Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » pt lip 06, 2007 1:17 pm

To co w tej chwili napisales to jest chyba jakies nieporozumienie.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Sensor » sob lip 07, 2007 4:10 pm

Maju - nie zraząj się. To, co napisałaś sarkastycznie Goodboy odebrał, jako Twoje zdanie. Rozumiem Cię i zgadzam sie - samorząd nie bardzo chce partycypować w kosztach utrzymania nowego obiektu mysląc, ze to jakaś fanaberia (obiecana nota bene przed wyborami). Wprawdzie koszt utrzymania jest liczony trochę "z księżyca" tzn po cenach katalogowych. (To jest tak, jak z wyceną auta przez Urząd Skarbowy. Rocznik u nich jest wart tyle, ze chciałbym to dostać za swojego grata :lol: ) Myślę,ze te 100 tysiaków to koszt ogrzewania i obsługi wodno - kanalizacyjnej a także prądu, bo przecież nie przewidują chyba malowania 2 razy do roku. Sporo... bo wyszło mi 8333 zł misięcznie, więc chyba ktoś trochę przesadził. Poza tym hala mogłaby zarabiać część na swoje utrzymanie. Pozdrawiam
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: maja5 » sob lip 07, 2007 11:14 pm

Dzieki wlasnie mi chodzilo o to ze to wladze sa przeciwne budowie a nie ja.Oszczednosc widac na kazdym kroku.Z tego co wiem od jednej z pan nauczycielek,ze musiala jechac do Kola i kupic dyplomy za swoje pieniadze bo dzieci zajely wysokie miejsce w jakims konkursie.Zal jej sie zrobilo dzieciakow.Nie potrafila im wytlumaczyc ze urzad nie chce dac te pare groszy.Powiedziala,ze wiecej razy nie bedzie przygotowywac dzieci do podobnych konkursow.Uzdolnione dzieci straca szanse.Nie bedzie kto mial rozslawiac naszej gminy.A to tylko dlatego ze najlepiej sie rzadzi ciemnota.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Re: wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: Ptasiek » ndz lip 08, 2007 7:40 am

maja5 pisze:Oszczednosc widac na kazdym kroku.Z tego co wiem od jednej z pan nauczycielek,ze musiala jechac do Kola i kupic dyplomy za swoje pieniadze bo dzieci zajely wysokie miejsce w jakims konkursie.Zal jej sie zrobilo dzieciakow.Nie potrafila im wytlumaczyc ze urzad nie chce dac te pare groszy.Powiedziala,ze wiecej razy nie bedzie przygotowywac dzieci do podobnych konkursow.Uzdolnione dzieci straca szanse.Nie bedzie kto mial rozslawiac naszej gminy.A to tylko dlatego ze najlepiej sie rzadzi ciemnota.

"Mam odwagę powiedzieć "nie" wszystkim [takim] normom, zasadom i wartościom, które [wyznaje] zdegenerowana władza. Odrzucam z pogardą [taką] "demokrację", "humanizm",, "tolerancję". "braterstwo", "równość" i "poszanowanie podstawowych zasad konstytucyjnych".
Odrzucam władzę, która gardzi człowiekiem, gradzi patriotyzmem, która nie potrafi poza wyklepaniem definicji przełożyć najważniejszych wyznaczników bycia człowiekiem... na działanie. Kurestwo o jakim pisze Maja nazywam kurestwem władzy = jednemu daje, drugiego odrzuca. Wstyd dla osób władzy za coś takiego. Hańba dla gminy i wstyd. Hańba osobie, któa bezpośrednio odrzuciła prośbę nauczycielki. Prawdziwa jest konkluzja Maji. Motłochem rządzi się łatwiej. :?

Dawno się tak nie zdenerwowałem
Ostatnio zmieniony ndz lip 08, 2007 2:14 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Jaszar » ndz lip 08, 2007 2:08 pm

Przyłączam się do tych wypowiedzi . najwyższy czas nazwać rzeczy po imieniu : *** :!: :evil: :!:
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: Ptasiek » ndz lip 08, 2007 2:23 pm

Jestem w stanie zrozumieć pójście pod prąd przedstawicieli władzy w sprawach dużego kalibru typu budowa dużych obiektów, czy inwestycji drogowych. Wszak tego rodzaju decyzje i działania mają zawsze podtekst o charakterze politycznym. Z tym zgoda. Dlatego między innymi pisałem o mandacie zaufania jakim darzę każdego przedstawiciela władzy nawet jeśli jestem w stosunku do niego w skrajnej opozycji.

Pogarda najsłabszych jednak nie jest polityczna tylko jest oznaką słabości i arogancji. Burzy porządek moralny i konstytucyjny. Jest pogardą zignorowanie potrzeb emocjonalnych dzieci, brak docenienia ich wysiłków, podkreślania w każdy możliwy sposób prymatu talentu i zdolności nad miernotą. Powtórzę raz jeszcze: wstyd.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Arizona » ndz lip 08, 2007 3:28 pm

Też się wnerwiłam! :evil: :evil: :evil:
Skandaliczne zachowanie! Mnie już też się wprawdzie kiedyś zdarzyło "fundować" symboliczne nagrody, bo władza się do tego nie garnęła.... ale żeby nawet na dyplomy za osiągnięcia w konkursie wiedzowym nie dać skromnych funduszy?????? :evil:
To prawdziwy skandal.... Niestety muszę się zgodzić ze smutną konstatacją Mai5.... że ciemnotą się łatwiej rządzi.... na "puchary" za powożenie furmankami było "władzę" stać?

Wrrrr....
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Sensor » ndz lip 08, 2007 7:06 pm

To i ja sie dołożę. Prawda Ptaśku- takie postępowanie gloryfikuje podstępnie miernote i marazm, zamiast wspierać talent i ambicję. Ale czegóż wymagać od takich radnych? Większość z nich to niedouczona ciemnota widząca tylko swój koniec nosa i dietę w kasie. Pomimo kilku działań mających na celu promowanie naszej gminy - nie ma wśród tych nieuków żadnej woli, żeby poprzeć inicjatywę wspierającą dobrą rywalizację wśród młodzieży. Nie rozumieją, że kiedyś właśnie ta młodzież będzie nami rządzić, będzie wychowywać kolejne pokolenie. Wtedy dopiero wyjdzie nam bokiem skąpstwo i "apocoinaco?" tych ćwoków.
Jedno mnie tylko zdziwiło, że nauczycielka udała się z tym do Urzędu. Takie zakupy leżą w kompetencji dyrektora szkoły i ma na to fundusze. A jesli nie, to w dzisiejszych czasach, przy takim poziomie możliwości poligraficznych, jakie daje komputer i drukarka można na kartce z bloku technicznego wydrukować całkiem fajny dyplom. Wystarczy trochę chcieć. Cóż to za dyrektor szkoły, który by tego nie chciał zrobić?
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Dyslektyk » ndz lip 08, 2007 8:50 pm

Niechciał bym stawać tu po niczyjej stronie jednakże muszę stwierdzić że poziom wypowiedzi w tym temacie osiągnoł dno.Wyjmij najpierw belkę ze swego oka abyś przejżał i wyjął drzazgę z oka brata swego.
Ostatnio zmieniony śr lip 11, 2007 8:50 am przez Dyslektyk, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Dyslektyk
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Ptasiek » ndz lip 08, 2007 8:59 pm

Dyslektyk pisze:Nie chciał bym stawać tu po niczyjej stronie, jednakże muszę stwierdzić, że poziom wypowiedzi w tym temacie osiągnął dno. Wyjmij naipierw belke ze swego oka abyś przejrzał i wyjął drzazgę z oka brata swego

Niby o co chodzi? O który wątek dyskusji? :?:

Obrazek

:D natura wyręcza władze :D
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: aro » ndz lip 08, 2007 10:15 pm

Żeby zrozumieć każdy wątek dyskusji Ptaśku należy "Odróżnić miłość od seksu, a seks od miłości" :lol: :lol: :lol: :oops:
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: Sensor » pn lip 09, 2007 6:52 am

Dyslektyk pisze:Niechciał bym stawać tu po niczyjej stronie jednakże muszę stwierdzić że poziom wypowiedzi w tym temacie osiągnoł dno.Wyjmij naipierw belke ze swego oka abyś przejżał i wyjął dżazge z oka brata swego

Podejrzewam, że chodzi o moją ocene CZEŚCI rady. No cóż - przejrzyj najpierw ich dyplomy, czy świadectwa, a odpowiedź sama Ci się nasunie. Wypowiedzi i sposób działania tych orłów docierają do mnie w postaci informacji z sesji. MASAKRA :!:
Już wcześniej któryś z nich zapodał tekst o bibliotece, że niepotrzebna, bo on "Moniuszki nie czytał i żyje".
A takich kwiatków jest tam sporo. Sam słyszałem jak jeden z tych asów politycznych mówił o przdatności przedszkola w Izbicy - nie będę cytował, bo musiałbym użyć za dużo bluzgów i obrazić rodziców dzieci, które tam uczęszczają.
Stąd moje zdanie na temat tej rady, któa w dodatku bez mrugnięcia okiem przyklepuje wszystkie radosne decyzje naszego władcy. Ot co.
A swoje belki w oku widzę doskonale - nikt nie jest święty, ale przynajmniej się staram.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Ptasiek » pn lip 09, 2007 1:43 pm

Sensor. Ja nie wytrzymałem i poprawiłem błędy we wklejce
:? :D :?
Malenka prośba . Korzystając z przegladarki Mozilla Firefox mamy automatyczną funkcję poprawiania błędów. Tak jak W Offis'ie. Warto czasem z niej skorzystać. Chyba, że to tylko maniera po to, by ukryć prawdziwą osobę ukrywającą się pod tym nickiem :?: :wink: :wink:
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Sensor » wt lip 10, 2007 9:32 am

Nie bardzo zrozumiałem. Czy chodzi o to, że mam poprawiać błędy Dyslektyka?Eeee - nie mam na to czasu, ani ochoty. To raczej on powinien korzystać z Worda i modułu sprawdzania pisowni. Chyba, ze faktycznie udaje tylko dyslektyka.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Dyslektyk » wt lip 10, 2007 12:39 pm

Pewnego dnia szli przez miasto ojciec z synem. Ojciec ciągnął za sobą osła. Ludzie zaczęli szemrać: "Spójrzcie, jaki głupiec! Ma osła, a obaj idą pieszo!". Wówczas ojciec posadził na ośle syna i ruszyli dalej. Wtedy ludzie zaczęli mówić do siebie: "Spójrzcie jaki głupiec! Młodego chłopaka posadził na osła, a on - starzec idzie pieszo sam". Tak więc ojciec zdjął syna, a sam wsiadł na osła. Reakcja ludzi była natychmiastowa: "Jaki okropny ojciec! Biednemu synowi każe iść, a sam siedzi na ośle".
Ojcu nic nie pozostało, jak wziąć syna do siebie. Jada tak razem na ośle, a ludzie na to: "Co za zwyrodnialcy! Biednego osła męczą!"
Obrazek
Awatar użytkownika
Dyslektyk
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: goodboy » wt lip 10, 2007 12:43 pm

Maju faktycznie chyba źle odebrałem twoje intencje, za co przepraszam.
Ale ta hala w Izbicy musi powstać do ***. :evil:
Co do promowania miernot i niedouków zgadzam się w pełni z Sensorem. We wszystkich izbickich szkołach to się niestety dzieje. Z takimi uczniami po prostu jest mniej kłopotów i teraz i w przyszlości.... I Bodzio jako stary belfer dobrze o tym wie. A dyrektorzy szkół trzęsą portkami i nie chcą wychylać się przed szereg..
dyslektyk-bardzo fajna anegdotka skierowana do Rady Gminy i burmistrza. Witamy w szeregach opozycji. :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: Dyslektyk » śr lip 11, 2007 9:14 am

Jak was niekrytykowałem to Wam jakoś błędy nieprzeszkadzały.
Nie jestem po niczyjej stronie.
Awatar użytkownika
Dyslektyk
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Sensor » śr lip 11, 2007 3:30 pm

Krytyka powinna być poparta argumentami - inaczej staje sie krytykanctwem. Napisałem, że WIEKSZOŚĆ w radzie to niedouczki i cienizna intelektualna. W dodatku "zwisa" im przyszłość naszych dzieci. Naszych w sensie - "stąd". Mam na to dowody w postaci rozmów z radnymi i przekazów z sesji. W dodatku pytam: Co zrobiła rada (również burmistrz), żeby wspierać najzdolniejszych? Odpowiesz mi? Bo również mam dowody na rzucanie przysłowiowych kłód pod nogi wychylającym się. W najlepszym wypadku obserwacji z pobłażliwym usmieszkiem czyjejś inicjatywy.
A Twoje błędy... coż - są mi obojętne, choć powiem ,że gdybym ja miał z nimi problem, to korzystałbym z modułu sprawdzania pisząc na publicznym forum, żeby nie robić sobie obciachu. To wszystko. Poprawiać Cię nie zamierzam, a podyskutować na temat tej śmiesznej rady możemy.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » sob lip 14, 2007 2:23 pm

Arizona pisze:.... na "puchary" za powożenie furmankami było "władzę" stać?

Wrrrr....

A czy ktos z was widział piekny album o Kujawach z wizerunkiem naszego pana i władcy na pierwszej stronie??? Przeciez jak ktos odwiedzi naszą gmine to trzeba sie pokazać i dac prezent, nie???
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: maja5 » sob lip 14, 2007 7:23 pm

Mialam okazje obejrzec go juz w styczniu.Byl opracowywany juz w poprzedniej kadencji a dokonczony za obecnej.Sa w nim zamieszczone wszystkie zabytki Kujaw jest rowniez klasztor paulinow w Brdowie.Musial kosztowac duzo szmalu.Multum zdjec ,opisow najlepszy papier no i napewno prywatne zamowienie.Po Izbicy krazy pare egzemplazy w podziece za kampanie.Mam nadzieje,ze powstal ten album za prywatne pieniadze a nie za podatnikow.Nierozumie tylko jednej rzeczy jak mozna fotografowac zabytkowe obiekty a nastepnie wykorzystywac je do swoich prywatnych celow Odnioslam wrazenie ogladajac ten album,,ze to burmistrz jest wlascicielem i kustoszem naszej ziemi kujawskiej,jakby malo mu bylo gminy.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne