Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: SidE » czw maja 10, 2007 5:21 am

Takie luźne skojarzenie przy czytaniu posta goodboy'a. Choć nie do końca na temat, ale samo się ciśnie...

goodboy pisze:Ale "święta trójca" się tym przecież nie przejmuje.

Nasz Wódz w sumie to został świętą trójcą
Zastępcy nie ma... Sekretarza usunął... Robi za trzech!!
Dzielna chłopina!!

A Wy wciąż niezadowoleni...

:)
SidE
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Wdrazanie programu

Postautor: maja5 » czw maja 10, 2007 6:40 pm

Najpierw moi mili to Starostwo musi przekazac grunt bo to ono jest wlascicielem.A jak mi wiadomo to jeszcze nikt z naszych wladz z takim wnioskiem sie do Starostwa nie zglosil.Natomiast wladze powiatowe wcale nie musza sie zgodzic by przekazac ta ziemie naszej gminie.Duze pole do popisu ma nasz radny powiatowy.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Jaszar » czw maja 10, 2007 7:21 pm

A to mnie maju5 teraz zażyłaś , w swej "ignorancji" sądziłem , że jak ktoś zleca wykonanie projektu to sprawy własności gruntu ma już "załatwione" .
A tu widać , metalność władz naszych - rzecz niepojęta :lol:
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: Sensor » czw maja 10, 2007 8:00 pm

Obawiam się, że może nie być nawet rozdziału geodezyjnego terenu szkół. Gimnazjum i teren tej szkoły jest własnością gminy, natomiast organem prowadzącym Zespół Szkół i co za tym idzie - właścicielem terenu jest powiat. Można dysutować na temat idiotyczności w/w podziałów, ale prawnie funkcjonują.. Może ktoś wie, czy taki podział został zrobiony? Wiem, że od strony ul. Nowomiejskiej powstał płot, który robi za miedzę, natomiast z tyłu - nie wiadomo. A hala pewnie tak powstanie, jak obiecane przez burmistrza w ulotce przydomowe oczyszczalnie - normalna kiełbacha wyborcza.
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » czw maja 10, 2007 8:20 pm

Sensor, dobrze że wspomniałeś o tych przydomowych oczyszczalniach. W innych gminach ten program idzie pelną parą. Np. w gminie Lubraniec takich oczyszczalni jest juz grubo powyżej setki. A ile powstało dotychczas u nas? :?: :wink: (nie licząc prywatnie wykonanych na własny koszt).
Szczególnie powinno się tu zadbać o działki i wioski położone nad jeziorami. A jest nich u nas nie mało. Bo "g....no" tą czy inna droga, prędzej czy później zawsze znajdzie się w jeziorze. Czy dla Pana Panie Burmistrzu pojęcie "ekologia" ma w ogóle jakiekolwiek znaczenie? :?: Czy to tylko marginalny problemik, spychany na bok, bo są ważniejsze sprawy? :twisted:
goodboy
major
major

Wdrazanie programu przedwyborczego-staro

Postautor: maja5 » wt maja 15, 2007 2:45 pm

SidE sekretarzem ma byc Pani Jolanta Krysiak -przesympatyczna pani no i wyksztalcenie w tym kierunku ma.Natomiast jest mi zal Pana Mirka M. bo predzej doczeka sie emerytury niz awansu.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: SidE » śr maja 16, 2007 10:28 am

Wielkie dzięki Maja5 za informację.

Co do uroku osobistego Pani Krysiak nie mam zastrzeżeń, natomiast nie rozumiem opinii o kierunkowym wykształceniu. Z tego co wiem ta Pani jest obecnie bibliotekarką, a wcześniej ukończyła polonistykę - gdzie tu kwalifikacje w kierunku zarządzania gminą? Chyba że nie mam pełnych informacji.
SidE
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » śr maja 16, 2007 12:08 pm

Jak mi wiadomo Pani oktorej mowa najpierw studiowala "Prawo administracyjne'i z tego kierunku ma dyplom.Natomiast nic mi nie wiadomo o polonistyce, dlatego pewno jest bibliotekarka.Szkola popegerowska zatrudniala nauczycieli niewazne z jakim wyksztalceniem.Byc moze ta Pani juz uczac studiowala ten kierunek.Ja nie mam wiedzy na ten temat.Pozdrawiam.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: kokeszko7 » śr maja 16, 2007 3:54 pm

Te polonistykę na pewno skończyła na studiach podyplomowych :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: SidE » śr maja 16, 2007 4:13 pm

To już wszystko jasne. Nie mam żadnych zastrzeżeń.
SidE
starszy szeregowy
starszy szeregowy

wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » czw maja 17, 2007 7:40 am

Czym tak sobie zasluzyly PANNY K.Jedna wlasnie podjela prace w liceum jako ksiegowa,a druga jest przygotowywana na sekretarza.Ale czemu ja tak sie dziwie przeciez u na panuje zaraza przepraszam zasada z jednego domu do pracy po dwoch.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: kokeszko7 » czw maja 17, 2007 10:20 am

Przeciez teraz taka moda... :wink: Może do tego jeszcze Fredziu na burmistrza i bedzie OK!!! :wink:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

wdrazanie programu przed wyborczego staro

Postautor: maja5 » czw maja 17, 2007 11:34 am

Moi mili otoz konczy sie kadencja dyrektora gimnazium byc moze Fredziu zmierzy sie z obecnym. Poddajac ocenie miniona kadencje Pana Dyrektora,mozna z cala swiadomoscia powiedziec,ze to on najlepiej sie spisal ze wszystkich dyrektorow,[najgorzej Teresa B.]Miejmy nadzieje ze nadal pozostanie duzo zrobil dla szkoly i niech dokonczy dziela.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: kokeszko7 » czw maja 17, 2007 8:00 pm

Wydaje mi się, że Teresy B. nie możemy tu porównywać ponieważ Ona była tylko przez "jakiś" czas ale nie pamiętam dokładnie czy jako pełniąca obowiązki dyrektora czy w zastępstwie więc nie miała za dużego pola do popisu :cry:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » czw maja 17, 2007 8:15 pm

Na pewno wyboru dokonano po starannej selekcji, liczyły sie tylko kwalifikacje, a żadne znajomości i powiązania rodzinne nie miały tu znaczenia. :wink: To powoli staje sie sandard w UGiM :lol: .
Ciekawe, czy nowa P. Sekretarz będzie w stanie w niektótrych kwestiach mieć zdanie odrębne i postawić na swoim(w co wątpię), czy też jak np. Pani Wardowa lub Gajewska zupełnie podporządkuje się Wodzowi? :wink:
Skoro jest prawnikiem, to może jakoś przyśpieszy formalności związane z budową hali sportowej...? Bodzio jakoś wyraźnie unika tego tematu. Zresztą odnosze wrażenie, że sport, kultura i szkolnictwo interesują go tyle co zaszloroczny śnieg. :twisted:
Ostatnio zmieniony czw maja 17, 2007 8:29 pm przez goodboy, łącznie zmieniany 1 raz
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » czw maja 17, 2007 8:21 pm

Musze przyznac, że masz rację bo wiosna mija dużymi krokami a tu nawet za fundamenty sie nie wzięli :cry: :oops:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: rossa » czw maja 17, 2007 9:49 pm

Ludzie !!!!

Frankensztajna na sekretarza ??? - pogieło was :?
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: Sensor » pt maja 18, 2007 8:17 pm

Mam pytanie: czy został już rozpisany konkurs na dyrektora gimnazjum?Czy to tylko spekulacje po upływie 5 lat kadencji obecnego dyrektora?NIE mam pojęcia, jak to wygląda naprawdę.Wiem, że organ prowadzący (w tym wypadku UGiM i burmistrz) nie musi korzystać z konkursu tylko przedłużyć umowę obecnemu dyrektorowi.Konkurs jest w zasadzie wtedy, gdy dyrektor rezygnuje lub się nie sprawdził.Uważam, ze dyrektor Graczyk jest doskonałym menadżerem i burmistrz powinien go jak najbardziej doceniać, bo facet zna się na rzeczy i faktycznie zmienił oblicze tej szkoły. Martwią ploty o tym, ze na stanowisko szykuje się ktoś, kto powinien raczej pasać krowy (i to jako pomocnik, bo połowe może pogubić, a drugą mu ukradną) niż wchodzić do szkoły, ale nazwiska nie wymienię. Każdy, kto jest blisko tematu wie o jakim to geniuszu zarządzania mowa :lol: :lol: :lol:
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » pt maja 18, 2007 8:58 pm

To wszystko zależy od tego czy Bodzio I P. Graczyk się "lubią", czy nie. Jeśli nie, to na przedłużenie kadencji obecny dyrektor nie ma co liczyć. Kwalifikacje bowiem nie mają tu znaczenia, liczy sie usłużność. Przykłady: dyrektor w Błennej, nowa P. Sekretarz, dyrektor SP nr I, P. Gajewska...itd.
Też uważam, że P. Graczyk powinien zostać. Jeśli nie, to będę go namawiał, żeby kandydował na burmistrza za 3 lata. :wink:
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » pt maja 18, 2007 9:10 pm

Sensor pisze: Martwią ploty o tym, ze na stanowisko szykuje się ktoś, kto powinien raczej pasać krowy (i to jako pomocnik, bo połowe może pogubić, a drugą mu ukradną) niż wchodzić do szkoły, ale nazwiska nie wymienię.:lol: :lol: :lol:

Może jednak uchylisz rąbka tajemnicy którz to taki bo chyba niejednego z forumowiczów zainteresowała ta wiadomość :wink: Może chociaz jakis znak szczególny ...(oczywiście oprócz tego, że ""dobrze""pasie krowy...hahaha :wink: :wink: :wink: )
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne