Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: goodboy » pn mar 26, 2007 9:07 pm

Ok. Nie widzę wobec tego problemu. Dzięki za wyjaśnienie.
Ptaśku idealista z Ciebie....Też chciałbym żeby tak to wygłądało :wink:
Wracajmy lepiej do programiku Bodzia i jego realizacji czyli tzw. "czterolatki"... :lol:
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » pn mar 26, 2007 9:17 pm

W programie napisano, że co szósta złotówka zbierana na targowiskach trafia jako prowizja do kieszeni zbierających. A i jeszcze taki kwiatek: 17500 złotych dla członków komisji zwalczania alkoholizmu. podkreśłę KOMISJI Sama komisja zeżre bez mała 20% całego budżetu. To bodajże trzy osoby. Dla porównania fundusz dokształcania nauczycieli (tych jest trochę więcej niż troje :roll: ) to zaledwie 30 000 zł.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: rossa » wt mar 27, 2007 10:36 pm

Nie trzeba było sie uczyć ptaszku, tylko pić jak Amba wtedy też miałbyś więcej kaski :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: goodboy » śr mar 28, 2007 7:37 pm

Będę bronił członków komisji. Tam muszą być spore wydatki na tzw "cele reprezentacyjne" :lol: . Poza tym współczuję im, bo siedzą i się nudzą. U nas w Izbicy alkoholików-chorych, którzy nie chcą pić, a muszą , prawie nie ma.
Ci co są -chcą, piją i dalecy są od myśli o leczeniu :lol: .
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » sob kwie 14, 2007 7:50 pm

Cos temat WDRAŻANIE... ostatnio ucichł. Czyzby nie było żadnych nowych wieści???

To może zapytam czy może któś cóś wie na temat nowego sekretarza??? Mamy go czy nie...? :cry:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: miras » ndz kwie 15, 2007 11:19 am

No chyba widać,że coś się dzieje... Chociażby pracownicy interwencyjni
skopali ten skwerek koło Zegarmistrza. Z tego co słyszałem to prawdopodobnie ma tam byc "Parking " ale nie wiem na 100%. :wink:
Może ktoś wie coś więcej na ten temat ?
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Krespin » ndz kwie 15, 2007 1:57 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 7:56 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: kokeszko7 » ndz kwie 15, 2007 2:06 pm

To może ogłosimy konkurs: Co tam bedzie???
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Ptasiek » ndz kwie 15, 2007 4:35 pm

Jak to co? Ja wiem na 100%.

Tam na powrót po kilkudziesięciu latach ma być przywrócony w związku ze zbiżającym się kryzysem paliwowym handel sianem dla koni. Boć zdaje mi się pierwotna nazwa tego placu na to wskazuje. :idea: :"Sienny Rynek" no nie? :wink:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » ndz kwie 15, 2007 8:16 pm

Ja słyszałem, że ma tam stanąć pomnik Andrzeja L. odlany w brązie i w pasiastym krawacie. Ma on być ufundowany przez działaczy Samoobrony w Izbicy z wdzięczności za wzorowe zarządzanie partią. Ponoś wstęgę przetnie sam minister rolnictwa i wicepremier... :lol: :wink:
goodboy
major
major

Postautor: rossa » ndz kwie 15, 2007 9:43 pm

miras pisze:No chyba widać,że coś się dzieje... Chociażby pracownicy interwencyjni
skopali ten skwerek koło Zegarmistrza. Z tego co słyszałem to prawdopodobnie ma tam byc "Parking " ale nie wiem na 100%. :wink:
Może ktoś wie coś więcej na ten temat ?

Masz rację, "skopali".... :lol: :lol: :lol: .... jak zawsze i wszystko :wink:

A tak poważnie , myślę że tam bedzie budowana wielka gminna piaskownica, żeby mieli gdzie swoje brudy zakopywać :wink: ewentualnie szalet podziemny :oops:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: SidE » pn kwie 16, 2007 10:28 am

kokeszko7 pisze:Cos temat WDRAŻANIE... ostatnio ucichł. Czyzby nie było żadnych nowych wieści???

To może zapytam czy może któś cóś wie na temat nowego sekretarza??? Mamy go czy nie...? :cry:

Z tego co wiem nowego sekretarza nie ma i na razie nic nie wskazuje na to że będzie. Chyba Wódz wychodzi z założenia że tylko samodzielna praca pozwoli mu nad wszystkim panować. Ciekawe jakie przyniesie to efekty...
SidE
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: goodboy » śr kwie 18, 2007 8:47 pm

Trochę z innej beczki. Pamiętacie jak pisaliśmy o perspektywach młodych wykształconych osób w Izbicy. Oto jak UG promuje takie osoby... :twisted:
Wiadomo, że studenci i absolwenci niektorych kierunkow musza odbywać staż w jednostkach administracji publicznej. W Izbicy nie jest takich osób wiele, ale większość z nich niestety odrabia ten staż poza Izbicą np. we Włocławku. Lubrańcu, Kole. Dlaczego...? Otóż osoby te, po zgłoszeniu się w tej sprawie do Gospodarza gminy usłyszały, że "nie ma takich możliwości". :!: I to ma być dbałość o rozwój miasta i jego przyszłość??? Rozumiem tryb myślenia Wodza. Po co wpuszczać tu ludzi z zewnątrz, do tego niegłupich? Zeby widzieli jak się pomiata ludźmi i za nic ma ich wykształcenie, czy własną inwencję :?: Lepiej oprzeć się na "swojakach" w myśl zasady: mierny zawsze wierny. Poza tym trzeba zachowac pewną "pulę" dla znajomków i przydupasów Z SAMOOBRONY.
BRAWO PANIE BURMISTRZU!!!
goodboy
major
major

wdrazanie programu

Postautor: bryza » czw kwie 19, 2007 6:37 am

Sprawa jest prosta: Żaden szef nie lubi wokół siebie ludzi bardziej wykształconych,kreatywnych.Lepiej otaczać sie ludzmi ,którzy nie przewyższają szefa wykształceniem i umiejętnościami,bo jak na dłoni można zobaczyć jego braki i niedoskonałości....A rozwój miasta i jego przyszłość? Pojęcie obce dla szefa! Najważniejsza własna przyszłość.... w otoczeniu swojaków... :D
bryza
plutonowy
plutonowy

Postautor: Arizona » wt kwie 24, 2007 6:41 am

I tu się niestety zgadzam z Bryzą.... myślę, że spore znaczenie ma także to, że taka młodzież na stażu mogłaby doznać szoku obserwując standardy obowiązujące w Urzędzie na co dzień.

No i oczywiście szkoda wielka, że w żaden sposób nie próbuje się zatrzymać w Izbicy młodych i kreatywnych ludzi....
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » wt kwie 24, 2007 8:28 pm

Powiem więcej! Sytuacja obecnie jest taka, że jeśli ktoś nie jest rodziną Wodza lub jego dobrym znajomym, albo nie ma rekomendacji pań Gajewskiej lub Wardowej, nie ma w Urzędzie czego szukać. I dotyczy to nie tylko staży, ale również innych spraw. Mało tego to wykracza poza UG i dotyczy również szkół, służby zdrowia i innych zależnych od gminy instytucji.
W poprzedniej kadencji stwarzano jeszce pozory normalności. Obecna "klika" już nawet pozorów nie stwarza. Bo po co???
goodboy
major
major

Postautor: Arizona » śr kwie 25, 2007 5:44 am

No właśnie, to jest właśnie zgroza.... zaczyna się od urzędów centralnych, na których obsadza się swoimi co ważniejsze stanowiska (np. Samabrona zasiada już niemal niepodzielnie w KRUS), a kończy się na lokalnych urzędach gminy, gdzie mierny, ale wierny jest bardziej ceniony niż jakikolwiek inny fachowiec....
Czym się obecne zachowania partyniajków z jedynie słusznej opcji i koalicji różnią od tych odsądzanych od czci i wiary SLD-owców czy innych piętnowanych przez PIS za nepotyzm i kolesiostwo?
Teraz, jak są kolesie z Samoobrony, LPR i PiSu to jest "odnowa moralna", a poprzednio to były układy.....żenada i obrzydzenie bierze na takie zachowania....
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » śr kwie 25, 2007 8:07 pm

Najgorsze jest to, że takie załatwianie pracy "dla męża" lub zasiłku po znajomości, albo darmowych objadków, zawsze odbywa się czyimś kosztem, zawsze ktoś bez układów i znajomości na tym ucierpi. :!:
Ale "święta trójca" się tym przecież nie przejmuje. I to mnie w tym wzsystkim najbardziej wqrvia. :!:
goodboy
major
major

Postautor: goodboy » śr maja 09, 2007 8:13 pm

Tyle krzyku było na temat projektu hali sportowej, że niby na wiosnę ma ruszuć z kopyta budowa, i co.... :shock: Wypatruję maszyn budowlanych, robot ziemnych, a tu nic. Poza marnym obrazkiem w internecie żadnych konkretów. Oczywiście w gazecie wypada się pochwalić, że budowa jest w fazie projektu. Ale ta faza projektu trwa już ładnych parę latek- należało by dodać :lol: . No żeby chociaż tak fundamenty zaczęli zalewać :wink: .
Prawda jest taka, że na razie nikt nie kiwnął w tej kwestii nawet palcem. Tylko trzeba umieć się do tego przyznać. :twisted:
goodboy
major
major

Postautor: Jaszar » śr maja 09, 2007 8:41 pm

goodboy pisze:Tyle krzyku było na temat projektu hali sportowej, że niby na wiosnę ma ruszuć z kopyta budowa, i co.... :shock: Wypatruję maszyn budowlanych, robot ziemnych, a tu nic. Poza marnym obrazkiem w internecie żadnych konkretów. Oczywiście w gazecie wypada się pochwalić, że budowa jest w fazie projektu. Ale ta faza projektu trwa już ładnych parę latek- należało by dodać :lol: . No żeby chociaż tak fundamenty zaczęli zalewać :wink: .
Prawda jest taka, że na razie nikt nie kiwnął w tej kwestii nawet palcem. Tylko trzeba umieć się do tego przyznać. :twisted:

Aby "coś się ruszyło w tym temacie" to najpierw musi być roztrzygnięty przetarg , innej drogi nie ma , a jak do tej pory to nawet nie został ogłoszeny :(
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne