Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Burmistrz - Kto teraz ?

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Kto burmistrzem - oficjalna lista kandydatów

Czas głosowania minął pt lis 10, 2006 7:36 pm

Henryk Krzyżanowicz - SLD
23
43%
Bogdan Sadowski - Samoobrona
10
19%
Marian Lewandowski - PSL
21
39%

Liczba głosów : 54

Postautor: Krespin » śr paź 18, 2006 8:15 pm

proszę głosować

komentarze będziemy opisywać później w przed dzień ciszy wyborczej.

ANKIETA CZEKA !!!
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: VooVoo » śr paź 18, 2006 8:24 pm

Głos oddałem i namawiam innych rownież do zrobienia tego.Im więcej tym lepiej!! :D
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Sensor » czw paź 19, 2006 6:48 am

Witam. No i wszystko jasne - mamy trzech kandydatów-p. Bernyś nie zdążył. I chwała Panu :lol:
Wziąłem udział w ankiecie.Za obecnym władcą nie przepadam, a niepiśmiennych i nieczytatych nie będe popierał. Pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: VooVoo » czw paź 19, 2006 1:58 pm

Czyli niewybierasz się na głosowanie Sensor??
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Krespin » czw paź 19, 2006 5:18 pm

Voo Voo tylko nie mów, że Ci docinam.
Sensor wybiera się i ma swojego kandydata.
Powiedział to tak, żeby każdy zrozumiał inaczej czyli "wilk syty i owca cała"...
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: VooVoo » czw paź 19, 2006 5:56 pm

Spoko-przecież to niedocinka tylko poprawka z Twojej strony.Źle zrozumiałem.Przepraszam bałłdzo :)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Santiago » pt paź 20, 2006 9:52 am

Burmistrz Sadowski kandyduje z Samoobrony i na stanowisko burmistrza, i do rady powiatu - człowiek orkiestra! Mysle, ze kandydowanie z partii Leppera, Begerowej i Chojarskiej to dostateczny obciach!! Wczoraj burmistrz w godzinach pracy zrobił przedwyborcze spotkanie agitujące dla swoich ludzi z Samoobrony i Rozwoju. Ciekawe, czy tak można, żeby w godzinach pracy bawić się w kampanię wyborczą?
Santiago
szeregowy
szeregowy

Postautor: Krespin » ndz paź 22, 2006 12:51 pm

Nie można jak się jest z zewnątrz !!!!
Jeśli się jest przy korycie wolno wszystko !!!

Zapraszam do komentarzy odkryją wszystko i wszystkich.
Macie okazje do opowiedzenia wszystkim to co was boli i dzięki tak zwanym plotkom możemy pokazać światu to......;co nas boli
pozdrawiam... i zapraszam
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Sensor » śr paź 25, 2006 11:27 am

No io na razie przycichła kampania, choć toczą się, toczą rozmowy kuluarowe mające na celu pozyskanie wyborców. NASZPAN Burmistrz przyobiecał ludowi kolejne kilkometry dróg, jeśli zwycięży (na stronie wychwalającej JEGO dokonania wyczytałem, że podczas 4-letniej kadencji sprawił nam AAŻŻ!!! 12 km dróg asfaltowych-to IMPONUJĄCE!).Ciekawe, czy dojedzie dalej.W końcu pieniążki unijne.Zastanawiam sie jednak, czemu niektóre boczne drogi w Izbicy nie wyglądają jak ta do SP nr 1.. czy tam.. do domu Pana Sadowskiego.. kto by odróżnił?
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: VooVoo » śr paź 25, 2006 11:30 am

Pewnie dlatego że wszystko ma swoją kolejność.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Sensor » śr paź 25, 2006 12:12 pm

Oczywiście, i to z góry łatwą do przewidzenia - TAM SKARB TWÓJ, GDZIE ... STOŁEK TWÓJ :lol:
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Sensor » śr paź 25, 2006 12:13 pm

O rany!! - awansowałem na starszego szeregowego :lol: KU CHWALE OJCZYZNY OBYWATELU DOWÓDCO! Dziś imprezka :D
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: SidE » śr paź 25, 2006 12:26 pm

Wiemy że mamy trzech kandydatów. O obecnie nam panującym głośno wszem i wobec, a jak pracował dotąd każdy widzi. A co z pozostałymi dwoma? W ankiecie wypadają podobnie.
O p. Lewandowskim coś tam wiem, widzę na co dzień jego działania - człowiek przedsiębiorczy, więc być może byłby dobrym gospodarzem całej gminy.
Ale p. Krzyżanowicz? Nie potrafię sobie wyobrazić jego kadencji.

Jak Wy to widzicie?
SidE
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: VooVoo » śr paź 25, 2006 12:58 pm

Niekoniecznie Sensor.Patrząc w ten sposób to droga do L.O powinna być wobec tego również gładka jak stół a nie jak ser :D Gratuluje awansu
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: kobietka » śr paź 25, 2006 4:17 pm

co uważacie o naszych kandydatach dla mnie najlepszym z tej trójki jest Lewandowski on zawsze byl i jest sprawiedliwy z tego co wiem jeszcze nikomu nie odmówił pomocy na dzień dzisjejszy widze go w roli burmistrza pozdrawiam
kobietka
szeregowy
szeregowy

Postautor: STARY » śr paź 25, 2006 4:36 pm

zgadzam sie z twoja opinią kobietko znam pana lewandowskiego bardzo dobrze i wiem ze to dobry i pomocny czlowiek mam nadzieje ze zostanie burmistrzem bo on jedyny mi odpowiada
STARY
szeregowy
szeregowy

Postautor: KLIMBO » śr paź 25, 2006 4:48 pm

a ten sadowski gdzie on sie pcha i jeszcze krzyzanowicz ja nie moge tego trzeciego dobrze nie znam ale lepiej on niz tamtych dwóch oni gmine do konca rozwalą
KLIMBO
szeregowy
szeregowy

Postautor: Sensor » śr paź 25, 2006 7:20 pm

Witanko - widzę, że zajrzała prawie cała rodzina Pana Lewandowskiego:) he he - gratuluje mobilizacji.Mam nadzieję, że wzorem poprzedniej kampanii Pana L. nie musieli was przywozić autobusami do komputera? Voo Voo- masz rację, choć widuję Panią Burmistrzową, która raczej maszeruje na piechotkę ku domowemu ognisku, więc Nowomiejska może sobie wyglądać jak rasowy ser szwajcarski.. i wygląda. Natomiast chodniki nie są w złym stanie :wink: obcasa nie złamie..
A propos predyspozycji do sprawowania władzy wykonawczej (burmistrza - to przypis nie dla wykształciuchów) to chętnie pomaga ludziom również PROVIDENT. Słyszałem opinię (choć nie podzielam jej do końca), ze kiedy Pan Marian zostanie burmistrzem, to wykupi już resztę, która do wykupu pozostała..
POZDRO :lol:
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Krespin » śr paź 25, 2006 8:28 pm

Dooooooskonale !!!!

Ludziska się rejestrują i oddają głosy - ok tak miało być

To co kto zrobił - każdy wie

Pytanie nasuwa mi się jedno ??????????????

Dlaczego nie podejmujecie innych tematów do wyrażania swojej opinii.
Forum stworzone jest do podejmowania głosu na KAŻDY TEMAT a nie tylko do przedwyborczej dyskusji

Ps Sensorze nie bój się o komunikację. Wzorem lat poprzednich jest udowodnione, że im kto więcej ma głosów w Gazecie Pomorskiej tym ma najmniejsze poparcie.
Chciałem aby ankieta odnośnie wyboru na Burmistrza była odwierciedleniem naszych forumowiczów i tak się poniekąd stanie, a w jaki sposób ??? Bardzo prosty ilość głosów minus szeregowcy zarejestrowani po 18 października
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: VooVoo » czw paź 26, 2006 10:34 am

A my na to jak na lato. Miejmy nadzieje ze nowi forumowicze z tego tematu przeniosą się na inne.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne