniższą krajowa (tj. 845 zl) to już jest sukces......... a nie jeden robi to w systemie ratalnym
zgadzam się z goodboy-em ze ludzi do pracy niestety nie ma......jak już ktoś się znajdzie toooooooo....
Kto chce pracować ten pracuje.....
"CZY SIĘ STOI CZY SIĘ LEŻY 2 TYSIĄCE SIĘ NALEŻY"
A co do tych pań które "pracowały"......jedna w nosie dłubała i bawiła się komórą .......druga sama się zwolniła, a trzeciej się do rak kleiło........ :lol:
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: maja5 » ndz gru 14, 2008 12:22 pm

Cale 31dni bez wytchnienia a kiedy spac.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

duzy sklep

Postautor: maja5 » ndz gru 14, 2008 12:36 pm

Vivi mow za siebie nie za pracownikow izbickich sklepow.Dziwne ze maja az tak zle.Krzychu chodzil po izbickich sklepach i namawial do przejscia to jakos nie bylo chetnych.Przepraszam byla chetna pani ktora 6 lat pracowala w Babiaku tak ja pieknie zalatwili ze sie zwolinla a tu ja nie przyjeli.Przykro mi Aniu ze padlas ofiara.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: bob budowniczy » ndz gru 14, 2008 1:16 pm

maja5 pisze:Cale 31dni bez wytchnienia a kiedy spać.

najlepiej nie spać.....po co spać?.....liczy się tylko kasa.....maju5
10 godzin to nie doba.........orient
Maju5 a uważasz ze Izbiccy sprzedawcy maja dobrze? W którymś poście piszesz ze jesteś pracownikiem stoiska spożywczo/mięsnego, proszę pochwal tego swojego cudownego pracodawce, powiedz nam, szerokiemu forum zainteresowanych ludzi gdzie znajduje się to miejsce westchnień wszystkich pracowników. I nie pisz ze ludzie pracujący w sklepach w Izbicy maja dobrze, bo to znaczy ze żyjemy w innych realiach......bardzo innych realiach.
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: maja5 » ndz gru 14, 2008 1:46 pm

A chocby Dubielak placi 845 podstawa plus % od obrotu.Zarobki 1700zl do reki.Praca bez niedziel swiat od 6 do 18 sobota do 14 no i co?
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: bob budowniczy » ndz gru 14, 2008 2:21 pm

Dobre....dobre Maju5
całkiem nieźle...........wychodzi na to ze w Izbicy zarobki sa najwyższe u Dubielaka.......we Włocławku płaci tylko podstawę, w Lubrańcu również......tylko ta szczególna Izbica? popytam.....po ile godzin pracujecie?
Od 6 do 18 wychodzi 12 godzin......
Możesz mnie oświecić jeśli chodzi o osobę Krzycha? masz na myśli B......
Piszesz ze biegał po sklepach i namawiał do pracy?Ze obiecał komuś prace?
Jeśli możesz to podziel się z nami swoja wiedza........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: maja5 » ndz gru 14, 2008 2:29 pm

Bardzo Cie prosze czytaj teksty ze zrozumienim.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: kokeszko7 » ndz gru 14, 2008 2:51 pm

wiem od koleżanki pracującej w Dubielaku, że tam pracują od 3.00 do 11.00 - pierwsza zmiana i od 11.00 do 19.00 druga zmiana czyli po 8 godzin.
a zarobki rzeczywiście ok. 1500.
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Następna

Wróć do Ogólne