Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Wyrównywanie szans

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Wyrównywanie szans

Postautor: Banita » wt mar 17, 2009 4:40 pm

Do SidE! Drogi kolego,a co ty zrobiłeś dla ogółu że tak bardzo cię to irytuje?Mam możliwośc wypowiedzenia się na forum i to robię .Na pewno kilku osobom by odpowiadało żeby społeczeństwo siedziało cicho,a nie patrzyło na ręce kombinatorom ,temat będę drążył ,bo uważam ,że w naszej gminie nic a nic się dzieje pozytywnego :x
Banita
sierżant
sierżant

Re: Wyrównywanie szans

Postautor: Gosiek » pt kwie 03, 2009 10:02 pm

Banita pisze:Dlaczego w Izbickim LO nie organizuje się kursu prawa jazdy,wiem że było to powszechne w samochodówkach ,na pewno chętnych nie będzie brakowac w naszym liceum z pewnością koszt byłby niższy ,instruktorów nie brakuje zawsze można kogoś zatrudnic ,sięgnąc po pomoc z funduszy ue,no chyba że się nie chce :oops:

Z tego co jest mi wiadomo, to w Izbickim LO nie ma kursu prawa jazdy, bo nie ma na to funduszy. Taki kurs jest finansowany tylko w szkołach zawodowych i technikach, w naszej "Zawodówce" również coś takiego istnieje. I nie to że się nie chce, bo o uszy mi się obiło, że P.Dyrektor nawet takowych funduszy dla LO szukała :)
Po co budować dom, w którym nie zamieszka miłość...
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Postautor: Banita » sob kwie 04, 2009 6:20 pm

Jasne czyli próbowano coś zrobic ,może w przyszłości :)
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: malinowa » wt kwie 21, 2009 8:44 am

ciekawa jestem kto w takim razie jezdzi tym srebrnym citroenem c3, ktory jeszcze 2 lata temu byl prowadzony przez p. Jablonskiego, ktorego okrzyknieto instruktorem, co wywolalo smiech na sali (i na korytarzach ogolniaka). Moze stoi w garazu? Skoro jest samochod to jaki problem, zeby chetni uczniowie placili za wyjezdzone paliwo? chyba zaden a koszt sto razy mniejszy niz u normalnych instruktorow..
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Banita » wt kwie 21, 2009 4:48 pm

Ktoś na tym forum ostro mnie atakował gdy poruszyłem sprawę prawka w LO,byc może jest to czubek lodowy zaniechań :?: Druga sprawa słyszałem że próbuje się wyciągac pieniądze od tegorocznych maturzystów na obiady dla komisji egzaminacyjnej ,jest to moim zdaniem poniżej krytyki,pani która szuka pieniędzy w kieszeniach uczni powinna się wstydzic.Jak można w ten sposób postępowac :evil:
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: goodboy » wt kwie 21, 2009 7:59 pm

Pomaga się powinno każdemu zdolnemu dziecku, bez wzgledu na pochodzenie i zamożnośc rodziców. Uzdolnionej i chcącej sie uczyc młodzieży jest w Izbicy bardzo mało, więc te nieliczne osoby, które chca w życiu coś osiągnac powinny byc przez szkoły i inne instytucje wspomagane. Podziały na biednych i bogatych nie mają tu sensu, bo co dzieci są winne, że mają takich lub innych rodziców. Ruszcie troche głowami.
goodboy
major
major

Postautor: Banita » czw kwie 23, 2009 4:49 pm

Niestety w Polce barierę stanowi kwota 508zł. brutto w przeliczeniu dochód na członka rodziny,te śmieszne pieniądze mają zapewnic utrzymanie ,dac wykształcenie ,zakupic przybory szkolne odzież zapewnic dostęp do książek i wielu innych.Pytam się ''kto dał im prawo'' do okradania ludzi uczciwych,do zabierania równych szans nam i naszym dzieciom.Pytam się Was czy tak musi byc ,dlaczego co chwila nowe podatki drenują nasze kieszenie ,pytań jest więcej bez odpowiedzi :?:
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: goodboy » czw kwie 23, 2009 8:11 pm

Problemem jest dystrybucja środków przeznaczonych na pomoc społeczną. To już tutaj napisano. Z pomocy korzystają ludzie wręcz zamożni, mający prywatne firmy, na podstawie zafałszowanych zaświadczeń o dochodach. Ich dzieci jeżdżą n a dofinansowywane wycieczki, jedzą darmowe obiady itd. Druga grupa to tzw. prominenci, którzy poprzez swoje układy i znajomości korzystają ze środków które im się nie należa, na zasadzie dają to sie bierze( np. członkowie komisji AA). Trzecia grupa to rodziny i znajomkowie osób zajmujących się przyznawaniem pomocy socjalnej(ciotkom i kuzynom sie nie odmawia).
I dopiero na koncu Ci którzy naprawdę potrzebuja wsparcia- dla nich już najczęściej nie wystarcza kasy. Izbica to mała mieścina, wszyscy tu sie znają, wszyscy od dawna wiedzą, że tak jest i kto za to odpowiada i nic z tym sie nie robi. Wy tez wiecie, znacie te nazwiska i co z tego? Tak naprawdę nikomu nie zależy zeby to zmieni. Wiec po co ta gadka????
goodboy
major
major

Postautor: Banita » sob kwie 25, 2009 2:50 pm

goodboy pisze:Problemem jest dystrybucja środków przeznaczonych na pomoc społeczną. To już tutaj napisano. Z pomocy korzystają ludzie wręcz zamożni, mający prywatne firmy, na podstawie zafałszowanych zaświadczeń o dochodach. Ich dzieci jeżdżą n a dofinansowywane wycieczki, jedzą darmowe obiady itd. Druga grupa to tzw. prominenci, którzy poprzez swoje układy i znajomości korzystają ze środków które im się nie należa, na zasadzie dają to sie bierze( np. członkowie komisji AA). Trzecia grupa to rodziny i znajomkowie osób zajmujących się przyznawaniem pomocy socjalnej(ciotkom i kuzynom sie nie odmawia).
I dopiero na koncu Ci którzy naprawdę potrzebuja wsparcia- dla nich już najczęściej nie wystarcza kasy. Izbica to mała mieścina, wszyscy tu sie znają, wszyscy od dawna wiedzą, że tak jest i kto za to odpowiada i nic z tym sie nie robi. Wy tez wiecie, znacie te nazwiska i co z tego? Tak naprawdę nikomu nie zależy zeby to zmieni. Wiec po co ta gadka????

Zgadzam się z tobą lecz uważam że należy mówic i pisac o tych sprawach ,chocby dlatego żeby''oni'' wiedzieli że my też wiemy ,chociaż może to nic nie da ,ale wychodzę z założenia ,kropla drąży skałę .Zdaję sobie sprawę że na świecie nie ma sprawiedliwości i nigdy nie będzie ale to inny temat.
Banita
sierżant
sierżant

Poprzednia

Wróć do Ogólne