Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Konkursy na dyrektorów szkół

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: jolka1-70 » ndz lip 01, 2007 6:01 pm

Gratulacje panie Wojtku, jest pan odpowiednią osobą na to stanowisko, powodzenia w działaniu, napewno jeszcze wiele pan zrobi dla szkoły, życzę żeby panu nikt nie przeszkadzał, tylko tyle, pozdrawiam. :D
jolka1-70
kapral
kapral

konkursy na dyrektorow szkol.

Postautor: maja5 » pn lip 16, 2007 3:18 pm

Wiadomosc z ostatniej chwili P.Sadowska otrzymala przyzwolenie dyrektorowania na nastepne 5 lecie.Moze sama jeszcze o tym nie wie.Powodzenia.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Gosiek » sob lip 21, 2007 9:15 am

ja rowniez gratuluje p. Graczykowi... moim zdaniem wprowadzil on bardzo wiele do tej szkoly... sam jej zewnetrznny wizerunek, oraz to co jest w srodku atmosfera itepe... coz...ale skonczyly sie dobre czasy gimnazjum i trzeba wejsc pod panowanie p. S....;/ nie wiem czy mi sie chce...;/
Po co budować dom, w którym nie zamieszka miłość...
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Postautor: goodboy » sob lip 21, 2007 8:04 pm

Spoko, przywdziejesz mundurek giertychowski, zakryjesz brzuszek i będzie OK. :lol: :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: jolka1-70 » ndz lip 22, 2007 5:09 pm

Gosiek i nie tylko przechytrzy giertycha :D :D :D :D
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: Gosiek » pn lip 23, 2007 3:03 pm

hehe:d rzady 'romka' mnie juz tez denerwuja:D moze ja sie zglosze na ministra edukacji??<mysli>;]
Po co budować dom, w którym nie zamieszka miłość...
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Postautor: goodboy » pn lip 23, 2007 7:42 pm

Jolu już nie mogę się doczekać jak to "przechytrzanie" będzie wyglądać. :wink:
goodboy
major
major

konkursy

Postautor: kujawiaczek ci ja » pt wrz 14, 2007 11:43 am

Ale na tym forum zebralo sie towarzystwo wzajemnej adoracji!Zupelny brak krytycyzmu!Czyzby nikt nie widzial zlych stron Wojtusia?Nie pamietal jego podchodow w SP nr 1 i bezpardonowa walke z owczesnym dyrektorem skadinad porzadnym czlowiekiem?Jego *** zachowania w stosunku do nauczycieli i personelu?Ejze znalazloby sie na jego miejsce wielu doskonalych pedegogow tylko,ze nie chca babrac sie w tym oswiatowym bagnie.I chwala im za to.Panowie -troche zdrowego rozsadku!!!
kujawiaczek ci ja
szeregowy
szeregowy

Postautor: kokeszko7 » pt wrz 14, 2007 2:37 pm

Brawo Kujawiaczku :lol: ! Czekałem na taki post :lol: ! Z tego co wiem to w "Jedynce" odetchnęli pełną piersią po jego odejściu! Może teraz dotarło do niego to co robił albo ktoś przemówił Mu do rozsądku i sie zmienił??? Chociaż wiem też o innych zagrywkach i złośliwościach, które prowadzi do dzisiaj ale to narazie przemilczę :wink:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » pt wrz 14, 2007 7:12 pm

Kujawiaczku, Kokeszko, bo mało jest ludzi idealnych takich jak Wy. Panu Graczykowi też trudno by było Wam dorównać. Napewno gdyby któryś z Was został dyrektorem, to by dopiero pokazał klasę... :lol: :lol: :lol:
Każdy ma jakieś wady. Nie ma ludzi idealnych. Ale obiektywnie patrząc p. Graczyk zrobił dla szkoły dużo. Dodam przy olewanckiej i biernej postawie burmistrza, który szkoły ma gdzieś. Trzeba umieć to docenić.
A towarzystwo wzajemnej adoracji to Wy tworzycie jak widać powyżej i nie tylko... :wink: pozdrawiam
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » pt wrz 14, 2007 7:38 pm

Zaden z nas nie napisał, że jest idealny - to po pierwsze.

A po drugie - znowu potwierdziłeś regułę, że na tym forum nikt nie ma prawa mieć swojego zdania... Niczym NASZPANIWŁADCA!!!
Więc najlepiej w ogóle nie zabierac głosu. Tylko zwróć uwagę czy twoj głos wszystkim się podoba?
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Sensor » pt wrz 14, 2007 8:05 pm

No cóż - z tego co wiem - dyr. Graczyk bardzo się zmienił. Wiem, że w SP 1 był trudnyi mocno wojował z dyrektorem. Teraz, kiedy sam musi posmakować odpowiedzialności za władzę jest inny. Twierdzę też, ze jest doskonałym menadżerem - potrafił przy zerowym wsparciu burmistrza przeobrazić tę szkołę w coś o czym inni mogliby pomarzyć. To, ze miewa ludzkie odruchy typu wojowniczość i walecznośc to chyba dobrze o nim świadczy jako o szefie. Szef - ***, który jest "miętki" to chyba nienajlepsza wróżba dla szkoły. Mamy przykłady w innych placówkach :? Naturalnie mozna się ze mną niezgodzić, bo ktoś ma inne zdanie. Ja opieram się na subiektywnych doświadczeniach.
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » pt wrz 14, 2007 8:30 pm

Sensor pisze:No cóż - z tego co wiem - dyr. Graczyk bardzo się zmienił.

No to rozwiałeś wątpliwości. Bez względu na to co kto robi powinien być człowiekiem. Jeżeli tak jest to chwała mu za to :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: aro » pt wrz 14, 2007 9:46 pm

Moi drodzy
"Nie oglądajcie się nigdy za Siebie" - powiedział Pan.
Zajrzyjcie w swoje serca i zobaczcie ile złych uczynków dokonaliście. Nikt nie jest idealny i dlatego każdy z nas ma grono swoich wielbicieli jak również wrogów.
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: goodboy » sob wrz 15, 2007 8:46 am

Kokeszko, to że mój głos nie wszystkim sie podoba to dla mnie nobilitacja. Naprawdę. Lubię polemizować. Ale i lubię sobie pożartować tak jak w pierwszej części mojego poprzedniego posta.
Po ludzku patrząc wasze wpisy wydały mi się krzywdzace dla p. Graczyka. Może nie jest ideałem, ale dobrym menadżerem napewno. Pozdrawiam.
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » sob wrz 15, 2007 9:32 am

To nie było nic krzywdzącego! To był po prostu fakt!
Jeszcze raz napiszę to co wcześniej: jeżeli się zmienił to chwała mu za to :!:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: kujawiaczek ci ja » sob wrz 15, 2007 8:25 pm

Drogi Bad booju!Cos taki laskawy dla Wojtusia?Kazdy ma jekies wady?Ale dla innych jestes jakos mniej laskawy!Chyba nie naleza do Twojej koterii.Wystarczy kogos skrytykowac,zaraz odzywa sie chor obroncow,z towarzystwa wzajemnej adoracji.A w cudowna przemiane Wojtusia nie wierze.Musi byc trzymany krotko za uzde,inaczej bedzie wierzgal az milo!Ambicje ma jak sadze,jeszcze wieksze.No i,troszke za duzo drinkuje,nieprawdaz?Ale coz to za wada dla nauczyciela!Wiecej informacji moga udzielic belfrzy ze Sp nr 1.Oj widzialo sie,widzialo!Pozdrawiam moj oponencie przemily
kujawiaczek ci ja
szeregowy
szeregowy

Postautor: goodboy » sob wrz 15, 2007 8:42 pm

Drogi Kujawiaczku mimo, że lubię polemikę, to musi ona jednak odbywać się na określonym poziomie. A twój ostatni post "ponad poziomy wyrasta", więc nie podejmę tematu.
P.S. Masz rację, to tajny spisek... :lol: :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » sob wrz 15, 2007 9:53 pm

No teraz Goodby'u to przegiąłeś. Przecież p.Graczyk żyje i ma sie dobrze: De mortuis nihil nisi bene...
8)
(Ale mi się udał dowcip!)
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » ndz wrz 16, 2007 9:32 am

Zyje? Ma się dobrze? No nie żartuj!? :lol: :lol: :lol:
Ptaśku-Kujawiaczku lubię ludzi z poczuciem humoru. :wink:
Ale zarówno w tym temacie jak i w innych naprawdę piszę to co myślę. Mam określone poglądy i będę ich bronił. Oczywiście w kulturalny sposób. I nie robię tego dla jakichś układów, czy korzyści prywatnych, albo materialnych. Nie twierdzę też, że jestem nieomylny. Ale nigdy świadomie nikogo w błąd nie wprowadziłem, ani nie bedę tego robił.
P.S. Do twarzy Ci w tych ciemnych okularach... :wink: :lol:
goodboy
major
major

Poprzednia

Wróć do Ogólne