Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Śmierć na zabawie w Topólce

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Śmierć na zabawie w Topólce

Postautor: mendel » czw lut 21, 2008 1:30 pm

Chodzi mi oczywiście o śmiertelne pobicie 19-letniego chłopaka z Topólki. Chciałem poruszyć ten temat, gdyż zauważyłem że jeszcze podobnego tematu nie ma. Mam nadzieje że wszyscy potraktują ten temat poważnie i się na nim wypowiedzą...
----Mowa jest srebrem,milczenie złotem----
Awatar użytkownika
mendel
chorąży
chorąży

Postautor: aro » czw lut 21, 2008 9:11 pm

To nie jest odpowiedni temat na forum.

Proponuje go nie tylko zamknąć ale i skasować.

Wejdź w położenie rodziny, chciałbyś czytać o swoim dziecku ?
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: blazej » pt lut 22, 2008 9:13 am

aro pisze:To nie jest odpowiedni temat na forum.

Proponuje go nie tylko zamknąć ale i skasować.

Wejdź w położenie rodziny, chciałbyś czytać o swoim dziecku ?

Nie zgodzę się z Tobą aro. Moim zdaniem chodzi tu o problem przemocy, jaki pojawia się na imprezach masowych. Niestety u nas jest Arena, gdzie różne rzeczy się już działy... Wątek powinien być kontynuowany
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Trzeba rozmawiać

Postautor: reno » pt lut 22, 2008 11:49 am

na takie imprezy przychodza rózne osoby. Dlaczego w naszej Arenie w przeciwieństwie do innych dyskotek np. Bravo nie wymagaja posiadania dowodu osobistego, aby wejśc na imprezę?? :idea:
Awatar użytkownika
reno
szeregowy
szeregowy

Postautor: de Tox » pt lut 22, 2008 9:38 pm

A co to da, że będą sprawdzać dowody. Przed takimi wypadkami na pewno nikogo to nie uchroni. Jedynym co może odstraszać to sprawność organów ścigania i nieuchronność kary. A ja się założę, że za parę miesięcy większość z tych co to zrobili będzie na wolności. O sprawności Policji nie będę się wypowiadał...
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Ptasiek » pt lut 22, 2008 10:53 pm

Na dzień dzisiejszy cała piątka siedzi w areszcie. Jednemu grozi dożywocie a pozostałej czwórce nie mniej niż 12 lat. Nie sądzę by za parę miesięcy pokazali się w okolicy.
Na marginesie pragnę wspomnieć, że o ile mnie pamięć nie myli jest to trzecia już śmiertelna ofiara "dyskotek" w Topólce w ciągu ostatnich kilkunastu lat.

Proszę nie sugerować, że to był wypadek. To nieprawda. Każdy kto zna trójkę z zatrzymanych wie, że tu nie może być mowy o przypadku ani wypadku. To było morderstwo z zimną krwią na przypadkowej osobie. Nie jest to też pierwsza ofiara tych bandziorów.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: de Tox » sob lut 23, 2008 2:09 pm

Skoro tacy bandyci, to co robili na wolności do tej pory?
To co im grozi, to jedna sprawa, a jak przyjdzie co do czego, to większość świadków wycofa zeznania jak znam życie.
Przykład sprawy P. Komorowskich dużo tu mówi. Większość świadków z Izbicy którzy widzieli sprawców wycofała zeznania (w tym żona jednego z policjantów). Mimo, że bandytów zatrzymano tej samej nocy, po kilku tygodniach już wszyscy byli na wolności. I włos im z głowy nie spadł do tej pory. Mogę się założyć, że w tym przypadku będzie podobnie. Przynajmniej część z tych degeneratów za parę miesięcy odmelduje sie na kolejnej imprezie.
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Ptasiek » sob lut 23, 2008 4:51 pm

Zacny @de Toxie. Jeśli masz jakichś dobrych znajomych w Topólce to popytaj osotamchozi? Zresztą w Izbicy też :shock: .
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Wróć do Ogólne