Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Burmistrz - Kto teraz ?

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Kto burmistrzem - oficjalna lista kandydatów

Czas głosowania minął pt lis 10, 2006 7:36 pm

Henryk Krzyżanowicz - SLD
23
43%
Bogdan Sadowski - Samoobrona
10
19%
Marian Lewandowski - PSL
21
39%

Liczba głosów : 54

Postautor: Krespin » sob maja 27, 2006 7:37 pm

No cóż jak tu nie posłuchać mądrych propozycji.

Poczekajmy zatem do oficjalnego opublikowania nazwisk kandydatów i wtedy ruszymy ciut przed nimi.

Ps. Z plotek ulicznych ja dowiedziałem się Ptaśku, że nikt nikomu nic nie będzie odbierał w zamian za
..."asfaltowy bezpieczny powrót do domu"
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Ptasiek » sob maja 27, 2006 7:50 pm

Aleś doładował do pieca.... :D - Krespin. Więcej szczegółów plees.
Nie ukrywam, że moje informacje w tej sprawie mają ok. dwóch tygodni. Jak widać co nieco się zmieniło.

Parę minut wstecz natomiast dowiedziałem się że pewien mieszkaniec będzie skarżył UGiM za połamane resory w swej ciężarówce. Ciekaw jestem co z tego wyjdzie. :roll:
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Krespin » sob maja 27, 2006 7:54 pm

Nie mogę !!!

Nie chce być tym Urzędem - wobec kierowcy jw

Mam klaustrofobie... i agorafobię...
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Ptasiek » sob maja 27, 2006 8:04 pm

"Howorzi radio Praha: my se Nemca ne boimy - ale mamy stracha".

Rozumię: nie nalegam. 8)
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Ptasiek » czw sie 03, 2006 9:40 pm

Przespaliśmy sprawę.

Prawybory z "Kujawską". Dziś kolejne notowania naszych prawyborów, w których Czytelnicy zgłosili już 116 kandydatów, którzy do wczoraj otrzymali następującą ilość głosów. Kandydaci na prezydenta Włocławka (43)(...)
Kandydaci na burmistrzów (36)
Izbica Kujawska - Bogdan Sadowski 66, Henryk Krzyżanowicz 48, Adam Myrta 36, Andrzej Koziński 1, Stanisław Pawlak 1;
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Czy przespaliśmy?

Postautor: Arizona » pt sie 04, 2006 5:22 am

Czytałam ten ranking, był w Gazecie z 28 lipca, prawda?
Ale jak się zorientowałam, jak to w takich rankingach bywa.... kto żyw zgłasza kandydatów i nawet jeśli rzeczony kandydat ma tylko 1 głos swego zgłoszeniowca, zostaje odnotowany jako kandydat.
A przecież nikt takich zgłoszonych chyba o zgodę na kandydowanie nawet nie pyta....
Dla mnie zatem takowy ranking nie jest specjalnie miarodajny i rzetelny :) Wiele kuponów może wysyłać ta sama osoba....
Jest to raczej sprawdzian ekipy lobbującej :) A niektórzy "kandydaci" takowe mają i to prężne :)
Dodam jeszcze, że ze sporą satysfakcją widzę w gronie "kandydatów" pana Myrtę.
Rozmawiałam z nim ostatnio i trzeba mu oddać, że zapału w sprawie Parku Kulturowego mu nie brakuje :) Ale czy oby na pewno on sam widzi siebie na stanowisku burmistrza???
Szkoda takiego człowieka na takie "polityczne" stanowisko.

A na tej stronce temat burmistrza już miał swój falstart ;)
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Krespin » czw sie 10, 2006 3:41 pm

Nikt niczego nie przespał.

Poczekajmy, aż tak naprawdę ujawnią się zainteresowani kandydowaniem.
Jeśli my też tak jak w Kujawskiej mamy "tworzyć" nazwiska, to nie otrzymamy wyniku innego niż w samej gazecie.

Nie dając czasu "zwolennikom" burmistrzowego stołka na szukanie kafejek internetowych lub odwiedzanie znajomych internałtów otrzymamy w miarę rzetelne wyniki głosowania.

Nie dajcie się prowokować !!!

Nas tak naprawdę i tak jest tylko garstka, więc twórzmy coś pożytecznego, coś dla nas nie dla mas

...
Krespin
kapitan
kapitan

Nowy Burmistrz

Postautor: Sensor » pn paź 02, 2006 10:14 am

NO tak - wybory tuż, tuż, a kandydatów przybywa. Doszła kandydatura pana Bernysia(nie pamiętam w jakiej jest teraz partii, ale na pewno w tej, co ma aktualnie najlepsze notowania w sondażach), który miał podobno wygłosić oświadczenie, że nie będzie pobierał pensji burmistrza (nota bene nieźle wypasionej).HA HA HA :D Pamiętam, jak pierwszy leciał do kasy po dietę, kiedy był jeszcze radnym... Już widzę te rozłożone na znak bezradności spracowane dłonie i słyszę słowa o ustawie, która go zmusza, bo nie przewiduje takiej filantropii. DOZO
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Krespin » wt paź 03, 2006 6:56 pm

Zacząłem ten temat i chciałbym go skończyć Sensor-ze.

Poczekajmy, aż zostaną oficjalnie zgłoszone kandydatury do Komisji Wyborczych.
Nie bądźmy kąpani w gorącej wodzie i nie twórzmy czegoś co może okazać się wbrew woli "wybieranego"

Przyjdzie czas - powstanie ankieta, prawdziwa ankieta

Pozdrawiam i życzę cierpliwości :)
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Arizona » czw paź 05, 2006 6:29 am

A właśnie, czy ktoś się orientuje, kiedy upływa termin zgłaszania kandydatów w tych wyborach? (mam oczywiście na mysli samorządowe....;) te drugie wprawdzie mogą nam też nagle "wyskoczyć" :? .... ale najpierw uraczą nas tym całym politycznym błotem :wink: ....
Czekam na ankietę.
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Krespin » czw paź 05, 2006 5:22 pm

Spokojnie Arizono
poczekamy na komplet "sprawdzonych" kandydatów i zrobi się ankietę.
Napewno będzie, a termin składania kandydatur przekaże Ci na privie.
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: SidE » pt paź 06, 2006 11:01 am

Witam wszystkich dyskutujących.

Mam pytanie z nieco innej stony.
Czy jest jakaś osoba, którą chcielibyście widzieć na stanowisku Burmistrza w Izbicy? Myślę tu również o osobach, które nie kandydują na to stanowisko.
SidE
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Krespin » pt paź 06, 2006 9:11 pm

Przepraszam Cię SIDE, ale to nie miejsce na polemikę, biorąc pod uwagę znaczną ilość osób odwiedzających ten temat.
Czekamy na oficjalne nazwiska, a nie na propozycje.
Jeśli zaczniemy wypisywać tu nasze propozycje może okazać się, że znajdzie się tu pół gminy osób niezadowolonych,
ponieważ ich nazwisko padło w czyjejś propozycji.
Propozycje można było składać w Gazecie Pomorskiej.

To miejsce zostawmy na konkrety

Pozdrawiam Krespin
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: VooVoo » sob paź 07, 2006 11:35 am

Bez przesady-tłoku jaiegoś tu niewidzę wielkiego:)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Krespin » sob paź 07, 2006 5:20 pm

Spójrz na stronę główną forum i zobacz ile osób zaglądnęło do tego tematu, a tłoku nie ma bo tylko nieliczni mają odwagę cokolwiek powiedzieć - napisać
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: VooVoo » ndz paź 08, 2006 9:40 am

Tyz prowda
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Krespin » ndz paź 08, 2006 12:04 pm

Ciesze się Voo Voo, że choć w niektórych sprawach się zgadzamy.

Moi drodzy, albo jak to statnio w telewizji modnie każdy się "pucuje":

....................... SZANOWNI PAńSTWO.................................

Termin składania kandydatur "do koryta" upływa z dniem 13 Października 2006r.

Czyli już niebawem zabawa w głosowanie na naszym forum
.......................................................................................................Życzę wytrwałości 8)
Krespin
kapitan
kapitan

A jednak sie kręci..

Postautor: Sensor » ndz paź 08, 2006 7:26 pm

Herr obergefreiter, melduję posłusznie, iż sam napisałeś "Proponuje nowy temat w związku ze zbliżającymi się wyborami samorządowymi.
A może opinie, fakty i przepuszczenia, kto i dlaczego ?"Zatem pisanie mi w odpowiedzi, że nie czas i miejsce na przypuszczenia jest conajmniej dziwne.Temat żyje już swoim zyciem i zakończy się pewnie po wyborach, więc tekst, że "ja zacząlem i ja zakończę" pachnie tu dyktaturką.Kandydatura pana Bernysia jest prawie pewna, a na zapowiedzi o niebraniu poborów burmistrza (co nota bene jest nieprzewidziane prawem i prakandydat dobrze o tym wie, choć rozgłasza) mam "własnousznych" świadków. Myśle, że to forum może dać ludziom w naszym mieście i naszej gminie jakiś pogląd na kandydujące persony i otworzyć oczęta na ich polityczną obłudę i wciskanie nam kitu.O pomysłach reszty kandydatów i ich kiełbasach wyborczych dla ludu też będę pisał.Pozdrawiam forumowiczów i starszego kaprala Kryspina, który ów temat począł :D
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Wybaczenia proszę..

Postautor: Sensor » ndz paź 08, 2006 7:28 pm

Krespinie - rzecz jasna - wybacz mi tę drobną literówkę pod wpływem sugestii kalendarzowym imieniem
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

i na zakończnie...

Postautor: Sensor » pn paź 09, 2006 6:38 am

Sprostowanko:Termin zgłaszania kandydatów na burmistrza mija 18 października, czyli jeszcze tydzień plotek :lol:
>>>>>>>>>>>WNIOSEK<<<<<<<<<<<
Zwracam sie z prośbą do moderatora o ustawienie wyswietlania postów w odwrotnej kolejności.Tak, żeby wchodząc na forum i wybrany temat możnabyło oglądać najnowsze wieści, a nie najstarsze.
Pozdrawiam bardzo i salutuję starszym stopniem
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne